Tajska - dežela nasmehov

 • Termini: 27.12.2023 - 9.1.2024, 18.2. - 2.3.2024, 17. - 30.11.2024, novo leto 24/25
 • Trajanje potovanja: 14 dni (oz. 11 dni skrajšan program)  
 • Skupina: min. 10 - maks. 20 oseb 
 • Cena: 1.940 eur/os pri 15 osebah + let. karta od ca 800 eur/os naprej (pri zgodnji prijavi), v novoletnem terminu ca 1300 eur/os
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine.

Potovanje je idealno tudi za aktivne družine.

"Sawadee" ali dobrodošli v deželi širokih nasmehov. IDEALNO POTOVANJE za vse, ki se odpravljate prvič na potovanje v jugo-vzhodno Azijo. 

Iz ankete: Potovanje je bilo enkratno doživetje, tako da je moja ocena 10. Vodnik je bil enkraten in je poskrbel za vse. Najlepši je bil zaključek – silvestrovanje in zadnji dnevi na otoku. Drugače pa je bila celotna skupina izredno dinamična, zabavna, tako da je bilo potovanje tudi zato še toliko boljše doživetje.
Ksenija

Slikovita dežela rajskih otoških plaž, tisoče budističnih templjev, tajske masaže in tajskega boksa, poceni nakupov, edinstvene kulinarike in neskončnega uživanja. V Tajsko, se lahko pre-hitro zaljubiš in vaš naslednji obisk Tajske se s tem potovanjem pravzaprav šele začenja.

Na potovanju bomo obiskali kar nekaj posebnosti dežele: od glavnih mestnih znamenitosti Bangkoka in njegovih palač, vodnih kanalov, smaragdnega, zlatega in največjega ležečega Budo ... do narodnega parka Erawan z najlepšimi slapovi in bližnjega mostu na reki Kwai z ostanki znamenite železnice smrti v okolici Kanchanaburija. Odkrivali bomo starodavno prestolnico Ayutthaya (Unesco), se družili s sloni, obiskali nočni safari in pleme dolgovratk, se udeležili tečaja tajske kuhinje, nakupovali na nočni tržnici Chiang Maija in za konec uživali in se pustili razvajati na otočku Koh Samet, z dolgo belo peščeno plažo in tajskimi masažami

Potovanje bi lahko upravičeni poimenovali tudi "moja prva Tajska," opis, ki mu še kako resničnostno ustreza. 

Program po dnevih 

H - spanje v preizkušenih prijetnih hotelih ranga 3* v dvoposteljnih sobah
H* - 2x spanje v Jungle Raft hotelu v dvoposteljni sobi (nagrajen EKO hotel); v primeru pravočasne potrditve potovanja 
Vključeno:  Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

1. dan, LET PROTI BANGKOKU (obroki na letalu)

2. dan, BANGKOK
Popoldanski prihod v Bangkok – glavno mesto Tajske. Sledi transfer do hotela in namestitev. Potem pa odkrivanje znamenite ulice Khao San, ki je prava paša za oči in kjer se boste lahko spoznali s eksotičnimi tajskimi jedmi (škorpijoni ...).  Bolj tradicionalne želodčke peljemo na tradicionalni pad-thai in bananine palačinke. Večer po večerji je najbolje preživeti na uri tradicionalne tajske masaže (vključeno v ceni). Spanje Bangkok (nočitev z zajtrkom), H

3. dan, BANGKOK 
Cel dan namenimo ogledu glavnih znamenitosti Bangkoka. V Wat Trimitr si ogledamo 5,5 ton težkega zlatega Budo, potem ogromen tempelj (prvo šolo tajske masaže) Wat Po z največjim ležečim Budo in fascinantno palačo Grand Palace, kjer so živeli tajski kralji. Tukaj nas bo očaral kipec smaragdnega Bude, budine relikvije in miniaturna podoba slovitega Angor Wata. Sprehodimo se skozi tržnico z amuleti in privoščimo postanek ob reki. Z ladjico prečkamo reko do tempelja Arun, ki leži tik ob glavni reki Chao Phraya. Mestu pravijo tudi vzhodne Benetke in sami se boste prepričali, kako izgleda raziskovanje številnih vodnih kanalov na plovbi skozi mestne četrti ležeče na vodi. Spanje Bangkok (H, Z)

