Vrhunci Japonske

 • Termin: 20.10. - 3.11.2024
 • Trajanje potovanja: 15 dni 
 • Skupina: min. 10 - maks. 20 popotnikov 
 • Cena: 3.090 eur/os pri 15 osebah + mednarodna let. karta 1.060 eur/os, ki vključuje vse takse in doplačilo za prtljago
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Odkrivanje najlepših lepot države vzhajajočega sonca.

Tradicionalni templji in običaji (pitje čaja), gejše in samuraji, odkrivanje duhovnega centra na gori Koya, največja lesena stavba na svetu, čudoviti vrtovi, svetišča, palače in gradovi. Blišč Tokia, sveta gora Fuji in degustacije odlične hrane.

Potovali boste v jesenskem terminu, ko so tam prijetne temperature in jesenske barve. Prepričani smo, da vam bo potovanje po tradicionalni Japonski ostalo v lepem spominu.

Leti se s kvalitetno let. družbo Emirates. Leti so zelo dobri. Prevoz do/iz letališča Benetke bo organiziran.

Leti skupine in vodnice so:

EK136 20OCT Benetke Dubaj              15.35 23.20
EK316 21OCT Dubaj Osaka (Kansai)   03.00 17.15
EK313 03NOV Tokio (Haneda) Dubaj  00.05 06.55
EK135 03NOV Dubaj Benetke              09.35 13.15

Program po dnevih:

H - spanje v prijetnih preizkušenih popotniških nastanitvah v hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom
T – 1x spanje v templju pod goro Koya (z vključeno večerjo in zajtrkom, 4 osebe v sobi, skupna kopalnica)
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan, 20.10.: začetek potovanja na Japonsko

Let iz letališča Benetke (prevoz bo organiziran iz Ljubljane) in polet na Japonsko (obroki na letalu)

2. dan, 21.10.: Kobe – prvo spoznavanje nočnega življenja na Japonskem

Pozno popoldne prihod na Japonsko (Osaka). Sledi krajša vožnja do mesta Kobe in nastanitev v hotelu. Je kdo pri močeh za večerni sprehod po mestu ali za obisk karaoke bara? Spanje Kobe, H (Z)

3. dan, 22.10.: Kobe - Himeji - Hirošima

Po zajtrku si naprej pogledamo 1.800 let staro svetišče Ikuta Shrine, ki je priljubljena točka moči in prinaša srečo v ljubezni in zdravju. Potem obiščemo tovarno sake-ja, da se seznanimo z proizvodnjo njihove najbolj znane alkoholne pijače in si lahko za kosilo privoščimo govedino, po kateri slovi mesto. V bližnjem mestu Himeji si pogledamo enega izmed najlepših gradov Japonske potem pa se prvič zapeljemo z ultra hitrim vlakom Shinkansen do mesta Hirošime. Spanje Hirošima, H (Z)  

4. dan, 23.10.: Miyajima – Hirošima muzej

Najprej se odpravimo na otok Miyajima in si ogledamo znameniti tempelj Itsukushima (World heritage site). Najbolj nas bo navdušil tori - vhod v svetišče. Po otoku se pasejo jelenčki in je prijetna atmosfera. Popoldne se vrnemo v Hirošimo in si ogledamo muzej, ki je posvečen atomski tragediji (Hiroshima Peace memorial park & museum). Zvečer pa si lahko privoščimo lokalno specialiteto okonomiyaki. Spanje Hirošima, H (Z)

5. dan, 24.10.: Odkrivanje duhovnega centra Japonske – gore Koya

Vožnja in odkrivanje gore Koya, ki je duhovni center Japonske. Gre za kraj kamor hodijo ljudje, ki si želijo miru in mistične izkušnje. Pogledali si boste tudi pokopališča Okunoin ter posebne dvorane Torodo Hall, kjer 10.000 lučk ustvari čarobno atmosfero. Spali boste v templju oz. bližnji okolici (4 osebe v sobi), večerja je vključena, T (Z, V)

6. dan, 25.10.: Nara – prva stalna prestolnica Japonske

Zjutraj imamo še zajtrk potem pa se z vlakom zapeljemo v Naro. Navdušila nas bo največja lesena zgradba na svetu, tempelj Todaiji, ki skriva v sebi enega največjih kipov Bude na Japonskem. Uživamo v sprehodu po Nara parku, po njem pa se prosto pase še čreda jelenov. Sledi vožnja do mesta Kjoto, ki slovi kot kulinarična prestolnica Japonske. Zvečer gremo lahko na tradicionalno japonsko večerjo z več hodi, ki se ji reče kaiseki. Spanje Kjoto, H (Z)

7. dan, 26.10.: Kjoto – kulturna prestolnica Japonske

Dan začnemo z ogledom enega izmed najbolj poznanih templjev na Japonskem Kiyomizudera, ki je na seznamu UNESCO-ve svetovne dediščine. Potem se sprehodimo po četrti Higashiyama, ki je ena izmed najbolje ohranjenih zgodovinskih četrti Kjota. Dodatno boste prisostvovali ceremoniji pitja čaja – Tea ceremony. Pozno popoldne obiščemo še predel Gion, četrt gejš. Zvečer pa svetujemo, da se udeležite predstave gejš (opcijsko). Spanje Kjoto, H (Z)

