Maldivi

• Termini: 16. - 24.3., 24.4. - 3.5. in 16. - 24.11.2024
• Za potovanje potrebujete: 9 dni
• Skupina: min. 8 – maks. 20
• Cena: 1.030 eur/osebo pri 15 osebah + letalska karta od cca. 700 eur/os naprej z vključeno prtljago in vsemi taksami (pri zgodnji potrditvi)
• Info: Uroš Ravbar
• Gsm: 031 684 651
• E-mail: uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je idealno tudi za družine. Za zaključene skupine lahko potovanje organiziramo kadarkoli oz. po dogovoru. 

NAŠA USPEŠNICA. 

Maldivi so še eden zadnjih rajev na zemlji. Z nami jih boste odkrivali na aktiven, popotniški način s spanjem na otoku, kjer živijo tudi domačini. Vsak dan boste lahko na izletih spoznali prave lepote Maldivov. Na vas čaka odkrivanje čudovitih koralnih grebenov, snorkljanje z želvami, nenevarnimi morskimi psi, nešteto ribami in celo ogromnimi kitovci. Kopali se boste na lepih peščenih plažah, hodili po peščenih otočkih in se prepustili radostim življenja. Kdaj, če ne zdaj?

Maldive sestavlja 1192 otočkov, ki ležijo blizu ekvatorja sredi Indijskega oceana. Vprašanje je, koliko let bomo lahko še hodili na te krasne otočke, saj se gladina morja dviguje, zato svetujemo, da si jih pogledate čimprej, dokler še obstajajo. 

Za potovanje običajno potrebujete le 5 dni dopusta.

V glavnem potujemo v top sezoni, ko je vreme najbolj primerno za potovanje na Maldive (december - maj je najboljše).

Dodatno

 • Predvideni so leti iz Ljubljane (če se da) oz. iz bližnjih letališč z dobrimi let. družbami.
 • Bivanje ni na otoku, kjer je samo en resort (kot si večina predstavlja Maldive), ampak se spi v prijetnem hotelu 4* na otoku, kjer živijo tudi gostoljubni domačini in kjer je več življenja. Kjer dobite največ za vaš denar. Hkrati pa je otok odlično izhodišče za vse enodnevne izlete.
 • Maldivi so ena najboljših destinacij na svetu za snorkljanje in potapljanje – kot bi plavali v čudovitem akvariju.
 • Slogan Maldivov je »sončna stran življenja«. Je potrebno sploh še kaj dodati?
 • Temperature so okoli 30 stopinj, voda pa ima idealnih ca 27 - 29 stopinj.

Maldivi - program potovanja po dnevih

H – spimo v prijetnem hotelu 4* v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom

1. dan: iz Ljubljane (oz. bližnja letališča) poletimo proti Maldivom (letalo, obroki na letalu).

2. dan: dopoldan priletimo v glavno mesto Maldivov - Male, od koder se s hitrim gliserjem (speedboat) zapeljemo do našega izbranega otoka. Po nastanitvi v hotelu nas že čaka bližnja peščena plaža s palmami in skok v toplo turkizno morje. Spanje hotel 4* 

3. dan: gremo na krasen izlet z ladjico (vključen v ceno) odkrivat koralne grebene, kjer bomo snorkljali na treh različnih lokacijah med nešteto ribami in koralami. Lahko bomo plavali z želvami in delfini. Eden od vrhuncev bo postanek na peščeni sipini sredi morja (sand bank), kjer bomo lahko spet postali mali otroci. V ceni izleta imamo tudi pijačo, kosilo ter masko in plavuti za snorkljanje, brisačo. Sledi vrnitev do hotela in prosto. Spanje hotel 4* (zajtrk in kosilo vključeno)

4. dan: svetujemo, da gremo na celodnevni izlet (opcijsko) z ladjico, kjer bomo lahko odkrivali še en otok s krasno peščeno plažo. Snorkljanje z delfini in nenevarni morski psi (nurse sharks) je prav posebna izkušnja. Raziskovali bomo tudi slikovito potopljeno ladjo. V ceni izleta so tudi pijača, kosilo in vsa potrebna oprema za snorkljanje. Sledi vrnitev do hotela in prosto. Spanje hotel 4* (zajtrk vključen)

5. dan: svetujemo, da si privoščimo izlet (opcijsko) na mali otoček z resortom. Kako to izgleda? Zjutraj nas bodo z ladjico zapeljali do resorta, kamor pridemo okoli 9.00 ure zjutraj, in do ca 17.30 ure bomo koristili vse storitve resorta, kot bi bili njihovi redni gosti (s tem, da boste lahko plačali cca. 5x manj za to). Imeli boste vključeno: pijačo, kosilo, ležalnike, bazen, peščeno plažo ... Lahko boste snorkljali po okolici ali pa samo uživali na sončku in v toplem morju. Sledi vrnitev do hotela. Spanje hotel 4* (zajtrk vključen)

