Brazilija

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine. 

Potovanje se lahko prilagodi vašim željam: dodatno ogled Pantanala (jaguar) oz. Amazonije.
Lahko vam uredimo slovenskega vodnika, ki Brazilijo odlično pozna (kar svetujemo) oz. boste imeli lokalne vodnike (vodenje v angleščini). 

Od kolonialnega Salvadorja - duše Brazilije, do diamantov in posebne pokrajine parka Chapada Diamantina z uživanjem v slapovih in kopanjem v modri jami, pa ogled najlepših in najmogočnejših slapov sveta - Iguasu, ki jih boste občudovali tako z argentinske kot z brazilske strani. Za konec pa še odkrivanje najlepšega mesta sveta, Rio de Janeira, z znamenito plažo Copacabano, Marakano, sambo in posebnim vzdušjem. 

PREDLOG PROGRAMA (ki se lahko prilagodi vašim željam)

1. dan: Prevoz do letališča Benetke in let do Brazilije, zvečer prihod do mesta Salvador, spanje Salvador (obroki na letalu, hotel/posada)

2. dan: Odkrivanje glavnih znamenitosti kolonialnega Salvador, ki je nekaj posebnega zaradi svoje afro brazilske kulture. Salvador je duša Brazilije in kulturna prestolnica. Hkrati je Unescova četrt Pelourinho najbolj ohranjeno kolonialno središče Brazilije (mesto je bila prva prestolnica države). Če imate radi glasbo boste tukaj prišli na svoj račun in mesto kar vrvi od življenja, kar boste videli med sprehodom po mestu (npr. spontani nastopi glasbenikov in ulični prizori borilne veščine capoiere). Spoznali se boste s starodavnimi afriškimi božanstvi in poskusili slastne jedi. Sledi ogled tržnice in uživanje v afro brazilskih ritmih. Spanje Salvador (hotel/posada z zajtrkom)     

3. dan: Zgodaj zjutraj več urni transfer do Lencoisa, ki so ga zgradili iskalci diamantov, danes pa je izhodišče za odkrivanje čudovite narave narodnega parka Chapada Diamantina, ki je skriti biser Brazilije. V tem delu bo vse bolj sproščujoče in že ob prihodu boste lahko odkrivali naravni tobogan in si privoščili kopanje v predelu Ribeirao do Meio. Sledi sprehod in odkrivanje simpatičnega mesta. Spanje je predvideno v domačem družinskem hotelu (posada nočitev z zajtrkom)

4. dan: Na vas čaka celodnevni izlet – eden od vrhuncev vašega potovanja po Chapadi Diamantidi. Odkrivali boste Poço do Diabo (Hudičev slap) in si privoščili jutranje kopanje. Sledi sprehod s svetilkami po jami Gruta da lapa doce in občudovanje kapnikov. Eden od vrhuncev pa bo ogled modre jame s kristalno čisto vodo. Možno bo tudi snorklanje v nedotaknjeni jami Pratinha in kopanje v naravnem bazenu. Popoldne sledi nezahteven vzpon na znameniti Morro do Pai Inacio (eden najlepših panoramskih pogledov v deželi) s posebnim sončnim zahodom. Sledi vrnitev v Lencois in nočitev v posadi (z vključenim zajtrkom) 

5. dan: Sledi dopoldansko odkrivanje lepot okolice (na svoj račun boste prišli ljubitelji slapov) – ogledali si boste Primavera in Serrano slap in se popoldan vrnili nazaj v Salvador (več urna vožnja), večerni prihod v Salvador, kjer se boste ob glasbi na ulici hitro napolnili z energijo. Spanje Salvador (hotel/posada z vključenim zajtrkom) 

6. dan: Jutranji let Salvador – Foz de Iguasu. Danes na vas čaka eno od največjih čudes sveta – najmogočnejši slapovi Foz do Iguasu, ki spadajo pod Unescovo zaščito. Raztezajo se v dolžini več kot treh kilometrov in padajo 80 metrov globoko. Ta dan si boste slapove pogledali iz argentinske strani. Sprehodili se boste lahko do Hudičevega grla (Garganta do Diabo) in uživali v sprehodih po čudoviti naravi. Po ogledu se vrnemo nazaj na brazilsko stran, kjer si boste lahko zvečer privoščili večerjo v churrascarii (restavracija z jedmi z žara). Spanje Iguasu (hotel/posada z vključenim zajtrkom)

