Uživaška Indonezija

 • Termin: 1. - 15.9.2024
 • Za potovanje potrebujete: 15 dni  
 • Skupina: min. 10 in maks. 20 oseb
 • Cena: 2.330 eur/os pri 15 osebah + let. karta 699 eur/os z vključenimi taksami in doplačilom za prtljago (odlični leti iz Ljubljane) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Indonezija je nekaj posebnega. Z več kot 17000 otoki posejanimi na dolžini več 5000 kilometrov, s svojo bogato kulturo, več kot 300 različnimi narodi in prekrasno naravo. Malo je držav, kjer še dandanes živijo ljudje z nasmehom na obrazu in se z veseljem pustijo slikati. Indonezija je država v katero se boste z lahkoto zaljubili in vaš prvi obisk najverjetneje ne bo zadnji.

Na vašem potovanju boste videli in doživeli veliko: od Jave (kjer na vas čakajo Unescovi biseri hindujski Prambanan in budistični Borobudur, pa nepozabna vulkana Bromo in neturistični Ijen), Balija (s svojimi delfini v Lovini, Unescovimi riževimi terasami, čudovitimi templji in slapovi ter svojo posebno kulturo) in na koncu uživanje na peščeni plaži otoka Gili Trawangan.

Leti so z odlično let. družbo Turkish. Leti so super in iz Ljubljane.  

Leti skupine in vodnika so:
TK1064 01SEP Ljubljana Istanbul  20.15 23.40  
TK 056 02SEP Istanbul Jakarta       01.50 17.35  
TK 057 14SEP Jakarta Istanbul       21.00 04.40 +1 (prihod v Istanbul 15.9.)
TK1061 15SEP Istanbul Ljubljana  06.45 07.55  

Program po dnevih:
H – spi se v preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom (večinoma hoteli 3*)
Vključeno Z – zajtrk, K- kosilo, V – večerja

1. dan, 1.9.: LET PROTI INDONEZIJI

Let iz Ljubljane (obroki na letalu)

2. dan, 2.9.: PRIHOD V JAKARTO (JAVA) 

Pozno popoldanski oz. večerni prihod v Jakarto. Transfer do hotela. Spanje Jakarta (H, Z)

3. dan, 3.9.: JAKARTA – YOGYAKARTA (Z)

Jutranji let na otok Javo do kulturne prestolnice države, Yogyakarte. Najprej si pogledamo eno največjih znamenitosti države - fascinanten hindujski tempelj Prambanan (Unesco). Gre za največji skupek hindujskih templjev v Indoneziji posvečenim Brahmi, Višnuju in Šivi. Največji tempelj je visok kar 47 metrov (po templjih so vklesane številne podobe iz Ramayame). Po ogledu sledi vožnja do centra Yogyakarte in ogled Kratona, sultanove palače (sultan ima še danes izredno velik vpliv). Videli boste bogato sprejemnico, muzej in razstavljene inštrumente, ki služijo za igranje orkestra gamelan (Kraton je odprt le do 14.00 ure). Malo naprej si boste pogledali še Taman Sari – vodni grad, ki je služil kot vrt za zabavo za prvega sultana. Tam prodajajo tudi batik (posebne slike in tekstil po čemer slovi Java) po nižjih cenah, saj na ozemlju sultana, zaradi njegove pomembne vloge v zgodovini ni potrebno plačati davkov. Sledi ca 1,5 urna vožnja do Borobudurja. Na poti se ustavimo še pri Candi Mendut templju, ki spada pod tempelj Borobudur, samo da je ta del še starejši (tempelj je slikovit zaradi velikega drevesa, ki leži tik ob njem). Tik ob templju je tudi budistični samostan. Sledi spanje v Borobudurju oz. bližnja okolica (H, Z)

4. dan, 4.9.: VZHOD z ogledom BOROBUDURJA, TURA PO OKOLICI IN VRNITEV V YOGYAKARTO 

Najprej nas čaka ogled največje znamenitost Indonezije - Unescov Borobudur, ki je največji budistični tempelj na svetu (iz 9. stoletja) zgrajen v obliki mandale. Vsebuje šest nadstropij in je dekoriran z 2672 reliefi in 504 kipi Bud. Zgornji del je najbolj fotogeničen s 72 stupami v katerih se nahaja Budin kip. Dan bomo začeli zgodaj, saj se bo šlo čakat sončni vzhod na vrh Borobudurja, ki šteje po National Geographicu med stvari katere morate videti v času vašega življenja. Po ogledu vas čaka zajtrk in odkrivanje zelo lepe okolice. Najprej si pogledamo vas, kjer izdelujejo tofu, sledi ogled vasi, kjer cela vas izdeluje keramične posode (lahko boste tudi sami poskusili), obe pa ležita med polji, kjer gojijo riž, čilije, jajčevce, papaje in tobak. Sledi postanek pri templju Candi Pawon, kjer boste poskusili posebno kavo Luwak, ki je najdražja na svetu. Sledi vožnja do Yogyakarte. Spanje Yogyakarta (H, Z) 

Opcijsko se lahko gre zvečer gledat predstavo Ramayana, kjer nastopa skoraj 200 plesalcev (v primeru lepega vremena se odvija zunaj in zadaj je za kuliso osvetljen mogočni tempelj Prambanan, drugače pa zraven v dvorani). 

