Kanarski otoki - Lanzarote, Fuerteventura in Graciosa

 • Termini: 26.6. - 3.7., 11. - 18.9. in 19. - 26.9.2021
 • Trajanje potovanja: 8 dni
 • Skupina: min. 8 - maks. 18 popotnikov (mala skupina kar je idealno)
 • Cena: 740 eur/os pri 14 osebah (vse vstopnine in ture vključene) + letalska karta ca 300 eur/os z vključeno prtljago in taksami 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine in individualne potnike kadarkoli (lahko pripravimo program po vaši želji). 

Potovanje je idealno tudi za družine. 

Izbrani otoki so trenutno ena najbolj varnih destinacij na svetu za potovanje in za vstop potreben je le negativen covid test in izpolnjen formular. 

Kanarske otoke odkrivamo na popotniški način!

Arhipelag v Atlantskem oceanu, ki ga sestavlja osem večjih otokov, s svojo naravno in kulturno raznolikostjo, celo  drugačnostjo, prav nobenega od številnih obiskovalcev ne pusti ravnodušnih. To zagotovo velja za otoke Lanzarote, Fuerteventura in Graciosa, otoke ki so od vseh še najbližje obalam »črne« Afrike in po našem mnenju med najbolj zanimivimi in pristnimi.

Lanzarote vas bo očaral s svojo vulkansko, skoraj lunarno pokrajino, s številnimi ugaslimi vulkani, tuneli lave ter neverjetnimi geološkimi formacijami v nacionalnem parku Timanfaya, s čudovitimi peščenimi plažami in neokrnjeno naravo, vinsko pokrajino La Geria ter nenavadno arhitekturo lokalnega umetniškega genija César Manriqueja.

Fuerteventura, drugi največji in najmanj poseljeni otok, prepriča s svojo slikovito pokrajino, skoraj saharskimi sipinami v Parque Natural de Corralejo, neverjetnimi razgledi, starodavnimi vasicami kot je Betancuria in seveda, noro lepimi plažami, kot je slovita Playa de Cofete, za mnoge najlepša plaža Kanarskih otokov.

Graciosa s svojo skrivnostno vulkansko pokrajino, zlato rumenimi plažami, odmaknjenostjo, spokojnostjo in občutkom, da je svet zase. Če k vsemu temu prištejemo še toplo in blago klimo čez celo leto, je razlogov da se nam pridružite še več.

Komentar avtorja programa Klavdija: »Že dolgo vem, da so Kanarski otoki priljubljen cilj številnih slovenskih turistov, ki iščejo predvsem toplo sonce v zimskih mesecih. Kot kraj za ležerno počitnikovanje. Ker sem ljubitelj aktivnega dopustovanja, sem se do zadnjega z vsemi štirimi branil, da bi jih obiskal. Šele pred nekaj leti, sem po spletu naključij, odpotoval tja. In bil povsem očaran, navdušen. Neverjetna pokrajina te povsem prevzame. Za ležanje na plažah, kar naenkrat ni več časa

Zakaj z nami na to posebno potovanje:

 • Lanzarote, Fuerteventura in Graciosa – manj znani in ne tako zelo obiskani otoki Kanarskih otokov;
 • Ruta de los Volcanes (Nacionalni park Timanfaya) – neverjetna, skoraj lunarna pokrajina;
 • Cueva de los Verdes – hoja po podzemnem tunelu lave (eden najdaljših na svetu), ki ga je pred 5.000 leti povzročil izbruh bližnjega vulkana. Zanimiva izkušnja;
 • Neverjetno lepe vulkanske plaže (bele, črne) – ena lepša od druge Playa de Famara, Playa del Papagayo, Playa de Cofete, Playa del Viejo Rey ... ;
 • Pokušanje lokalnih specialitet – vino v vinorodni regiji La Geria (Lanzarote), kozji sir v Antigui (Fuerteventura);
 • Spanje bo v skrbno izbranih nastanitvah, v prijetnih apartmajskih hotelih (studiih) blizu plaže. Spimo le na dveh lokacijah (4x Lanzarote in 3x Fuerteventura) kar je idealno.
 • Ker se bomo vozili naokrog z najetimi avti bo doživetje še toliko večje – pravi občutek svobode in idealno za vse, ki radi fotografirate.
 • Ker boste lahko doživeli poletje sredi zime – prijetne pomladansko/poletne temperature celo v zimskih mesecih.  
 • Popotniški način potovanja – ker smo specialisti za tak način potovanja;

Program po dnevih
A - spanje bo v apartmajskih studijih (ki so opremljeni s kuhinjo) – spanje po 2 osebi na studio (po želji lahko tudi več oseb; sploh za družine je idealno). V primeru, da spi več oseb v apartmaju, se vam upošteva popust.

