Uživaška Indonezija

 • Termin: za zaključene skupine (po dogovoru; najbolje je med majem in septembrom)
 • Za potovanje potrebujete: 15 dni  
 • Skupina: po dogovoru 
 • Cena: cca. 2.010 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 700 eur/os naprej z letom domov iz Lomboka 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine lahko potovanje kadarkoli organiziramo.  

Potovanje je primerno tudi za aktivne družine.  

Indonezija je nekaj posebnega. Z več kot 17000 otoki posejanimi na dolžini več 5000 kilometrov, s svojo bogato kulturo, več kot 300 različnimi narodi in prekrasno naravo. 

Malo je držav, kjer še dandanes živijo ljudje z nasmehom na obrazu in se z veseljem pustijo slikati. Indonezija je država v katero se boste z lahkoto zaljubili in vaš prvi obisk najverjetneje ne bo zadnji. 

Čakajo vas vrhunci treh otokov, hkrati pa bo dovolj prostega časa in na koncu uživanje na lepem otoku. Na vas čaka odkrivanje otoka Java (kjer na vas čakajo Unescovi biseri - hindujski Prambanan in budistični Borobudur, pa nepozabna vulkana Bromo in neturistični Ijen), Balija (s svojimi delfini v Lovini, Unescovimi riževimi terasami, čudovitimi templji, s svojo posebno kulturo in razvajanjem v Ubudu) in na koncu uživanje na peščeni plaži otoka Gili Trawangan.

Program po dnevih:
H – spi se v preizkušenih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, razen 2x, ko se spi prijetnem popotniškem hotelu v dvoposteljnih sobah
Vključeno Z – zajtrk, K- kosilo, V – večerja

1. dan: LET PROTI INDONEZIJI 
Iz Ljubljane oz. bližnjih letališč (v tem primeru bo prevoz urejen); obroki na letalu 

2. dan: PRIHOD V JAKARTO (JAVA) 
Predviden je večerni prihod v Jakarto. Transfer do hotela. Spanje Jakarta

3. dan: JAKARTA – YOGYAKARTA
Jutranji let na otok Javo do kulturne prestolnice države, Yogyakarte. Najprej si pogledamo eno največjih znamenitosti države - fascinanten hindujski tempelj Prambanan (Unesco). Gre za največji skupek hindujskih templjev v Indoneziji posvečenim Brahmi, Višnuju in Šivi. Največji tempelj je visok kar 47 metrov (po templjih so vklesane številne podobe iz Ramayame). Po ogledu sledi vožnja do centra Yogyakarte in ogled Kratona, sultanove palače (sultan ima še danes izredno velik vpliv). Videli boste bogato sprejemnico, muzej in razstavljene inštrumente, ki služijo za igranje orkestra gamelan (Kraton je odprt le do 14.00 ure). Malo naprej si boste pogledali še Taman Sari – vodni grad, ki je služil kot vrt za zabavo za prvega sultana. Tam prodajajo tudi batik (posebne slike in tekstil po čemer slovi Java) po nižjih cenah, saj na ozemlju sultana, zaradi njegove pomembne vloge v zgodovini ni potrebno plačati davkov. Sledi ca 1,5 urna vožnja do Borobudurja. Na poti se ustavimo še pri Candi Mendut templju, ki spada pod tempelj Borobudur, samo da je ta del še starejši (tempelj je slikovit zaradi velikega drevesa, ki leži tik ob njem). Tik ob templju je tudi budistični samostan. Sledi spanje v Borobudurju (H, Z)

4. dan: VZHOD z ogledom BOROBUDURJA, TURA PO OKOLICI IN VRNITEV V YOGYAKARTO 
Najprej nas čaka ogled največje znamenitost Indonezije - Unescov Borobudur, ki je največji budistični tempelj na svetu (iz 9. stoletja) zgrajen v obliki mandale. Vsebuje šest nadstropij in je dekoriran z 2672 reliefi in 504 kipi Bud. Zgornji del je najbolj fotogeničen s 72 stupami v katerih se nahaja Budin kip. Dan bomo začeli zgodaj, saj se bo šlo čakat sončni vzhod na vrh Borobudurja, ki šteje po National Geographicu med stvari katere morate videti v času vašega življenja. Po ogledu vas čaka zajtrk in odkrivanje zelo lepe okolice. Najprej si pogledamo vas, kjer izdelujejo tofu, sledi ogled vasi, kjer cela vas izdeluje keramične posode (lahko boste tudi sami poskusili), obe pa ležita med polji, kjer gojijo riž, čilije, jajčevce, papaje in tobak. Sledi postanek pri templju Candi Pawon, kjer boste poskusili posebno kavo Luwak, ki je najdražja na svetu. Sledi vožnja do Yogyakarte. Spanje Yogyakarta (H, Z) 

Opcijsko se lahko gre zvečer gledat predstavo Ramayana, kjer nastopa skoraj 200 plesalcev (v primeru lepega vremena se odvija zunaj in zadaj je za kuliso osvetljen mogočni tempelj Prambanan, drugače pa zraven v dvorani). 