5. dan, 5.9.: YOGYAKARTA – MOJOKERTO/SURABAYA – BROMO

Po zajtrku sledi prevoz do železniške postaje, kjer vas čaka vlak do Surabaye (4,5 h). Zanimivo bo opazovati Indonezijo še iz vlaka (zanimivi motivi na poti). Od Surabaye vas čaka privaten prevoz proti vulkanu Bromo s postankom pri slapu Madakaripura. Spanje v vasi Cemara Lawang, ki je tik pred vulkanom Bromom. Čas za fotografiranje ob sončnem zahodu. Spanje Cemara Lawang (H, Z)

6. dan, 6.9.: BROMO z VZHODOM – IJEN 

Navsezgodaj zjutraj vas bodo z jeepi odpeljali na najvišjo razgledno točko, svetovno znan razgled Mt. Pananjakan, ki leži 2.770 metrov visoko, kjer vas čakajo (v primeru normalnega vremena) posebni pogledi na vulkane (Mt. Bromo, Mt. Semeru ...). Sledi spust z jeepi (ca 40 minut) in vzpon na Mt. Bromo (ca 40 minut peš). Lepi motivi. Sledi zajtrk in panoramska vožnja z vlakom proti Ijen platoju do Banyuwangija. Sledi transfer do popotniškega hotela. (H, Z)  

7. dan, 7.9.: VULKAN IJEN – transfer do LOVINE (BALI) 

Navsezgodaj zjutraj vas čaka transfer do Paltudinga in hoja na vrh vulkana Ijen (3 km). Kawah Ijen je izredno barvito in zanj pravijo, da je najbolj kislo jezero na svetu. Vzpon traja od 1-2 ur odvisno od vas (lahko pa se ta čas odpočijete v hotelu). Številni fotografski motivi. Na vrhu vulkana vas poleg krasnih motivov čakajo še domačini, ki iz jezera na vrhu vulkana vsak dan nosijo žveplo v dolino. Sledi spust v dolino. Za tiste ki ste pripravljeni vstati zgodaj za poseben fotografski motiv se gre lahko opcijsko na vulkan že ob polnoči, da lahko doživite Blue flame (poseben pojav zaradi žvepla, ki pa se ga ne da 100% garantirati vsak dan). Po vrnitvi se gre s trajektom na bližnji otok Bali in naprej ca dve uri vožnje do obmorskega kraja Lovina, ki slovi po delfinih. Spanje Lovina (H, Z) 

8. dan, 8.9.: LOVINA (delfini) – jezero BERATAN – riževe terase JATILUWIH (Unesco)  

Okoli sončnega vzhoda vas že čaka prevoz z lokalnimi čolni na morje, kjer skoraj 100% garantirajo, da boste videli delfine, ki se vsakodnevno zadržujejo v teh vodah (v skupinah je lahko tudi več kot 30 delfinov). Po druženju z delfini sledi zajtrk in vožnja do jezera Beratan, kjer stoji Ulun Dalu - eden najbolj pomembnih templjev na Baliju, kamor hodijo domačini na romanje, da bi imeli dovolj vode za njihove riževe terase. Sledi vožnja čez botanični vrt. Sledi vožnja do riževih teras, kjer je predvideno spanje v popotniškem hotelu. Spanje (H, Z)

9. dan, 9.9.: Treking po RIŽEVIH TERASAH in odkrivanje okolice UBUDA

Dopoldan bomo šli na lep ca 3 urni treking po riževih terasah, ki so na Baliju pod Unescovo zaščito. Potem bomo obiskali še okoliški slap in Sangeh Monkey Forest, kjer domujejo opice in zanimiva drevesa. Sledi namestitev v popotniškem biseru Ubudu.  Zvečer pa bomo šli na ogled Kecak plesov v okoliško vasico. Spanje Ubud (H, Z)

10. dan, 10.9.: Odkrivanje lepe okolice UBUDA

Zapeljali se bomo do hindujskega templja Gunung Kawi Tampaksiring in potem še do svetega izvira (Holy spring Pura Tirta Empul), kjer se lahko očistimo. Potem pa bomo obiskali dva krasna slapova Tukad Cepung in Kanto Lampo za vse ljubitelje narave. Popoldan pa boste lahko uživali v bazenu oz. poceni masažah. V Ubudu imajo duhovne delavnice, tečaje joge, muzeje in galerije, hkrati pa je idealen kraj, da nakupite spominke. Spanje Ubud (H, Z)