Let na Lanzarote

1. dan – prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča (prevoz bo urejen) in polet na Lanzarote. Vulkanskemu otoku je dal neizbrisen pečat svetovno znan vsestranski umetnik, domačin César Manrique, ki je s svojimi številnimi deli pomembno pripomogel k zaščiti naravnega okolja in zmanjšanju pretiranega razvoja turizma. V kraju Tahíche si bomo ogledali njegovo spektakularno domovanje, v katerem je čudovito združil naravno vulkansko okolje s prijetno bivanjsko domačnostjo. V kraju San Bartolomé, obiščemo še njegovo Casa-Museo del Campesino z zanimivim prikazom trdega kmečkega življenja otočanov v preteklosti, v tem neizprosnem vulkanskem okolju. Po ogledu se odpeljemo do naše nastanitve. Spanje Puerto del Carmen.

Lanzarote – severni del  

2. dan – dan bomo začeli s sprehodom po ulicah in glavni promenadi največjega otoškega mesta Arrecife. Nadaljujemo proti severu do kraja Guatiza, kjer si ogledamo zanimiv botanični vrt Jardín de Cactus, v katerem raste več kot 450 vrst kaktusov z vseh kontinentov. Naslednji postanek naredimo pri Cueva de los Verdes, 7 km dolgem podzemnem tunelu lave (eden najdaljših na svetu), ki ga je pred 5.000 leti povzročil izbruh bližnjega vulkana. Skupaj z vodnikom se bomo sprehodili (1km) po najbolj spektakularnem delu. V bližnjem Jameos del Agua pa bomo videli kako je vizionar Manrique spremenil naravne jame, po katerih je v davnini tekla razbeljena lava, v edinstven ambient barov, restavracij in celo koncertno dvorano. Po slikoviti cesti bomo nadaljevali do najbolj slavne razgledne točke Mirador del Río. Z višine 450 m nad morsko gladino se nam bo odprl prekrasen pogled na morsko ožino El Río in sosednji otok La Isla Gracioso. Zaključek dneva bo namenjen raziskovanju in uživanju na eni od najlepših plaž na otoku, znameniti Playa de Famara, raju za surferje. Je kdo pozabil na kopalke? Spanje Puerto del Carmen.

Lanzarote – južni del  

3. dan – zjutraj se bomo odpeljali v tako imenovane »ognjene gore«, kjer bomo spoznali zakaj otok Lanzarote mnogi imenujejo tudi »otok ognja« (Isla del Fuego). Na turi z avtobusom se bomo zapeljali po Ruta de los Volcanes v samem osrčju Nacionalnega parka Timanfaya, kjer bomo sredi neverjetne, skoraj lunarne pokrajine. Na svoj račun boste prišli ljubitelji vulkanskih pojavov in lepe pokrajine. Nadaljujemo pa nenavadni pokrajini do kraja El Golfo, kjer se spustimo do nenavadno zelene kraterske lagune in črne vulkanske plaže. Po obalni cesti imamo veliko priložnosti za foto postanke zanimivih pečin. Popoldan nas čaka vožnja do najbolj južne točke otoka, do ljubke plaže obkrožene skalnatimi pečinami Playa del Papagayo. Dan zaključimo v vinski dolini La Geria – glavnem vinogradniškem območju na otoku. Tu bomo videli kako vinska trta uspeva rasti na suhih vulkanskih tleh in se spoznali z edinstveno tradicijo vinogradništva. Čaka nas postanek v eni od tradicionalnih vinskih kleti (»la Bodegas«) z obvezno degustacijo (vključeno v ceni). Spanje Puerto del Carmen.

Lanzarote – celodnevni izlet otok La Isla Graciosa

4. dan – dan bo namenjen raziskovanju otoka La Isla Graciosa, najmanjšega naseljenega otoka Kanarskega otočja. Šele leta 2018 je bil uradno imenovan kot osmi večji otok tega arhipelaga. La Isla Graciosa je znana po čudovitih divjih zlato-rumenih peščenih plažah in petimi vrhovi ugaslih vulkanov. Najlepša med njimi je Playa de las Conchas, ki je razglašena kot ena od najslikovitejših plaž Kanarskih otokov. Na otoku ni asfaltiranih cest, nobenih naselij, le pristna neokrnjena narava. Edini naseljeni kraj na otoku je pristaniška vasica Caleta de Sebo, kjer je le nekaj zasebnih nastanitev in lokalov z morsko hrano. Ob prihodu na otok bomo najeli kolesa (vključeno v ceno) ter se podali na raziskovanje. To bo dan za popoln odklop! Spanje Puerto del Carmen.

Dodatno: otok je praktično raven, izbirate lahko med tremi (dobro označenimi) kolesarskimi potmi (v dolžini od 5 - 15 km; po želji se lahko kolesarjenje tudi skrajša), ki vodijo do najbolj zanimivih točk in najlepših otoških plaž. Zadošča lažja fizična pripravljenost.