5. dan: YOGYAKARTA – MOJOKERTO/SURABAYA - BROMO
Po zajtrku sledi prevoz do železniške postaje, kjer vas čaka vlak do Surabaye (4,5 h). Zanimivo bo opazovati Indonezijo še iz vlaka (zanimivi motivi na poti). Od Surabaye vas čaka privaten prevoz proti vulkanu Bromo s postankom pri slapu Madakaripura. Spanje v vasi Cemara Lawang, ki je tik pred vulkanom Bromom. Čas za fotografiranje ob sončnem zahodu. Spanje Cemara Lawang (H, Z)

6. dan: BROMO z VZHODOM – IJEN 
Navsezgodaj zjutraj vas bodo z jeepi odpeljali na najvišjo razgledno točko, svetovno znan razgled Mt. Pananjakan, ki leži 2.770 metrov visoko, kjer vas čakajo (v primeru normalnega vremena) posebni pogledi na vulkane (Mt. Bromo, Mt. Semeru ...). Sledi spust z jeepi (ca 40 minut) in vzpon na Mt. Bromo (ca 40 minut peš). Lepi motivi. Sledi zajtrk in panoramska vožnja proti Ijen platoju preko Banyuwabgija vse do vasi Lichin (prosto za samostojno odkrivanje oz. počitek). Spanje Lichin oz. okolica (H, Z)  

7. dan: VULKAN IJEN – transfer do LOVINE (BALI) 

Navsezgodaj zjutraj vas čaka transfer do Paltudinga in hoja na vrh vulkana Ijen (3 km). Kawah Ijen je izredno barvito in zanj pravijo, da je najbolj kislo jezero na svetu. Vzpon traja od 1-2 ur odvisno od vas (lahko pa se ta čas odpočijete v hotelu). Številni fotografski motivi. Na vrhu vulkana vas poleg krasnih motivov čakajo še domačini, ki iz jezera na vrhu vulkana vsak dan nosijo žveplo v dolino. Sledi spust v dolino. Za tiste ki ste pripravljeni vstati zgodaj za poseben fotografski motiv se gre lahko opcijsko na vulkan že ob polnoči, da lahko doživite Blue flame (poseben pojav zaradi žvepla, ki pa se ga ne da 100% garantirati vsak dan). Po vrnitvi se gre s trajektom na bližnji otok Bali in naprej ca dve uri vožnje do obmorskega kraja Lovina, ki slovi po delfinih. Spanje Lovina (H, Z) 

8. dan: LOVINA (Delfini) – jezero BERATAN – riževe terase (Unesco) - UBUD 
Okoli sončnega vzhoda vas že čaka prevoz z lokalnimi čolni na morje, kjer skoraj 100% garantirajo, da boste videli delfine, ki se vsakodnevno zadržujejo v teh vodah (v skupinah je lahko tudi več kot 30 delfinov). Po druženju z delfini sledi zajtrk in vožnja do jezera Beratan, kjer stoji Ulun Dalu - eden najbolj pomembnih templjev na Baliju, kamor hodijo domačini na romanje, da bi imeli dovolj vode za njihove riževe terase. Sledi vožnja čez botanični vrt (posebno drevo in sprehod po bambusovem gozdu). Sledi vožnja proti Ubudu in postanek pri riževih terasah, ki so na Baliju pod Unescovo zaščito (predvidoma v predelu Tegallalang). Ubud je eno najbolj fascinantnih območij v Aziji. Sprehodili se boste po posebnem Sacred Monkey Forestu Sanctuary, kjer domujejo opice, izredno mogočna drevesa, v njem pa je tudi glavni tempelj in Holy Spring tempelj z zmajevim mostom. Spanje Ubud (H, Z)

9. in 10. dan: UBUD – najboljši kraj na Baliju za aktivnosti, ki leži sredi lepe pokrajine (riževa polja) in uživanje v hotelu z bazenom
Prosta dva dneva za odkrivanje Ubuda in okolice oz. za uživanje v bazenu oz. poceni masažah; Vodnik vam bo lahko uredil dodatne opcijske oglede (prevoz in vodnik je že vključen, doplača se le vstopnino). Npr. ogled templja Taman Uyun (Unesco) kar pomeni čudovit vrt. Lahko se gre pogledat tudi tempelj Tanan Lot, ki leži na posebni lokaciji na skali, tik ob obali in je dostopen le ob oseki (predstavlja pomemben del balineškega spiritualizma in mitologije). Če imate radi živali imajo v bližini Elephant safari park (za ljubitelje slonov) oz. Bali Safari and Marine park (če imate radi živali). V Ubudu so številni spa-ji in masažni centri, duhovne delavnice in tečaji joge, muzeji in galerije, templji in lepa okolica. Hkrati pa je Ubud idealen kraj, da nakupite spominke, se sprehodite po tržnici ali si pogledate kakšno večerno predstavo (vsak večer so na voljo številni plesi po okoliških vaseh ali v palači - od posebnega Kecak plesa do Barong plesa). Spanje Ubud (H, Z)