8. dan, 27.10.: Kjoto – zlati tempelj, bambusov gozd …

Najprej se odpravimo na zahodno obrobje Kjota, v prijetno četrt Arashiyama, kjer nas bo očaral bambusov gozd. Obiskale boste tudi prijeten Tenryuji Zen garden. Območje je priljubljena destinacija že vsaj od konca 8. stoletja, ko so plemiči uživali v njegovem naravnem okolju. Ta dan nas bo navdušil tudi ogled zlatega paviljona Kinkakuji. Zgornji dve nadstropji sta v celoti obdani z zlatimi lističi. Dodatno bomo lahko tukaj (opcijsko) obiskali predstavo samurajev (Samurai show), kjer se boste seznanili s kulturo samurajev. Spanje Kjoto, H (Z)

9. dan, 28.10.: Takayama

Za začetek si pogledamo svetišče Fushimi Inari, ki nas navduši z več stotimi oranžnimi toriji. Svetišče je najpomembnejši kraj čaščenja šintoistične boginje riža Inari. Potem se boste spet zapeljali z znamenitim vlakom shinkansnom. Sledi odkrivanje prijetne Takayame. Mesto je zaslovelo in si pridobilo bogastvo po visoko kvalitetnem lesu v okolici in po izjemno sposobnih tesarskih mojstrih. Mesto je znano po lepo ohranjenem mestnem jedru. Ogledali si bomo staro trgovsko hišo, tempelj Kokubunji in stari del mesta. Spanje Takayama, H (Z)

10. dan, 29.10.: Shirakawa-go

Dopoldne bomo obiskali jutranjo tržnico (Miyagawa market), potem pa doživeli še nekaj tradicionalne Japonske. Odpravili se bomo odpravili v dolino reke Shogawa in si ogledali slikovito vasico Shirakawago, ki je na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Vas je značilna po lepih tradicionalnih kmetijah, od katerih so nekatere stare več kot 250 let. Eno izmed mogočnejših hiš bomo tudi obiskali. Arhitekturni slog se je razvil skozi več generacij in je zasnovan tako, da zdrži streha tudi velike količine snega, ki pade v regiji v zimskem času. Značilna strma streha se imenujejo Gassho-zukuri, kar pomeni »zgrajen kot sklenjene roke pri molitvi«, spominja na skupaj stisnjeni roki budističnih menihov pri molitvi. Sledi avtobus do Matsumotoja. Spanje Matsumoto, H (Z)

11. dan, 30.10.: Matsumoto – grad in prevoz do Tokia

Dopoldne si ogledamo enega najlepših gradov Japonske - Matsumoto. Za razliko od grada Himeji, stoji grad na ravnici in ne na hribu. Poleg glavnega grajskega stolpa ima prizidan še sekundarni stolp. Iz 6. nadstropja se ponuja lep razgled nad mestom in okolico. Sledi vožnja do Tokia, glavnega mesta Japonske. Spanje Tokio, H (Z)

12. dan, 31.10.: Izlet do gore Fuji

Z vlakom se bomo zapeljali do bližine gore Fuji, kjer bomo z čolnom odkrivali jezero Kawaguchi in lepo bližnjo okolico. V primeru lepega vremena vas čakajo pogledi na goro Fuji, ki je s 3.776 metri najvišja gora Japonske in ena od treh svetih gora Japonske. Sledi povratek v Tokio. Spanje Tokio, H (Z)

13. dan, 1.11.: Odkrivanje Tokia

Dan je namenjen ogledu Tokia. Začnemo z predelom Shinjuku, kjer se sprehodimo po svetišču Meiji in okoliškem parku (oaza sredi Tokya s cesarskimi rožami, bonsaji ...). Nato se zapeljemo se do glavne znamenitosti Tokia – 634 metrov visok stolp Sky tree, od koder je lep pogled na mesto. Sledi sprehod po vrtovih palače Imperial palace, kjer je bivališče japonskega cesarja. Ne bomo spustili tudi znamenite postaje Tokyo station in zanimivega starega dela mesta četrti Asakusa. Spanje Tokio, H (Z)

14. dan, 2.11.: Čas za dodatno odkrivanje Tokia in nočni polet proti domu

Zjutraj obiščemo znamenito ribjo tržnico Tsujiki, kjer uživamo v vrvežu trgovanja z morskimi dobrotami.  Sledi prosti čas za dodatno odkrivanje Tokia, kjer bo vsak prišel na svoj račun in večerni let proti domu. Z (obroki na letalu)

15. dan, 3.11.: Prihod domov

Cena: 3.090 eur/os pri 15 osebah + mednarodna let. karta 1.060 eur/os, ki vključuje vse takse in doplačilo za prtljago
Doplačilo v primeru manjše skupine (10-14 oseb) 150 eur/os. Popust za vse, ki ste že potovali z nami 50 eur/os.