6. dan: svetujemo, da gremo na daljši izlet (opcijsko) z ladjico. Pluli bomo vse do atola South Ari, kjer nas čaka unikatno doživetje - plavanje s kitovci, največjimi ribami sveta. Plavanje z nenevarnimi planktonojedimi kitovci (lahko so veliki tudi 15 metrov) je neverjetna izkušnja, kjer boste lahko ostali brez besed od navdušenja. Dostikrat se na poti lahko vidi tudi veličastne mante. Kosilo bo na otoku obraslem s kokosovimi palmami in belimi peščenimi plažami. Sledi vrnitev do hotela. Če kdo ne bi šel na izlet se lahko kopa na plaži oz. mu lahko uredimo kak bližji izlet. Spanje hotel 4* (zajtrk vključen)

7. dan: svetujemo dve opcijski turi. Dopoldan snorkljanje na lepem koralnem grebenu ter na lokaciji, kjer je polno živahnih morskih skatov, moren in jate pisanih rib. Kosilo in plavanje imamo na peščenem otočku. Pozno popoldne pa se lahko podamo na ribolov ob sončnem zahodu z lokalnimi ribiči. Ulov nam ob vrnitvi pripravijo na lokalen način v izbrani restavraciji. Ste za morsko pojedino? Spanje hotel 4* (zajtrk vključen)

8. dan: prost dopoldan za uživanje na peščeni plaži in kopanje v turkiznem morju. Zadnji nakupi spominkov in raziskovanje otoka. Popoldne se s hitrim gliserjem (speedboat) zapeljemo nazaj do letališča, kjer počakamo na let. Sledi nočni let proti domu.

9. dan: prihod domov.

Cena: 1.030 eur/osebo pri 15 osebah + letalska karta ca 700 eur/os z vključeno prtljago in vsemi taksami 
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb je 130 eur/os. Brez popusta za stalne potnike na tem potovanju. Družinski popust 40 eur/os in dodaten popust za spanje v triposteljni oz. štiriposteljni sobi.  

Cena vključuje:

 • 6x spanje v prijetnem hotelu 4*, v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • hrano (6x zajtrk), na opcijskih izletih je kosilo v ceni,
 • vse povratne prevoze po programu (povratna vožnja s hitrim gliserjem do otoka),
 • izlet z ladjico (odkrivanje koralnih grebenov, snorkljanje z želvami, peščena sipina ....). V ceni je tudi pijača, kosilo in vsa potrebna oprema za snorkljanje,
 • vključene aktivnosti v sklopu hotela,
 • voda, čaj in kava v hotelu,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS (ki bo z vami na vseh turah, tudi opcijskih),
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje: dodatnih obrokov in osebnih izdatkov, opcijskih izletov (opis spodaj), napitnin, prevoz do/iz letališča (če ne bo let iz Ljubljane). Če je karkoli kar ni pod cena vključuje.

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Cene opcijskih izletov (pri tečaju 1$=0,95 eur):
4. dan: ca 57 eur/os (odkrivanje lokalnega otoka s krasno peščeno plažo, idiličen peščeni nasip, snorkljanje z delfini in nenevarnimi morskimi psi/nurse shark. V ceni izleta je tudi pijača, kosilo in vsa potrebna oprema za snorkljanje);
5. dan:ca 85 eur/os (atol South Ari in plavanje s kitovci, največjimi ribami sveta, v ceni je tudi kosilo);
6. dan: ca 110 eur/os koriščenje resorta z vsemi storitvami (hrana in pijača vključeni);
7. dan: ca 50 eur/os (snorkljanje z morskimi biči ter na koralnem grebenu, kosilo na peščenem nasipu) in ca 25 eur/os (ribolov ob sončnem zahodu in večerja);

Na otoku so tudi potapljaški centri, če bi se kdo želel potapljati oz. lahko organiziramo potapljaške izlete. Dodatno organizirajo tudi deskanje na vodi, paragliding, kajtanje, najem kajaka in supa ...

Prijava: z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 8 prijavljenih), se plača let. karto ter 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na potovanju: Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, vodnika z licenco GZS, ki Maldive odlično poznata in smo prepričani, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo.        

