Ekvador in Galapagos

Vrhunci Ekvadorja z enkratnim Galapagosem

 • Termini: 13.11. - 2.12.2024 (polno), 16.4. - 5.5.2025 in 12.11. - 1.12.2025
 • Trajanje potovanja: 20 oz. 14 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 3.290 €/os. pri 14 osebah + let. karta od 1.250 €/os naprej (z dodatnimi leti na Galapagos) – 20 dni z Galapagosom; 2.295 €/os. + let. karta od 900 €/os. za samo 14 dni brez Galapagosa
 • Info: Uroš Ravbar
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org 
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je primerno tudi za zelo aktivne družine (na tem potovanju smo imeli že 6 člansko družino). Lahko se organizira samo potovanje na Galapagos.

To potovanje je naša DOLGOLETNA USPEŠNICA. Kjer vas bo narava navdušila in pustila brez besed. Smo specialisti za Ekvador katerega odkrivamo že od leta 2002.  

Vabimo vas na potovanje, ki je pravi biser za vse ljubitelje narave (od Andov, amazonske džungle do morskega dela z Galapagosom). Ekvador šteje med deset najbolj raznolikih držav sveta in zadovolji še tako zahtevnega popotnika in fotografa.  

Komentar iz potovanja: Ocena potovanja: čista desetka... Program potovanja je enkraten. Vsak lahko najde svoj najljubši kotiček pod soncem :-) ; pa ne samo enega. Težko je izbrati najlepši del potovanja, predvsem zaradi raznolikosti same dežele. Seveda mi bo v spominu najbolj ostala džungla z vsemi svojimi skritimi lepotami in živalskim svetom, predvsem pa čar večerne lagune obsijane s soncem. Presegla je vsa moja pričakovanja. Kot drugo pa je tu pravo nasprotje - prekrasni Andi;  posebno vulkanski krater z laguno in adrenalinski vzpon iz njega na mulah, uff :-). Nepozaben pa je tudi pogled na delujoči vulkan Tungurahua, kopanje na Galapagosu, kopanje v termalnih vrelcih v Banosu, zip-lining v Mindu in še in še.......Skratka bilo je enkratno in nepozabno.
Klavdija
 

Zakaj z nami v Ekvador in Galapagos:

 • čaka vas odkrivanje skritega bisera predela Mindo s številnimi metulji in ptiči (tudi kolibriji),
 • čaka nas odkrivanje ANDOV (panoramska vožnja po Aveniji vulkanov, najvišji delujoči vulkan na svetu Cotopaxi in čudovito jezero Quilotoa, ki leži v kraterju vulkana, indijanska tržnica ...), 
 • obiskali bomo pristen del AMAZONIJE (stik s pristno naravo, odkrivanje džungle, izredno bogato živalstvo, stik s šamanom, vožnja z drevakom ...) - eden od vrhuncev,
 • aktivno bomo odkrivali eno od čudes sveta vulkanski GALAPAGOS (s posebno floro in favno), kjer se bomo lahko kopali na peščeni plaži, snorkljali s pingvini in od blizu opazovali orjaške želve, legvane, morske leve in živali, ki jih ni nikjer drugje,
 • spoznali bomo zanimivo ekvadorsko kulturo in poskusili številne lokalne dobrote,
 • je pravi raj za fotografiranje in zadovolji še tako zahtevnega popotnika,
 • Ekvador odlično poznamo in smo za vas pripravili prave vrhunce dežele.

Aktivni Ekvador in edinstveni Galapagos, program po dnevih, 20 dni  

 H - spanje v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (v okolici Latacunge 2x spanje  na haciendi v dvoposteljnih sobah),

L – spanje v prijetnem popotniškem lodgu v Amazoniji (dvoposteljne sobe);
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja. Na voljo boste imeli privaten avtobus. 

