Oman - puščavski biser

• Termini: 18. - 26.11.2023 in 25.12.2023 - 2.1.2024 (novo leto)
• Za potovanje potrebujete: 9 dni
• Skupina: min. 10 – maks. 20
• Cena: 1.690 eur/os pri 15 osebah (zelo veliko vključeno) + letalska karta le ca 460 eur/os z vključeno prtljago in vsemi taksami (pri zgodnji prijavi)
• Info: Uroš Ravbar
• Gsm: 031 684 651
• E-mail: uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je idealno tudi za aktivne družine. 

Za zaključene skupine lahko potovanje organiziramo kadarkoli oz. po dogovoru.

Puščavski biser na vrhu Arabskega polotoka, prepriča slehernega popotnika z raznoliko in divjo pokrajino. Visoke razbeljene gore s skritimi kanjoni, palmeraji in vadiji prepričajo ljubitelje gora. Velika puščavska območja z oazami in blatnimi vasicami, beduini in kamelami, spokojnim in počasnim življenjem prepričajo ljubitelje puščav. Veliko Arabsko morje, Omanski zaliv in vhod v Perzijski zaliv, klifasta obala, turkizne barve morja in divje plaže prepričajo ljubitelje morskega življenja. Zaščitene zelene želve, visokogorske in puščavske živali prepričajo ljubitelje živalskega sveta in tradicionalna omanska kadila in dišavne začimbe dodane v kulinariki prepričajo naše brbončice.

Oman doživljamo celostno, v ravnotežju z njegovo pokrajino, vremenskimi pogoji in ritmom življenja. Pravzaprav se vsakodnevno pozibavamo skozi deželo samo, sprva po ovinkastih gorskih cestah in brezpotjih, nato po puščavskih sipinah in na koncu še na valovih priobalnih predelov.

Oman je potovanje za dušo in idealna destinacija v sedanjih časih.

Vse nočitve so v preizkušenih prijetnih hotelih 4* oz. 1x popotniški hotel oz. 1x organiziran puščavski kamp (za vso opremo bo poskrbljeno).
Vsi vključeni obroki so omenjeni spodaj v programu (vključeni so vsi zajtrki in 5 večerij).

Program po dnevih

1. dan: let do Omana

Let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča. Predviden je pozen prihod v Oman. Transfer do hotela. Spanje Muškat, hotel 4* (vključen zajtrk)

2. dan: Ogled glavnega mesta Muškat 

Mestna tura se bo začela z obiskom magične velike mošeje Sultana Qaboosa (možno vsak dan razen ob petkih).  Sledi vožnja proti trdnjavi Mutrah. Tam bomo obiskali zanimivo ribjo in zelenjavno tržnico ter slikovito tržnico (souk) Mutrah. Peljali se bomo po obrežju Qurum ter se v muzeju seznanili z omanskimi tradicijami, kulturo in zgodovino. Obiskali bomo tudi palačo Al Alam in nadaljevali do nove Kraljeve operne hiše (ogled notranjosti z vodnikom). Spanje Muškat, hotel 4* (vključen zajtrk)

3. dan: Muškat – Jabrin – Bahla - Nizwa

Dan začnemo z vožnjo do kraja Jabrin, kjer obiščemo najlepšo trdnjavo Omana. Nadaljujejo do majhnega očarljivega mesteca Bahla, ki je obkrožena s starim, 12 km dolgim obzidjem in s staro trdnjavo, ki je ena od najstarejših v Omanu. Nato si ogledamo še tržnico in trdnjavo v kraju Nizwa, ki je bil včasih prestolnica Omana. Dan zaključimo v lokalni restavraciji. Spanje Nizwa, hotel 4* (vključen zajtrk in večerja)

4. dan: Nizwa – Jebel Shams (»Balcony trail hike«) - Al Hamra - Nizwa

Čaka nas vožnja (bus + terenska vozila) v hribe na ogled največjega kanjona arabskega sveta Jebel Shams. Na vrhu bomo uživali v krasnih razgledih na Veliki kanjon (Grand Canyon of Oman). Odšli bomo na lep treking, na tako imenovani »Balcony Trail« in se sprehodili skozi staro vasico Al Hamra. Sledi povratek v Nizwo. Spanje Nizwa, hotel 4* (vključen zajtrk, večerja ter terenska vozila)

5. dan: Nizwa - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands (zlato rumene sipine)

Zjutraj obiščemo čudovito dolino s slikovitimi bazenčki Wadi Bani Khalid, kjer se okopamo. Nato se zapeljemo v puščavska prostranstva, proti Wahiba Sands, ki vsakega navdušijo s svojimi zlato rumenimi peščenimi sipinami. S terenskimi vozili se bomo zapeljali po sipinah in občutek bo neverjeten. Preden prenočimo v prijetnem kampu sredi puščavskih sipin, bomo opazovali sončni zahod, ki je v puščavi še posebej lep (posebna izkušnja). Zvečer pa bomo lahko občudovali zvezdnato nebo. Spanje Wahiba Sands v organiziranem puščavskem kampu (vključen zajtrk in večerja ter terenska vozila)