Fuerteventura – prečenje otoka

5. dan – po zajtrku se zapeljemo do pristanišča Playa Blanca, kjer bomo s trajektom prispeli na sosednji otok Fuerteventuro – drugi največji otok Kanarskega otočja. Čaka nas slikovita vožnja čez celotni otok. Peljali se bomo po obalnih cestah, zavili v slikovito notranjost, čez gorske hrbte, se ustavljali na spektakularnih razglednih točkah, in videli starodavne male vasice, v katerih se zdi kot, da se je čas ustavil. Iz pristanišča Corralejo se bomo najprej zapeljali do znamenitih rumenih sipin v Parque Natural de Corralejo. Smo se znašli v Sahari? Sprehod po sipinah s krasnimi barvnimi kontrasti, zlato rumen pesek na eni in azurna modrina morja na drugi strani. Nadaljujemo do kraja Antigua, kjer si ogledamo zanimiv muzej sirarstva. Tam bomo izvedeli vse o izdelavi slovitega otoškega kozjega sira Majorero. Postanek v prijetni vasici Betancuria, ki so si jo zaradi svoje varne lege v notranjosti, za prestolnico otoka izbrali že prvi osvajalci. Od tu naprej bo eden od vrhuncev že sama vožnja po ozkih otoških cestah, ki se vijejo po slikoviti pokrajini med vulkanskimi vrhovi in polji lave, s pogledi na morje v daljavi (foto postanki). Zopet na obalo do ribiške vasice Ajuy, in sprehod do slikovitih morskih pečin z zanimivimi jamami. Spanje Morro Jable.

Fuerteventura – polotok de Jandía

6. dan – cel dan bomo namenili raziskovanju čudovitega polotoka Península de Jandía, ki ga sestavljajo kilometri peščenih plaž, skalnate gore ter gole planote, sipine in redko rastje. Polotok je od leta 1987 zaščiten kot naravni park (Parque Natural de Jandía). Začnemo pri najbolj jugozahodni točki Fuerteventure - Punta de Jandía s svetilnikom. Po makadamski cesti nadaljujemo do samotne in za mnoge, najlepše peščene plaže na otoku Playa de Cofete. Tu bomo lahko ostali dlje časa in si bomo privoščili uživanje v neokrnjeni naravi, brez gneče, v vodi, na soncu ali samo v pohajkovanju po peščeni plaži. Z zahodne strani polotoka se odpeljemo na drugo stran, do več kilometrov dolge peščene plaže Playa de Sotavento, ki slovi kot raj za številne "kajtarje" in surferje. Sledi vožnja do kraja La Pared s slikovito peščeno plažo Playa del Viejo Rey in čudovitimi morskimi čermi ter pečinami. To bo pravšnja kulisa za magičen sončni zahod. Spanje Morro Jable.

Fuerteventura – prost dan ali dodatno odkrivanje

7. dan – dan za sproščeno poležavanje na lepi »domači plaži« v Morro Jable in kopanje v morju. Če želite preživeti dan bolj aktivno, se lahko preizkusite v številnih aktivnostih ob in na vodi, kot so deskanje, supanje, kajtanje, snorklanje, potapljanje, vožnja s kajaki, jet-ski, odbojka na plaži ipd. Prost dan lahko izkoristimo tudi za dodatno odkrivanje še ne odkritih predelov Fuerteventure, npr. osamljena plaža v ribiški vasici Pozo Negro, trek na vulkanski krater Honda (iz kraja Lajares) … Možnosti je res ogromno in vsak bo prišel na svoj račun. Spanje Morro Jable.

Let domov

8. dan – zjutraj vožnja na letališče in popoldanski let proti domu. Prevoz do Ljubljane. Polni novih vtisov boste prišli domov.

Po želji se lahko program tudi individualno podaljša.

Cena: 740 eur/os pri 14 osebah (vstopnine in ture vključene) + letalska karta ca 300 eur/os z vključeno prtljago in taksami
Potovanje se lahko ob doplačilu organizira tudi pri manjši skupini. Pri tem potovanju nimamo popustov za stalne potnike (razen družinski popust oz. imate popust v primeru spanja več oseb v enem apartmaju).