7. dan: Danes si veličastne slapove pogledate še z brazilske strani, od koder je zelo lep pogled na celotne slapove. Uživali boste v bujnem zelenju in bučanju slapov. Če pa bi radi doživeli adrenalin – imajo tudi adrenalinsko vožnjo s čolnom pod same slapove, popoldan pa svetujemo obisk ptičjega parka (Parque das Aves), kjer boste preživimo čas v družbi tukanov, raznobarvnih papig, flamingov, kolibrijev in ostalih eksotičnih ptičjih vrst. Videli boste lahko tudi anakondo in aligatorje. Spanje Iguasu (hotel/posada z vključenim zajtrkom)

8. dan: Prevoz do letališča in notranji let do Ria de janeira – čudovitega mesta (Cidade maravilhosa), kot mu rečejo domačini. Dan je namenjen uživanju na najbolj znanih plažah v Riu - Copacabani in Ipanemi, kjer se boste lahko prepustili kopanju, sprehodu po peščeni plaži, opazovanju domačinov pri igranju nogometa in odbojke na mivki …. Svetujemo tudi odkrivanje nočnega Ria (ples, samba …). Po želji si lahko za doplačilo privoščite tudi ogled predstave s folklornim programom. Spanje Rio de Janeiro (hotel/posada z vključenim zajtrkom)

9. dan: Na vas čaka ogled glavnih znamenitosti enega najlepših mest sveta - Ria de Janeira. Povzpeli se boste na goro Corcovado, kjer vas čaka eno od sedmih čudes sveta, kip Kristusa Odrešenika. Sledi ogled centra mesta in vzpon na najbolj markantno točko, grič Sladkorni stožec (Pao de Acucar), z kabinsko železnico od koder boste uživali v nepozabnem razgledu. Popoldan svetujemo ogled slovitega botaničnega vrta, ki se ponaša z več kot 6.000 različnimi vrstami avtohtonih rastlin in je največji v Južni Ameriki. Zatem pa ogled največjega stadiona na svetu, znamenite Maracane. Na koncu se spet lahko vrnete na plažo Copacabane. Zvečer je po želji možen obisk šole sambe (kjer boste lahko zaplesali) ali pa samo sprehod po ulicah Lape - bohemskemu predelu Ria, kjer samba odmeva na vsakem koraku. Spanje Rio de Janeiro (hotel/posada z vključenim zajtrkom) 

10. dan dopoldan prosto za uživanje na plaži oz. dodatnih ogledih mesta (lahko si boste pogledali tudi favelo ali pa park Foresta da Tijuca, ki obsega kar 3.200 hektarjev atlantske džungle), popoldan pa sledi prevoz do letališča in let proti domu (obroki na letalu)

11. dan prihod domov

Cena – pošljite povpraševanje 

Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

  • KAKO POTUJETE? Z privatnimi kombiji, taksiji in z avtobusom Salvador Lencois in Lencois Salvador. Dodatno se koristi dva notranja leta: Salvador – Iguasu, Iguasu - Rio de Janiero.
  • NASTANITEV: V prijetnih hotelih/posadah v dvoposteljnih sobah. V ceni nastanitev so vsi zajtrki. 
  • HRANA in PIJAČA: Zajtrk v hotelih, drugje v lokalnih restavracijah (vodnik vam bo pomagal pri izboru). Hrana je pestra in raznolika od kuhinje domorodnih prebivalcev do evropske in afriške kuhinje. Svetujemo vam pitje zgolj ustekleničene vode. Za vse ostale podatke vam bo na voljo vaš vodnik.
  • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje po Braziliji je namenjeno popotnikom po duši. Na poti imate dva daljša prevoza z avtobusom. Vsi sprehodi po parkih bodo prilagojeni vašim zmožnostim. 
  • VREME: Brazilijo se lahko obišče preko celega leta. Njihovo poletje je od decembra do marca, zima pa od junija do septembra (tudi pozimi imajo visoke temperature). Amazonija ima suho obdobje med junijem in decembrom, deževno pa med decembrom in majem. Pantanal pa ima suho obdobje med majem in oktobrom in deževno med decembrom in marcem.
  • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.   
  • VARNOST: Brazilija je relativno varna država za potovanje (turistični predeli), vseeno pa potrebno biti previden na tržnicah, zvečer in na plažah (da nimate pri sebi preveč dragocenosti oz. da se ne gibljete sami po nevarnih predelih). Vaš vodnik vam bo s svoji izkušnjami dodatno v pomoč. 
  • VIZUM: Slovenci za Brazilijo ne potrebujemo vize.

Greste z nami v Brazilijo?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media