11. dan, 11.9.: prevoz z hitro ladjo do otoka GILI TRAWANGAN

Zjutraj vas čaka prevoz do pristanišča in prevoz z hitro ladjo do otoka Gili Trawangan. Prost popoldan za uživanje na lepi peščeni plaži (v okolici je polno aktivnosti: snorklanje z želvami, odkrivanje otoka s kolesom, kajak, masaže, kuharske delavnice ...). Uživanje v sproščenem vzdušju in večerni zabavi. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

12. dan, 12.9.: GILI TRAWANGAN

Prosto – uživanje na peščeni plaži in številnih aktivnostih, ki jih ponuja otok. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

13. dan, 13.9.: GILI TRAWANGAN

Prosto – uživanje na peščeni plaži oz. svetujemo za aktivne po duši opcijski izlet na zanimiv sosednji otok Lombok. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

14. dan, 14.9.: transfer na bližnji otok Lombok od koder se LETI PROTI DOMU (Z)

Po 20 minutni vožnji s hitrim čolnom nas čaka še ca 2,5 ure vožnje do letališča Lombok do koder poletimo do Jakarte. Sledi mednarodni let iz Jakarte proti domu.

15. dan, 15.9.: PRIHOD DOMOV

Cena: 2.330 eur/os pri 15 osebah + let. karta 699 eur/os z vključenimi taksami in doplačilom za prtljago
Pri manjši skupini (10 – 14 potnikov) je doplačilo 140 eur/osebo. 50 eur popusta za vse, ki ste že potovali z nami. 

Cena paketa vključuje (ogromno):
- dva notranja leta Jakarta – Yogyakarta, Lombok - Jakarta,
- vse privatne transferje po programu preko celega potovanja in stroške goriva ter voznika,
- vožnja z vlakom Yogyakarta – Mojokerto in z vlakom do Banyuwangija,
- hitri čoln Bali – Gili Trawangan in Gili Trawangan – Lombok,
- vse namestitve v preizkušenih popotniških hotelih (večinoma 3*) z vključenimi zajtrki,
- vse vstopnine po programu (tempelj Pranbanan, Kraton, Taman Sari vodni grad, Candi Mendut tempelj, Borobudur z doplačilom za sunrise tour, ogled vasi,     kjer delajo tofu in keramiko, Candi Peron tempelj, degustacija kave luwak, slap Madakaripura, vstopnini za vulkan Bromo in vulkan Ijen, Ulan Dalu tempelj –   Beratan, riževe terase, Sangeh Monkey forest, kecak plesi, tempelj Gunung Kawi Tampaksiring, izvir Pura Tirta Empul, slapovi Tukad Cepung in Kanto Lampo),
- tura delfini,
- lokalne vodnike (razen na otoku Gili Trawangan),
- profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
- organizacijo potovanja. 

Cena ne vključuje le: vize (ca 35 eur), dodatnih obrokov, napitnin (ca 50 eur), osebnih stroškov, opcijske predstave Ramayana in izleta Lombok. Če je karkoli kar ni pod cena vključuje.

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača let. karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Vodnik na turi: Peter Eržen oz. Damjan Glinšek oz. Senad Osmanaj, profesionalni vodniki z licenco GZS in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • SPANJE: Spali boste v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenimi zajtrki (večinoma 3*).
 • PREVOZI: Poleg dveh notranjih letov Jakarta – Yogyakarta, Lombok - Jakarta boste imeli po programu na voljo v glavnem privatne transferje (avtobus/kombi, čolni …) ter dodatno prevoz z vlakom in transferja s hitrim čolnom Bali – Gili Trawangan in Gili Trawangan – Lombok.
 • HRANA: Jedli boste v preverjenih hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je zelo raznovrstna in primerna za kogarkoli. V ceni imate zajtrke na vseh lokacijah. 
 • VREME: Septembra je suho obdobje v osrednjem delu, kjer boste potovali. Ker pa so številni predeli zelo vlažni, lahko kadarkoli dežuje (vendar pričakujemo bolj kake plohe). Temperature bodo visoke (ne pa spet previsoke). Na vulkanih bo drugačna klima in je potrebno imeti s seboj tudi vetrovko.
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.  
 • VARNOST: Indonezija je varna država za potovanje (turistični predeli, kjer vi potujete). 
 • SPOMINKI: Na voljo bo veliko spominkov od batika, tekstila, slik, lesenih izdelkov do Budovih podobic in mask. 
 • VIZUM: Je potreben in se dobi ob prihodu (strošek 35 eur).

Vtis naših potnikov iz našega potovanja po Indoneziji:

Pozdravljen!
Potovanje po Indoneziji je uspešno zaključeno. V glavnem je potekalo še bolje od pričakovanj, program smo izpolnili, ga celo razširili. Več pozneje, morda na kakem srečanju, če je mogoče. Lep pozdrav

Marja in Borut

Indonezija je polna energije in življenja in smo prepričani, da se vas bo dotaknila. Greste z nami v Indonezijo?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media