4. dan, BANGKOK – plavajoča tržnica – KANCHANABURI/ most na reki Kwai  
Za začetek obiščemo eno izmed unikatnih atrakcij Tajske – tržnico Maeklong Railway, skozi katero vozi vlak, potem pa si pogledamo plavajočo tržnico, kjer domačini na majhnih čolnih prodajajo vse od zelenjave do sadja. Tudi sami z ozkimi čolnički raziščemo kanale preden se podamo naprej proti znamenitemu mostu na reki Kwai, iz katere zgodbe so posneli nagrajeni film. V Kanchanaburi obiščemo še pokopališče umrlih ujetnikov, ki so gradili znamenito železnico smrti, med Tajsko in Indijo. Na poti proti hotelu se ustavimo še v opičjem templju, kjer lahko nahranimo opice, potem pa vožnja po reki, skozi kanjon, do vaše nastanitve, kjer boste uživali v lepi naravi (spanje v eko hotelu na posebnih splavih na reki). (H*, Z, V)

5. dan, PEŠ POT PO ŽELEZNICI SMRTI – kraška jama in kopanje v slapovih
Mogoče zjutraj vidimo slona, ki iz bližnje vasice burmanskih plemen, sem redno zahaja na vsakodnevni kopalni ritual. Po zajtrku se bomo po reki popeljali do vstopne točke v podzemno kraško jamo, nato pa naprej do znamenitega prelaza "Hellfire pass", kjer so ujetniki gradili ravno železniško progo z več mostovi. Ostanki so še vedno vidni, prav tako v skalo izklesana pot. Po ca eno urnem sprehodu se zapeljemo do slapov na osvežitev in nazaj po reki do našega hotela. Popoldne priporočamo plavanje s tokom po reki oz. uživanje v eko hotelu. Spanje v eko hotelu na posebnih splavih na reki  (H*, Z, V)

6. dan, ERAWAN narodni park - AYUTTHAYA – spalnik v CHIANG MAI
Zjutraj sledi vožnja do narodnega parka Erawan, ki se bohoti z najlepšim slapom. Privoščimo si skok v reko in vodno masažo pod slapom preden se podamo naprej proti nekdanji prestolnici Siama, Ayutthaye (Unesco). Pogledamo si zanimiv tempelj Mahathat s posebno Budovo glavo med koreninami drevesa in antično kraljevo palačo oz. tempeljski kompleks Wat Chaiwatthanaram. Zvečer se iz Ayutthaye z vlakom spalnikom odpeljemo do Chiang Mai-ja. (spalnik, Z)

7. dan, CHIANG MAI z okolico
Takoj po prihodu vlaka v Chiang Mai se bomo naprej zapeljali do slonjega kampa, kjer sloni igrajo nogomet, slikajo na platno... Potem boste poskusili rafting na bambusu po reki Mae Tang in obiskali vas, kjer živijo okoliška plemena in tudi posebno pleme burmanskih dolgovratk. Ob vrnitvi v Chang Mai obiščemo še tedensko slikovito večerno tržnico. Spanje Chiang Mai (H, Z, K)

8. dan, CHIANG MAI z okolico
Dopoldan se bomo udeležili tečaja tajske kuhinje, kjer boste na koncu okušali vse pripravljene jedi (eden od vrhuncev potovanja). Sledi vožnja do bližnjega parka, kjer na vrhu stoji sveti budistični tempelj Doi Suthep s pogledom na Chang Mai. Tukaj čuvajo budino kost. Meniha zaprosimo za posvetitev in "za-chantajmo" skupaj. Tik ob samem templju stoji tovarna, znana po nakitu iz žada - ustavimo pogled na umetnine. Zvečer obiščemo prav nenavadno atrakcijo, to je nočni safari, kjer bomo videli velike afriške živali in kup azijskih endemičnih živali, vse od zveri do najlepših ptičev sveta. Obisk zaključimo ob največji glasbeni-vodni fontani JV Azije. Spanje Chiang Mai (H, Z, K)

9. dan, CHIANG MAI z okolico – dan za lastno raziskovanje

Naj danes v vas zaživi raziskovalni duh. Priporočamo obisk rokodelskega centra, kjer izdelujejo znamenite dežnike ter proizvodnjo svile. Lahko se sprehodite po starem mestnem jedru, ki ga krasijo lepi templji. Za razgibavanje telesa priporočamo treking po džungli z obiskom slapu in plemenske vasice. Zvečer pa si lahko pogledamo tradicionalni spektakel – tajski boks Muay Thai (opcijsko). Spanje Chiang Mai (H, Z)