11. dan: prevoz do z hitro ladjo otoka GILI TRAWANGAN (Z)

Zjutraj vas čaka prevoz do pristanišča in prevoz z hitro ladjo do otoka Gili Trawangan. Prost popoldan za uživanje na lepi peščeni plaži (v okolici je polno aktivnosti: snorklanje z želvami, odkrivanje otoka s kolesom, kajak, masaže, kuharske delavnice ...). Uživanje v sproščenem vzdušju in večerni zabavi. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

12. dan: GILI TRAWANGAN (Z)
Prosto – uživanje na peščeni plaži in številnih aktivnostih, ki jih ponuja otok. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

13. dan: GILI TRAWANGAN (Z)
Prosto – uživanje na peščeni plaži oz. svetujemo za aktivne po duši opcijski izlet na zanimiv sosednji otok Lombok. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

14. dan: transfer na bližnji otok Lombok od koder se leti proti domu (Z)

15. dan: prihod domov

Cena: cca 2.010 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 700 eur/os z letom iz Lomboka
Pri manjši skupini (10 – 13 potnikov) je doplačilo 140 eur/osebo. 50 eur popusta za vse, ki ste že potovali z nami. 

Cena vključuje (ogledi treh otokov: Java, Bali, Gili Trawangan):

 • notranji let Jakarta – Yogyakarta, 
 • vse privatne transferje po programu preko celega potovanja in stroške goriva ter voznika,
 • vožnja z vlakom Yogyakarta – Mojokerto,
 • hitra ladja Bali - Gili Trawangan ter ladja Gili - Lombok,
 • 12x namestitev v preizkušenih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah (z vključenimi zajtrki), razen 2x, ko se spi prijetnem popotniškem hotelu v dvoposteljnih sobah (z vključenim zajtrkom),
 • vse vstopnine po programu (tempelj Pranbanan, Kraton, Taman Sari vodni grad, Candi Mendut tempelj, Borobudur z doplačilom za sunrise tour, ogled vasi, kjer delajo tofu in keramiko, Candi Peron tempelj, degustacija kave luwak, slap Madakaripura, vstopnini za vulkan Bromo in vulkan Ijen, Ulan Dalu tempelj – Beratan, riževe terase Tegallang, Sacred Monkey forest sanctuary - Ubud ...),
 • tura delfini in jeep za vulkan Bromo,
 • lokalne vodnike ves čas (razen Gili),
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.  

Cena ne vključuje le: dodatnih obrokov, osebnih stroškov in napitnin, eventuelne izhodne takse in takse pri notranjem letu (ca 20 eur), vize (ca 25 eur), povratnega prevoza do/iz letališča (če bo potrebno).

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Vodnik na turi: Peter Eržen oz. Senad Osmanaj, oba sta vodnika z licenco GZS, ki Indonezijo zelo dobro poznata in smo prepričani, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo. 

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • SPANJE: Spali boste v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah.
 • PREVOZI: Poleg notranjega leta Jakarta - Yogyakarta boste imeli ves čas po programu na voljo privatne transferje (avtobus/kombi, ladja, čolni …). Razen ko se gre na/iz Gilija so zraven drugi potniki na ladji.
 • HRANA: Jedli boste v preverjenih hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je zelo raznovrstna in primerna za kogarkoli. V ceni imate zajtrke na vseh lokacijah. 
 • VREME: Konec julija je suho obdobje v osrednjem delu, kjer boste potovali. Ker pa so številni predeli zelo vlažni, lahko kadarkoli dežuje (vendar pričakujemo bolj kake plohe). Temperature bodo visoke (ne pa spet previsoke). Na vulkanih bo drugačna klima in je potrebno imeti s seboj tudi vetrovko.
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.  
 • VARNOST: Indonezija je varna država za potovanje (turistični predeli, kjer vi potujete) in ne bi smeli imeti nobenih težav. 
 • SPOMINKI: Na voljo bo veliko spominkov od batika, tekstila, slik, lesenih izdelkov do Budovih podobic in mask. 
 • VIZUM: Ni potreben za potovanje do 30 dni. 

Vtis naših potnikov iz našega potovanja po Indoneziji:

Pozdravljen!
Potovanje po Indoneziji je uspešno zaključeno. V glavnem je potekalo še bolje od pričakovanj, program smo izpolnili, ga celo razširili. Več pozneje, morda na kakem srečanju, če je mogoče. Lep pozdrav
Marja in Borut

Indonezija je polna energije in življenja in smo prepričani, da se vas bo dotaknila.

Greste z nami v Indonezijo?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2023 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media