V ceno paketa je vključeno ogromno:

 • vse namestitve, 7x spanje v prijetnih apartmajskih hotelih; običajno 1 spalnica, 1 dnevna soba, 1 kopalnica, kuhinja; v ceni je spanje po 2 osebi na apartma (v primeru, da spi več oseb v apartmaju, vas pride ceneje);
 • najem večjih udobnih avtomobilov (npr. Citroen Grand Picasso) z vsemi vključenimi zavarovanji (kasko) in neomejeno kilometri;
 • trajekt na otok Graciosa (povratna)
 • trajekt Lanzarote – Fuerteventura (za potnike in naše najete avtomobile);
 • vse vstopnine in aktivnosti po programu (muzej Fundacion César Manrique, Casa del Campesino, Jardin de Cactus, Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Mirador del Rio, Ruta de los Volcanos v nacionalnem parku Timanfaya, muzej sira Museo del Queso Majorero);
 • obisk vinske »bodege« z degustacijo vin;
 • najem koles na otoku La Isla Gracias;
 • vodenje slovenskega profesionalnega vodnika z licenco GZS;
 • organizacija potovanja. 

V ceni ni vključeno: hrana in pijača, gorivo ca 25 eur/os, osebni (opcijski) izdatki, prevoz na letališče (bo urejen za skupino). Če je karkoli kar ni pod cena vključuje. 

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi.

Prijava: z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 8 prijavljenih) se plača 200 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (npr. letalskih ponudnikov ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Predviden vodnik na potovanju: Klavdij Lukežič oz. Senad Osmanaj oz. Jure Podobnik oz. Peter Eržen oz.  Damjan Glinšek (vodniki z licenco GZS). Prepričani smo, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • KAKO POTUJEMO: Z najetimi udobnimi vozili (npr. Citroen Grand Picasso) z vsemi vključenimi zavarovanji (kasko) in neomejeno kilometri. Ceste na Kanarskih otokih so dobre, potrebna je običajna previdnost na ožjih in ovinkastih panoramskih cestah. Vozi se po omejitvah. V primeru najema dodatnega avta je potrebna kreditna kartica enega udeleženca. Pred potovanjem (ca 1 mesec prej) se na srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih.
 • NASTANITEV: Spanje je v prijetnih apartmajskih hotelih oziroma studiih, kar je standard za Kanarske otoke. Apartma običajno obsega: 1 spalnico, 1 dnevno sobo z raztegljivim kavčem – dodatno ležišče, 1 kopalnico in kuhinjo. Spimo le na dveh lokacijah (4x Lanzarote in 3x Fuerteventura) kar je idealno.
 • HRANA: Hrano pripravljamo sami (zajtrk v apartmaju), za kosilo oziroma večerjo gremo lahko tudi v lokalne restavracije. Hrano in pijačo se bo lahko nabavilo v enem od trgovskih centrov. Tipična hrana Kanarskih otokov je mešanica različnih vplivov: lokalno otoška, španska, hrana »uvožena« iz Latinske Amerike, kot je krompir, paradižnik, koruza, avokado, papaje … Pomembno je, da je preprosta in sveža. Veliko je morske hrane, tudi meso (govedina, jagnjetina) igra pomembno vlogo. Seveda ne bo šlo brez tipičnih španskih jedi, kot so: paella, gazpacho (juha), tortillas, sopas itd. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje primerno za vsakogar, ki želi potovati na popotniški način. Vozimo se z najetimi vozili (kar nam bo dalo svobodo), hoje ni veliko. Aktivnosti lahko vedno prilagodite svojim željam in potrebam.
 • ŠTEVILO OSEB: 6 – maks. 18 oseb (potovali boste v majhni skupini, kar bo še bolj obogatilo potovanje).
 • VREME: Vreme na Kanarskih otokih je nepredvidljivo in se v notranjosti lahko hitro spreminja. Na splošno so tukaj blage zime, včasih presenetljivo tople kot sredi poletja, ko vladajo prijetne temperature med 20 in 25 stopinjami Celzija. Temperature morja se poleti giblje med 21 in 23 stopinjami Celzija, pozimi stopinjo ali dve hladnejše. Morje je primerno za kopanje v varnih zavetrjih zalivov. Najbolj ugoden čas za potovanje je v zimsko-pomladanskem času od januarja do maja in jeseni od septembra do oktobra, ko so temperature najbolj ugodne.
 • ZDRAVJE: Obveznih oz. priporočljivih cepljenj ni. Več na www.zdravinapot.si  in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno. Preko nas lahko uredimo Coris zavarovanje oz. si sami uredite evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.
 • VARNOST: Kanarski otoki (spadajo pod Španijo) so varna destinacija za potovanje. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: Imajo veliko izdelkov iz lesa, tekstila, preproge, prti, keramike s tradicionalnimi geometrijskimi vzorci otoških staroselcev, vino, sire ... S seboj je dobro imeti kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih. Praktično povsod je moč plačevati s kreditnimi karticami. Nekaj gotovine za rezervo.
 • VALUTA: Plačuje se z evri kot pri nas.
 • ELEKTRIKA: Je kot pri nas.
 • VIZUM: Kanarski otoki pripadajo Španiji, zato ne potrebujemo vize. 

Greste z nami na čudovite KANARSKE OTOKE, ki jih odkrivamo na pristen (popotniški) način?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2021 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media