Nepal

 • Termin: 10. - 23.3.2024 oz. kadarkoli za zaključene skupine 
 • Trajanje potovanja: 14 dni  
 • Skupina: min 10 oseb - maks 20. 
 • Cena: 1.380 eur/os pri 14 osebah + let. karta od ca 700 eur/os naprej 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Nepal je ena naših najljubših držav za potovanje. Ne samo zaradi čudovite narave ampak predvsem zaradi ljudi. 
In Slovenci imamo do Nepala še prav poseben odnos. Nasmejani domačini vas vabijo, da se prepričate, zakaj imamo tako radi Nepal. 

Na vas čaka 14 dnevno odkrivanje Nepala: kraljeva mesta in čudoviti templji (Unesco), stik s tibetanskim budizmom in hinduizmom, pet dnevni treking po enem najlepših delov Himalaje in na koncu uživanje v lepi naravi narodnega parka Chitwan.

Dodatno: potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine. 

Zakaj z nami na pot:

 • Ker boste odkrivali pristne predele Himalaje (kar pomeni dom bogov).
 • Odkrivali boste Katmandu – eno najzanimivejših mest sveta s svojimi templji, kraljevimi palačami, raj za nakupe.
 • Zaradi ljudi iskrenih nasmehov po katerih Nepal slovi.
 • Čaka vas aktiven dopust: v parku Chitwan – se boste vozili s kanuji, opazovali ptiče ... 
 • "Trekali" boste po lepem delu trekinga okoli Anapurn in Gorepanija. Treking okoli Anapurn šteje za enega najlepših trekingov sveta.
 • Ker ta predel sveta zelo dobro poznamo, saj smo ga prepotovali po dolgem in počez (izvedli smo tudi že veliko uspešnih potovanj za skupine in posameznike). 

Nepal, program po dnevih, 14 dni 
Katmandu - Pokara – treking okoli Anapurn s kombinacijo Gorepani trekinga – Pokara - Chitwan – Katmandu 
H – spanje v preverjenih popotniških hotelih (dvoposteljne sobe z zajtrkom) 
Č – spanje v ličnih čajnih hiškah na trekingu 

1. dan - let iz Ljubljane oz. bližnjih letališč proti Katmanduju (obroki na letalu)

2. dan - predviden je dopoldanski prihod v Katmandu, glavno mesto Nepala, prevoz do hotela in začetek odkrivanja tega zanimivega mesta. Odkrivanje začnemo z Durbar square – njihovim glavnim trgom (s kraljevo palačo in s svojimi lepimi templji starih nepalskih kraljestev), boginjo Kumari, ulico Freak street (ki je bila glavno zbirališče hipijev), za zaključek dneva pa nas čaka še posebna stupa Swayambunath (Unesco), kjer se bomo podrobneje spoznali z budizmom in uživali v lepih pogledih. Spanje Katmandu, H (zajtrk vključen)

3. dan - celodnevno odkrivanje ostalih glavnih znamenitosti okolice Katmanduja, ki je nekaj posebnega. Najprej nas čaka najbolj svet hindujski tempelj Pashupatinath (kar je Varanasi za Indijo je Pashupatinath za Nepal) ob reki Bagmati, kjer se boste družili s svetimi možmi (saduji), potem je tukaj Unescov kraljevi Bhaktapur, ki je bilo največje newarsko kraljestvo in nekdanja prestolnica. Ponaša se z najbolj ohranjenim starim centrom in bogatimi templji. Za konec pa vas čaka še fascinanten tempelj Bodnath stupa, ki je ena največjih stup na svetu in je center tibetanske budistične kulture v Nepalu. V okolici je 50 tibetanskih samostanov in kraj izžareva posebno energijo, ki jo boste deležni. Sledi vrnitev v center mesta, kjer boste lahko uživali v vseh ugodnostih Katmanduja (dobra hrana, pestro večerno dogajanje, poceni nakupi …), spanje Katmandu, H (zajtrk vključen) 

4. dan – najprej nas čaka vožnja po razgibani pokrajini vse do Pokare, drugega največjega mesta v Nepalu in izhodišča za številne lepe trekinge po okolici v čigar okolici ležita dve od desetih najvišjih gora sveta (Dhaulagiri in Annapurna I, malo naprej pa je še Manaslu). Popoldan se bomo zapeljali s čolni po jezeru Fewa, ki je duša Pokhare. Sledi ogled templja Barahi, ki predstavlja Šakti in kamor domačini nosijo živali, da jih žrtvujejo svojemu božanstvu. Sledi še ogled World Peace Pagode, budistične stupe, ki leži ob jezeru in od koder se v primeru lepega vremena vidi pogorje Anapurn. Spanje Pokara, H (zajtrk vključen) 