 1. dan: Let do Quita, glavnega mesta Ekvadorja (obroki na letalu) in večerni prihod. Vožnja do hotela. Spanje Quito (nočitev z zajtrkom), H (Z).
 1. dan: Dopoldan nas čaka odkrivanje starega kolonialnega dela Quita (UNESCO) z glavnimi znamenitostmi: Plaza Grande, ogled »zlate« cerkve La Compania, Plaza San Francisco, hrib El Panecillo s »krilato« Marijo, ... Povzpeli se boste tudi na vrh Bazilike del Voto, od koder je lep pogled na mesto. Potem pa se zapeljemo do ekvatorja (Mitad del Mundo), kjer si pogledamo glavno znamenitost države in bližnji muzeja Intinan (ogled zanimivih eksperimentov). Sledi vožnja do skritega bisera Minda, kjer se bomo znašli sredi lepe narave. Spanje Mindo (nočitev z zajtrkom), H (Z).
 1. dan: Mindo je eden najboljših krajev na svetu za opazovanje ptičev in z lokalnimi vodiči bomo hodili po “oblačnem” gozdu (cloud forest) ter občudovali različne pticeIdealen kraj za vse ljubitelje narave. Poskusili boste lahko tudi spuščanje po jekleni vrvi - canopy (opcijsko; 10 spustov, najdaljši spust je dolg preko 400 metrov). Sledi obisk farme metuljev in druženje s številnimi kolibriji. V času poznega kosila se bomo lahko posladkali s kakavom oz. čokolado. Spanje Mindo (nočitev z zajtrkom), H (Z). 
 1. dan: Čaka nas kar nekaj vožnje proti Amazoniji. Najprej se na kratko ustavimo pri kraterju Pululahua, potem pa se zapeljemo do najvišjega gorskega prelaza v Ekvadorju (4.071 m nad morjem), ter se spustimo do term Papallacta, kjer se bomo skopali in uživali v topli termalni vodi.  Po kosilu se spuščamo proti Amazoniji in prespimo pod aktivnim vulkanom Reventador. Spanje v okolici Reventadorja (nočitev z zajtrkom), H (Z).
 1. dan: Zapeljali se bomo do Lago Agria, kjer bomo presedli na drug avtobus in po dve urni vožnji prispeli do kraja Tierras Orientales na obrežju reke Aguarico. Zopet presedemo na motorne piroge in začnemo s ca tri urno vožnjo po reki vse do sotočja z reko Cuyabeno, kjer vstopimo v park Cuyabeno, ki je raj za vse ljubitelje živali. Že med vožnjo proti našemu amazonskemu lodgu bomo poskušali odkriti čim več opic, eksotičnih ptičev, plazilcev in vodnih sesalcev. Prihod do našega lodga, ki leži sredi narave. Uživanje v lodgu in potem odkrivanje zanimive okolice na nočnem sprehodu po džungli, kjer bomo spoznali številne posebne živali, ki so aktivne le ponoči. Spanje park Cuyabeno v popotniškem lodgu (polni penzion), L (Z, K, V).

Opomba: Če bo možno bomo v Amazoniji obiskali tudi lokalno vas ter se srečali s šamanom.