6. dan: Wahiba Sands – Arabsko morje med klifi in puščavo – plaža Al Shiya - Sur

Uživanje ob jutranji spokojnosti in tihosti puščave. Potem se sprehodimo po rumeni puščavski plaži, nato pa s terenskimi vozili in kasneje avtobusom odkrivamo najbolj zahodni del Arabskega polotoka, zaznamovan s klifasto obalo, peščenimi in skrivnostnimi plažami. Morda vmes zagledamo ogrožene zelene morske želve, ki tukaj valijo svoja jajčeca. Za konec obiščemo belo mestece Sur, nekdanji center trgovanja z začimbami. V mestu si pogledamo, kako izdelujejo tradicionalne arabske (dhow) jadrnice. V njegovem velikem zalivu se z barko popeljemo na kratko prijetno vožnjo. Sledi namestitev in večerja. Spanje Sur, popotniški hotel (vključen zajtrk, večerja ter terenska vozila)

7. dan: Sur - Wadi Shab – Bimmah Sinkhole - Muškat

Dan začnemo z vožnjo ob obali skozi obalno vasico Tiwi. Čaka nas sprehod do kanjona Wadi Shab, kjer se bomo okopali. Blizu Dibaba je velika udornica napolnjena s kristalno čisto vodo zelene barve Bimmah Sinkhole, do katere vodijo stopnice. Tudi tu se seveda okopamo. Sledi vožnja do prestolnice Muškat. Spanje Muškat, hotel 4* (vključen zajtrk)

8. dan: Muškat – izlet na otočje Dimaniyat - vožnja s tradicionalno dhow ladjo ob sončnem zahodu transfer na letališče

Zadnji dan bomo uživali na izletu z ladjo na otoke Dimaniyat, ki je eden od najlepših naravnih rezervatov v Omanu. Dan namenjen uživanju, snorklanju, kopanju … Po izletu nas čaka sprehod skozi zanimivo marino in pristanišče Al Mouy. Zaključni večer bo namenjen vožnji s tradicionalno barko »dhow« z vključeno večerjo. Sledi prevoz do letališča in nočni let proti domu  (vključen zajtrk in večerja na ladjici)

9. dan: Polni lepih vtisov pridemo domov 

Cena: 1.690 eur/os pri 15 osebah + let. karta ca 460 eur/os, ki vključuje vse takse in doplačilo za prtljago (ob zgodnji potrditvi)

Doplačilo za majhno skupino (10 - 14 oseb) = 130 eur/os. Popust 50 eur/osebo za vse, ki ste že potovali z nami.  

Cena vključuje (ogromno):

 • privaten mini bus (npr. 30 sedežni) v kombinaciji s 4x4 terenskimi vozili (samo za našo skupino),
 • vključeni izkušeni lokalni šoferji,
 • vse nočitve po programu v hotelih 4* oz. 1x popotniški hotel oz. organiziran puščavski kamp (za vso opremo bo poskrbljeno),
 • vsi obroki omenjeni v programu (vključeni so vsi zajtrki in 5 večerij),
 • lokalnega vodnika (kar bo dodatno obogatilo potovanje),
 • izlet na otoke Dimaniyat,
 • večerno vožnjo s tradicionalno (dhow) ladjo z vključeno večerjo, 
 • vstopnino v muzej Muškat,
 • vstopnino v trdnjavi Jabrin in Nizwa,
 • vstopnino v Kraljevo operno hišo,
 • pristojbine in takse,
 • vodo,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.  

Cena ne vključuje le: dodatne hrane (le 9 obrokov) in osebnih stroškov, napitnin. Če je karkoli kar ni v ceni vključeno.

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi.

Prijava: z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih), se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (npr. menjalni tečaj) na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0.95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Predviden vodnik na potovanju: Klavdij Lukežič, profesionalni vodnik z licenco GZS.  Prepričani smo, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo.      

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Privaten mini bus (npr. 30 sedežni) v kombinaciji s 4x4 terenskimi vozili (samo za našo skupino). Vključeni so izkušeni lokalni šoferji.   
 • NASTANITEV: Spimo v preizkušenih prijetnih hotelih 4* oz. 1x popotniški hotel oz. 1x organiziran puščavski kamp (za vso opremo bo poskrbljeno).  
 • HRANA: V ceni so vključeni vsi zajtrki ter 5 večerij. Jedli bomo v dobrih lokalnih restavracijah ali v hotelu. Poskrbeli bomo tudi za vegetarijance. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 20. 
 • VREME: Idealni za potovanje v Oman so meseci od novembra do konec februarja, ko so najbolj primerne temperature. V tem času je zelo prijetna klima za potovanje (preostanek leta je prevroče). 
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Oman je varna država za potovanje. Kriminala je zelo malo, domačini pa so prijetni. Potrebna je običajna previdnost. 
 • SPOMINKI: Poleg umetnin lokalnih umetnikov (npr. ročno izdelana beduinska srebrnina) se lahko kupi tudi začimbe, parfume, keramiko, preproge ...
 • DENAR: Lokalna valuta je omanski rial. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih. Svetujemo, da imate s seboj tudi nekaj gotovine.
 • VIZUM: Ni potreben. Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Omana.

Greste z nami odkrivat puščavski biser - Oman?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2023 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media