5. dan - vožnja do Nayapula (1.070 m) in začetek pet dnevnega trekinga po delu znamenitega trekinga okoli Anapurn s kombinacijo Gorepani trekinga (hoja mimo prijetnih vasi s simpatičnimi domačinipogledi na gore in lepo naravoprvobiten stik z deželo ...). Današnji cilj je vas Tikhedunga (1.525m) – ca 4 ure mimo zanimivih vasi Birethanti (1.065 m) in Hille (1.495 m). Enostaven dan. Spanje v čajni hiški, Č (zajtrk vključen)

6. dan - treking do Ghorepanija (2.775m) – ca 6 ur. Ta dan bo veliko vzpona do vasi Ulleri. Po počitku in postanku za čaj se vzpnemo do vasi Banthanti. Med hojo boste uživali ob pogledu na hrastova drevesa in rododendrum vse do Ghorepanija. Spanje v čajni hiški, Č (zajtrk vključen)

7. dan - najprej se boste vzpeli do Poon hilla (3.210 m) od koder je eden najlepših razgledov v Himalaji. Lahko boste uživali ob pogledu na osemtisočaka Daulagiri in Anapurno in številne druge visoke gore pogorja Anapurn. Po zajtrku bomo hodili do Tadapanija, ki leži na višini 2.600 m (skupaj bo ca 6 ur hoje). Spanje v čajni hiški, Č (zajtrk vključen)

8. dan - treking Tadapani – Ghandruk (2.000 m) – ca 4 ure. Po lepi potki boste obiskali vas Ghandruk, kjer boste uživali ob pogledih na Annapurno South (7.219m), Hiunchuli (6.441m) in Machapuchhare (6.993m) – eno najlepših gora na svetu. Ker je za domačine sveta (zaradi boga Šive) se nanjo ne sme povzpeti. Spanje v čajni hiški, Č (zajtrk vključen)

9. dan - treking Ghandruk – Phedi. Ta dan vas čaka v glavnem spust. Če bi se spuščali po daljši (lepši) poti (bomo videli glede na skupino) je ca 7 ur, mimo Modi Khole, kjer boste uživali ob pogledu na terasasta polja, prečili viseči most in uživali ob počitku s čajem v Landruku. Sledi uživaška hoja mimo malih vasi s prijetnimi domačini vse do Dhampusa in do Phedija od koder nas čaka še ena ura vožnje nazaj do Pokhare. Spanje Pokhara, H (zajtrk vključen)

10. dan – dan začnemo zgodaj in se odpeljemo do bližnjega Sarangota, kjer imamo ca eno uro do vrha od koder bomo še zadnjič na tem potovanju občudovali visoke himalajske vrhove od pogorja Anapurn do Daulagirija. Sledi vožnja proti parku Chitwan. Ko bomo prišli do reke Trisuli bo možno del poti prevoziti z raftom (opcijsko, ca 2 urni spust), kjer boste lahko iz druge perspektive opazovali naravo. Spanje Chitwan, H (zajtrk in večerja vključeni)

11. dan – na vas čaka odkrivanje parka Chitwan, kjer boste uživali v lepi pokrajini. Na nas čaka umirjena vožnja s kanujem (najboljši način za opazovanje okolice), potem pa še jeep safari, kjer  boste lahko videli kakega nosoroga, mogoče divjega slona, številne ptice ... Čas bo tudi za samostoljno odkrivanje (npr. lahko  se najame kolesa) oz. si vzame čas zase. Spanje v Chitwanu, H  (zajtrk, kosilo, večerja vključeni)

12. dan – vožnja do Khatmanduja, kjer boste lahko nakupili zadnje spominke oz. ga boste lahko samostojno odkrivali (v primeru, da bi bil večerni let se lahko že 12. dan zvečer proti domu in se pride lahko domov 13. dan potovanja), spanje Katmandu, H

13. dan – vožnja na letališče in polet proti domu (obroki na letalu)

14. dan - prihod domov. 

Cena: 1.380 eur/os pri 14 potnikih + let. karta od ca 700 eur/os naprej (z vključenimi taksami in prtljago)
Doplačilo 120 eur/os za manjšo skupino 10 - 13 oseb. Popust 50 eur za vse, ki ste že potovali z nami.  