V ceno je vključeno:

 • spanje v prijetnih preizkušenih popotniških nastanitvah v hotelih v dvoposteljnih sobah (1x spanje na gori Koya po 4 v sobi),
 • vsi zajtrki,
 • transferji po programu z vlaki, avtobusi, hitrim vlakom šinkansnom, mestni promet ...,
 • vse vstopnine po programu (grad Himeji, tempelj Itsukushima, muzej v Hirošimi, vse vstopnine na gori Koya, tempelj Todaiji, vsa svetišča in templji v Kjotu skladno s programom, ogledi v Takayami, ogledi v Shirakawagu s tradicionalno hišo, grad v Matsumotu, ogledi v Tokiu po programu),
 • na gori Koya dodatna večerja in zajtrk,
 • celodnevni izlet gora Fuji z vsemi prevozi, vstopninami po programu in ogledi,
 • lokalni vodnik,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika (ce) z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: prevoz do letališča Benetke (bo organiziran), dodatne hrane in osebnih stroškov, opcijskih aktivnosti (spodaj) in ca 80 eur/os za skupno blagajno (za pokrivanje lokalnih napitnin in nekaterih lokalnih transferjev s taxiji). Če je karkoli kar ni pod cena vključuje.

Opcijsko na licu mesta: predstava gejš ca 35 eur/os, predstava samurajev ca 35 eur/os, sento welness ca 15 eur/os.  

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača let. karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 160 JPY (japonskih jenov). Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Vodnik na potovanju: Katja Orehek Hati, profesionalna slovenska vodnica z licenco GZS, ki Japonsko odlično pozna. Prepričani smo, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo.  

SPLOŠNE INFORMACIJE

Kako potujemo? Z javnim transportom, vlaki, hitri vlaki – shinkansni, avtobusi, čolnom, gondolo, metroji...
Nastanitev: Spanje je v prijetnih preizkušenih popotniških nastanitvah v hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom (1x na gori Koya po 4 v sobi).
Hrana: Vsi zajtrki so vključeni ter dodatna večerja na gori Koya. Kar ni v ceni dodatnih obrokov (kosilo in večerja) se lahko dobijo po normalnih cenah npr. od 10 – 16 eur.
Zahtevnost poti: Potovanje je za popotnike po duši saj imate aktiven in doživet program.
Vreme: Na Japonskem bo jesen, ki je eden najboljših časov za potovanje zaradi vremena in jesenskih barv.  Pričakujemo, da bodo prijetne temperature za potovanje, lahko pa bo tudi kaj dežja, saj je vreme nepredvidljivo.  Računajte na dnevne temperature od ca 14 do 20 stopinj, v Shirakawa-go-ju, Takayami in Koyi je lahko hladneje, ker so tam gore.
Zdravje: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj pri vstopu. Več na www.zdravinapot.si 
Varnost: Varnost je visoka. Kriminala je zanemarljivo malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino.
Vizum: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize. Vstopno dovoljenje se uredi brezplačno ob prihodu na Japonsko.
Denar: Na Japonskem se za plačevanje veliko uporablja gotovina. Kreditne kartice delujejo na določenih bankomatih. Denar (jene) je potrebno nabaviti že v Sloveniji (se naroči na banki). Kar vam jih ostane jih boste ob prihodu domov spet zamenjale v evre na vaši banki.

IKIGAJ - JAPONSKA POT DO SMISLA ŽIVLJENJA

Imeti jasno določen ikigaj, veliko strast, prinaša zadovoljstvo, srečo in daje smisel življenju.
Živite za ta trenutek.
Vedno ostanite dejavni, nikoli se ne upokojite.
Ne hitite.
Ne najejte se do sitega.
Obdajte se z dobrimi prijatelji.
Do naslednjega rojstnega dne poskrbite za formo.
Smejte se.
Povežite se z naravo.

Nekaj vtisov potnikov iz potovanja po Japonski:

Ocena potovanja (1-10) 9+ Res prijetno potovanje, z ogledom top turističnih lokacij in možnostjo spoznanja pristne japonske kulture, navad, kulinarike,...
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Japonska je presunljiva, vse je malo drugače: pravila, običaji, red, točnost, kultura, religija, arhitektura, kulinarika, oblačila, pokrajina, flora in favna,… vse to te očara, bi takoj šla še enkrat!
Alenka

Ocena potovanja: 10+
Najlepša je bila narava – predvsem njihovi urejeni vrtovi, drevesa, ljudje, hrana, čistoča itd. In tudi to, da je potovanje vseskozi zelo aktivno, pestro, zanimivo.
Marta

Ocena potovanja: 9
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Izpostavila bi prijaznost Japoncev, infrastrukturo ter seveda njihovo natančnost, prav tako pa tudi narava, obdana s precej zelenega, da ne govorim o njihovi čistoči. Japonska me je prijetno presenetila.
Justi

Ocena potovanja (1-10): 10
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Hirošima, shinkansen, gejše, cvetoče češnje, zelene sladice, ljudje, srne, ogrevane wc školjke, ribja tržnica, hrana, sushi, okonomijaki, karaoke, skupina, Fuji
Melita

Greste v naši organizaciji na Japonsko?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media