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z hitrim gliserjem (speedboat) do našega otoka in z ladjico na izbranih otokih.  
 • NASTANITEV: Spimo v prijetnem hotelu 4* v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom.  
 • HRANA: Jedli bomo v dobrih lokalnih restavracijah ali v hotelu. V ceni so vsi zajtrki (6x) in 1x kosilo. Poskusili bomo lahko različno tipično lokalno hrano (curry), sveže tropsko sadje in morsko hrano. Privoščili si bomo lahko različne ribje oziroma morske specialitete (večerje so ca 10 eur/os). Poskrbeli bomo tudi za vegetarijance. Alkohola ni (razen v resortih), imajo pa zato na otoku posebne plavajoče bare, kjer se ga da dobiti po zelo visokih cenah.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 8, največ 20. 
 • VREME: Med decembrom in majem je najboljše obdobje za obisk Maldivov, saj je suho obdobje. Temperature so okoli 30 stopinj, morje pa ima idealnih ca 27 - 29 stopinj. Potovanje se lahko organizira tudi od maja do oktobra, ko je vreme bolj nestabilno z večjo možnostjo dežja (ponavadi kratkotrajne tropske nevihte); je pa zato to obdobje najboljše za opazovanje mant.
 • ZDRAVJE: Obveznih oz. priporočljivih cepljenj ni. Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Maldivi so varna država za potovanje. Kriminala je zelo malo, domačini pa so prijetni.  
 • SPOMINKI: Maldivi nimajo dosti svojih spominkov (izdelki iz kokosa, razne skodelice, nakit iz školjk, slike lokalnih umetnikov na kokosih ali platnu, oblačila ...).
 • DENAR: Maldivska valuta je Rufija. Vse se lahko plačuje v ameriških dolarjih, drobiž se dobi vrnjen v lokalni valuti. Dolarji naj ne bodo starejši in nikakor ne strgani ali poškodovani, saj le takih ne jemljejo. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih, ki pa znajo biti nezanesljivi. Zato svetujemo, da imate s seboj dovolj gotovine. 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Maldivov potrebujemo vizum, ki ga dobimo ob vstopu v državo in je brezplačen. Za vstop potrebujemo tudi potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev. 

Nekaj komentarjev naših potnikov iz potovanja po Maldivih:

Pozdravljeni.
Pošiljam vam izpolnjeno anketo in se vam hkrati zahvaljujem za izvrstno organizacijo potovanja na Maldive. Naše skrbi o vodenem potovanju so se hitro razblinile in uživali smo maksimalno. Od zdaj naprej se bomo lažje odločili za potovanja preko agencije. Zahvala za to gre najbolj seveda Petru, ki je res človek na mestu. Domov smo se vrnili polni energije in lepih doživetij. Zdaj bomo lažje dočakali poletje.
Ocena potovanja (1-10): 10, saj je bilo potovanje zelo dobro organizirano.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Peter je odličen vodnik. Bil je povezovalen, znal je prisluhniti, potrudil se je pri vsaki stvari. Ima res izjemen občutek za ljudi. Njegove izkušnje s potovanj so zelo bogate in rade volje jih je podelil z nami. Skratka, Peter je super.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Raziskovanje podvodnega sveta, plavanje z delfini, čudovito toplo turkizno morje in pa seveda sklepanje novih prijateljstev. Vse pohvale tudi odlični organizaciji izletov. Lep pozdrav,
Tatjana, Egon, Maj in Lana

Ocena potovanja (1-10): Čista desetka (10 ). Vse je potekalo po programu. Izleti so bili enkratni in prečudoviti. Pohvalil bi lokalno ekipo, ki so nas dnevno spremljali na izletih.
Vodnik Damjan je prava faca. Vse je uredil tako, da je potekalo brezhibno z obilico dobro volje. V njegovi družbi je bilo vedno veliko smeha in pozitivne energije.
Najlepše je bilo srečanje s kitovci, delfini, želvami in morskimi psi. Toplo vreme in kristalno morje, pa sta pomenila pravi odklop.
Urška in Tomaž

Ocena potovanja (1-10): 10*****
Najlepše je vsakodnevno raziskovanje bogatega podvodnega sveta na najlepših delih Maldivov, kjer je narava še ohranjena. Čudoviti otoki s peščenimi plažami in biserno čisto vodo. 
Marinka

V imenu celotne družine - hvala vam za nepozabno doživetje. V Novo leto smo vstopili polni pozitivne energije. Nisem si predstavljala, da so Maldivi tako lepi in vredni obiska. Do sedaj smo potovali v lastni izvedbi, po tem potovanju, pa se bomo verjetno v prihodnje tudi prepustili organiziranem vodenju :). 
Špela, Franci, Maša in Filip

Peščene plaže, kokosove palme, turkizna barva morja in čudovit podvodni svet ... Maldivi, prihajamo.

Greste z nami odkrivat čudovite Maldive?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media