Cena vključuje praktično vse:

 • vse namestitve v preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom (v Chitwanu imate vse obroke vključene),
 • pet dnevni treking z vsemi vključenimi namestitvami v čajnih hiškah in vključenim zajtrkom,  
 • privatno vozilo za prevoz po Nepalu z vsem gorivom, 
 • vodene oglede v Katmanduju z vsemi prevozi in vstopninami po programu (Durbar square, Swayambunath, Bodnath stupa, Pashupatinath, Bhaktapur, Patan …),
 • vodene oglede po Pokhari z vsemi prevozi in vstopninami po programu (s čolnom po jezeru Fewa Tal, Barahi temple, World Peace Pagoda),
 • vožnjo na hrib Sarangkot (pogledi na Himalajo),
 • v Chitwanu so vključeni vsi obroki, vstopnina v narodni park in vožnje s kanujem ter jeep safari, 
 • vstopnino v narodni park (Anapurna treking) in vsa potrebna dovoljenja, 
 • lokalnega vodnika od začetka do konca potovanja,  
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje le: napitnino za lokalnega vodnika/šoferja (zaželjeno), ostalih obrokov, strošek vize, osebnih izdatkov, eventuelnega prevoza do/iz letališča.

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Vodnik na potovanju: Peter Eržen oz. Miha Pirher, vodnika z licenco GZS, ki Nepal zelo dobro poznata. Prepričani smo, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • Kako potujemo? Z privatnim avtobusom oz. kombijem (odvisno od velikost skupine).   
 • Nastanitev: Spi se preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom, 2x v resortu v Chitwanu (vključeni vsi obroki) in 5x na trekingu v prijetnih čajnih hiškah (z vključenim zajtrkom),  
 • Hrana in pijača: Poskusili boste številne lokalne specialitete (potovanje je primerno tudi za vegetarijance). Na voljo so vse možne pijače. 
 • Zahtevnost poti: Vsak z normalno kondicijo bo zmogel turo ter tudi treking pod Anapurnami. 
 • Število oseb: min 10 – maks. 20
 • Vreme: Meseca marec in oktober sta odlična za obisk Nepala saj je v tem času suho obdobje z najbolj konstantnim vremenom. 
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • Varnost: Nepal je varna država (predeli kjer boste potovali). Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Nepal ima veliko lepih spominkov. Katmandu slovi kot raj za nakupovanje poceni spominkov.
 • Vizum: Zaenkrat je potreben in se dobi na letališču ob prihodu v Nepal (strošek ca 30$).

Nekaj komentarjev potnikov iz potovanja po Nepalu:

Spoštovani
Vrnila sva se s trekinga Gorepani in bilo je res lepo. Vsa organizacija je štimala. Miha in vodniki so skrbeli za nas in počutili smo se varni. Domov smo prišli vsi navdušeni, da prehodimo še kakšen treking v Nepalu.
Marija in Robert

Ocena potovanja (1-10): 10; zanimiv program, okusili smo raznoliki Nepal, ustrezno prilagajanje vremenu ...
Vojka

Ocena potovanja: 10. Vsebinsko dobro zastavljeno, pripravljeno in izpeljano. Ves čas smo vpeti v dogajanje in še več.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10. Suvereno vodenje, posluh za potrebe in interese potnikov, pomoč v vsakem trenutku, tudi za kakšno kaprico.
Najlepši na potovanju so bili pristni medčloveški odnosi med potniki in tudi z vodnico.
Dragica

Potovanje, od katerega sem zelo veliko pričakoval in me ni pustilo na cedilu. Sam sem se odločil za to potovanje zaradi narave, za katero sem pričakoval, da bo drugačna, mogočna in nasploh čisto druga, kot pri nas in moram reči, da sem dobil ravno to kar sem iskal. 
Urban

Ocena 10!!! Sestava potovanja po Nepalu je bila izjemna, saj sva imela priložnost doživeti Nepal skozi zgodovino, sedanjost, naravo z najvišjimi vrhovi sveta, trekingom in vsemi kulturnimi znamenitostmi in posebnostmi v 14 dnevnem potovanju. 
Najlepši je bil pogled na mogočne gore pred seboj v sončnem vzhodu iz Poon Hill-a!
Tatjana in Marko

Greste z nami v Nepal?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media