10. dan, Chiang Mai – Bangkok – otok KOH SAMET

Zgodaj zjutraj, ko vse še mirno spi, ulice zasedejo lokalni budistični menihi, oblečeni v oranžna oblačila in opremljeni s prazno kovinsko posodo. Podarimo jim nekaj hrane, skupaj se zahvalimo za blagostanje in se priporočimo za boljšo reinkarnacijo. Vrnemo se v hotel na zajtrk, potem pa na letališče, od koder poletimo proti Bangkoku. Sledi ca 3 ure vožnje z avtobusom in potem še kratka vožnja z ladjo na naš otok Koh Samet. Transfer do hotela, kjer nas čaka zaslužen dopust na koncu potovanja. Prosto za uživanje v resortu oz. kopanje na peščeni plaži. Spanje Koh Samet (H, Z)

11. dan, otok KOH SAMET - uživanje
Pred vami je dan za uživanje na otoku, ki slovi po lepih peščenih plažah. Na vas čaka zaslužen dopust in uživanje na peščeni plaži oz. topli vodi, tajskih masažah, snorkljanju ... ali v aktivnostih resorta. Lahko si tudi najamete motorček za samostojno odkrivanje in vožnjo po otoku ali izlet z ladjico po otoških plažah. Spanje Koh Samet (H, Z)

12. dan, otok KOH SAMET – uživanje oz. celodnevni izlet po sosednjih otočkih

Prost dan za uživanje na lepi peščeni plaži oz. vas lahko opcijsko popeljemo na celodnevno otoško odkrivanje ("island hopping" z vključenim kosilom in opremo za snorklanje), ko obiščemo štiri okoliške otočke, kjer bomo lahko uživali kot majhni otroci v kopanju, snorklanju ali ležanju na plaži. Spanje Koh Samet (H, Z)

13. dan, Koh Samet – Bangkok – večerni let proti domu
Dopoldan prosto za uživanje na peščeni plaži in morskih radostih, sledi transfer do letališča Bangkok in večerni let proti domu. (Z)

14. dan, Prihod domov

Cena paketa: 1.940 eur/os pri 15 potnikih + let. karta od 800 eur/os naprej z vključeno takso in doplačilom za prtljago (v novoletnem terminu ca 1300 eur/os)
Doplačilo za majhno skupino 12 - 14 oseb = 130 eur/os. Popust 50 eur/os za vse, ki ste z nami že potovali.  

Cena paketa vključuje (zelo veliko):

 • 9x spanje v dvoposteljnih sobah v preizkušenih prijetnih hotelih 3* (zajtrki povsod vključeni), 2x spanje v dvoposteljni sobi Jungle Raft hotela (nagrajen EKO hotel) z vključenima zajtrkoma, 1x spanje na nočnem spalniku Ayutthaya – Chiang Mai (z vključenim zajtrkom),
 • notranji let Chiang Mai – Bangkok z taksami,
 • vse privatne transferje po programu,
 • privatno klimatizirano vozilo za našo skupino,
 • 12x zajtrk, 2x kosilo, 2x večerja v River Kwai Jungle raft hotelu,
 • lokalnega vodnika na turah,
 • vstopnine v Bangkoku (Wat Trimir, Wat Po, Grand Palace, Wat Arun, vožnja z ladjico po kanalih...),
 • izlet do tržnice Maeklong Railway, plavajoče tržnice, vstopnina v Erawan narodni park, most na reki Kwai, treking čez "Hellfire pass", obisk kraške jame,
 • vstopnine v Ayutthaji,
 • vstopnine v Chiang Maiju in okolici 7. in 8. dan potovanja (slonji kamp, rafting na bambusu, vas dolgovratk,  tempelj Doi Suthep, nočni safari ...),
 • tečaj tajske kuhinje v Chiang Maiju,
 • tradicionalna tajska masaža (1 ura),
 • vstopnina v Khao Laem Ya – Mu Koh Samet narodni park,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.

V ceni ni le: opcijske aktivnosti (9. dan, Koh Samet), ostala hrana in osebni stroški, napitnine (ca 40 eur/os), letališki transfer (ga uredimo za skupino).

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Vodnik na potovanju: Klavdij Lukežič oz. Damjan Glinšek oz. Meri Praprotnik, profesionalni vodniki z licenco GZS. Prepričani smo, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo.  

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus samo za našo skupino, ladja, kombiji ..). V ceni je tudi notranji let Chiang Mai – Bangkok. 
 • NASTANITEV: Spi se v dvoposteljnih sobah v preizkušenih prijetnih hotelih 3 zvezdic (zajtrki povsod vključeni), 2x spanje v dvoposteljni sobi Jungle Raft hotela (nagrajen EKO hotel) z vključenim 2x zajtrk in 2x večerja, 1x spanje na nočnem spalniku Ayutthaya – Chiang Mai (z vključenim zajtrkom). 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, ki se jo lahko dobi po ugodnih cenah. Tajska hrana je zelo raznolika in okusna. Veliko imajo tudi lokalnega sadja in lokalne tržnice so dobro založene. Na morju boste lahko poskusili številno morsko hrano.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 20. 
 • VREME: Novembra je na Tajskem začetek suhega obdobja (med novembrom in marcem je najbolj primeren čas v letu za obisk Tajske). Morje je takrat prijetno toplo. Pričakujemo toplo in vlažno vreme.
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.  
 • VARNOST: Tajska je varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj prijetnih narodov sveta. Kriminala je zelo malo, sploh pa boste potovali po turističnih predelih.  
 • SPOMINKI: Tajska ima kar nekaj lepih spominov, številni pa hodijo sem prav nakupovat oblačila, ki so po zelo ugodnih cenah.  
 • VIZUM: Slovenci za obisk Tajske do 30 dni ne potrebujemo vize.

Nekaj vtisov naših potnikov iz potovanja po Tajski:

Pozdravljeni,
V prilogi vam pošiljam izpolnjeno anketo. Hvala vam za čudovito izkušnjo.
Ocena potovanja (1-10): 10 – videli res veliko, odlično vzdušje v skupini, nepozabno doživetje
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Strokoven, z ogromno znanja in izkušenj, umirjen, vedno na pravem mestu, skratka vodnik, ki bi si ga želel prav vsak; absolutno bi še potoval z njim
Stanko

Pozdravljeni,
v prilogi pošiljam izpolnjeno anketo. Potovanje je bilo zares čudovito in z veseljem bom vašo agencijo priporočila tudi drugim.
Ocena potovanja (1-10): 9.5; Potovanje je izpolnilo moja pričakovanja s kvaliteto vodenj, vsebino ogledanega in ostalimi podrobnostmi (nastanitvami, hrano, ...). Z nekaj malenkostmi spremembami pa menim, da bi progam lahko bil zares popoln.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljna. Klavdij je zagotovil ogromno informacij, bil je sproščen, zabaven in nasploh odličen vodnik. Sočasno pa bi pohvalila tudi lokalno vodnico, ki je z dobro voljo in prigrizki ves čas ogledov dvigovala pozitivo.
Na potovanju mi je najlepša bila narava in pustolovski duh zastavljenega programa. Top tri stvari pa vsekakor tečaj kuhinje, doživetje na reki Kwai in snorklanje na otoku Koh Samet. Vsekakor pa sem bila navdušena tudi nad drugimi elementi in ogledi, ki jih je ponudila Tajska (fire show, Erawanski slapovi, tajski boks, ...), ne smemo pa omeniti tudi ljudi in kulture, ki te zares prevzame z vso prijaznostjo in nasmehi, ki jih imajo za ponuditi.
Nina

Z eno besedo je bilo naše potovanje krasno, vse je bilo dogovorjeno na minute, tako da ni pripomb. Kar se tiče zadnjih dni počitka v resortu Ko Samet lepše ne more biti, saj je raj na zemlji. Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Stanislav

Ocena potovanja (1-10): Ocena 9; Pestro in razgibano potovanje z odličnim programom. Všeč mi je tudi to, da se na posamezni lokaciji spi vsaj 2x. 
Klavdij je super vodnik, skrben, se zlije s skupino, poda potrebne informacije, dobro organizira potek dogodkov, poskrbi, da se res vsi sopotniki dobro počutimo
Navdušile so naju vse tržnice, predvsem plavajoča in pa na tirih, zelo sva uživala na splavih na reki Kwai, pa seveda tudi sproščen zaključek potovanja je bil več kot dobrodošel.
Andreja in Marko
 

Greste v naši organizaciji na Tajsko?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media