 1. dan: S pirogami bomo še pred zajtrkom odšli opazovat številne vrste ptičev in drugih živali ter fantastično naravo, ki se šele prebuja. Po zajtrku bomo z lokalnim vodnikom "naturalistom" odkrivali pravo džunglo, kjer vam bo predajal znanje svojih prednikov glede praktične uporabe medicinskih rastlin in neverjetnega botaničnega sveta Amazonije. Od blizu bomo videli tudi ogromno drevo ceiba. Popoldan zopet v čolne in raziskovanje številnih rečnih kanalov in lagun, kjer bomo v preži za kajmani, opicami, želvami ter številnimi ptiči. Spanje park Cuyabeno v popotniškem lodgu (polni penzion), L (Z, K, V).   
 1. dan: Čaka nas jutranja vožnja s pirogo (1,5 h) do mesta, kjer bomo opazovali številne ptice, predvsem papige. Po jutranjem opazovanju ptičev se vrnemo v lodge na zajtrk. Po zajtrku in počitku se zapeljemo do rečnega sotočja, kjer bomo iskali rečne delfine. Popoldne se po reki odpeljemo do opazovalnega stolpa za ptiče na ogromnem drevesu ceiba, kjer bomo z vrha imeli krasen razgled po krošnjah visokih dreves ter po džungli. Najlepša bo večerna tišina in zvoki Amazonije, česar najverjetneje ne boste pozabili. Spanje park Cuyabeno v popotniškem lodgu (polni penzion), L (Z, K, V).
 1. dan: Še zadnji sončni vzhod v Amazoniji, preden se s pirogo zapeljemo nazaj v civilizacijo bogatejši za novo posebno izkušnjo. Sledi vožnja z avtobusom nazaj do Lago Agria, kjer si vzamemo čas za kosilo. Po kosilu nadaljujemo v smeri Andov in po daljši vožnji prispemo do hotela. Spanje v okolici Reventadorja oz. Papallacte (nočitev z zajtrkom), H (Z).
 1. dan: Sledi vožnja prek kordiljer in mimo prestolnice Quito. Zopet smo v visokem andskem delu, ki ga krasi spektakularna pokrajina obkrožena z vedno zasneženimi najvišjimi vrhovi Ekvadorja, kot so Cotopaxi, Chimborazo in El Altar. Južno od Quita nadaljujemo po slikoviti cesti tako imenovani »Aveniji vulkanov« do naše haciende. Spanje hacienda v okolici Latacunge (nočitev z zajtrkom), H (Z).
 1. dan: Zjutraj bomo odkrivali slikovito indijansko tržnico, kjer nas čaka pokušanje različnega eksotičnega sadja. Potem pa se zapeljemo po enem najbolj pristnih predelov Ekvadorja, kjer nas čaka tipična andska pokrajina in posebna laguna Quilotoa, ki leži v vulkanskem kraterju (spust do fascinantne lagune – nazaj možnost jahanja mul). Ob koncu dneva se zapeljemo nazaj do haciende, kjer prenočimo. Spanje hacienda v okolici Latacunge (nočitev z zajtrkom), H (Z).
 1. dan: Danes bomo raziskovali narodni park Cotopaxi, kjer kraljuje najvišji aktivni vulkan na svetu (5.897 m) in kjer se bomo lahko sprehodili (1,5 h) do najvišje točke potovanja 4.810 m, kjer je gorska koča (oz. se lahko počaka pri avtobusu). Sledi postanek ob laguni Limpiopungo, kjer se dostikrat zadržujejo divji konji in potem vožnja do prijetnega mesteca Banos. Spanje Banos (nočitev z zajtrkom), H (Z).
 1. dan: Simpatični Banos si je užitek ogledovati. Odkrivali bomo lepo okolico in se sprehodili do krasnega slapu Pailon del Diablo. Odpeljemo se visoko nad mesto, kjer se nam odprejo neverjetno lepi razgledi globoko pod nami. Adrenalinske navdušence čaka velika gugalnica »Big Swing«, se upate zagugati? V okolici je tudi steklena ploščad in stolp z lepim razgledom na mestom. Za konec pa nas čaka še sproščujoče kopanje v zdravilnem termalnem vrelcu. Spanje Banos (nočitev z zajtrkom), H (Z). 
 1. dan: Po panoramski cesti bomo prečili Ande mimo najvišje gore Ekvadorja Chimboraza (lepa narava in prijetne vasice) in se zapeljali vse do morja. Na poti se bomo ustavili na »sadnem kosilu«, kjer bomo lahko okušali eksotično sadje, ki ga je tu v nižavju res na pretek. Prispeli bomo do največjega ekvadorskega mesta Guayaquil. Spanje Guayaquil (nočitev z zajtrkom), H (Z).
 1. dan: Polet Guayaquil – Galapagos in odkrivanje Galapaškega otočja. Najprej bomo obiskali Ranch Permisio, kjer boste videli orjaške želve v naravnem okolju in si v okolici pogledali še zanimiv lavin tunel. Spanje Puerto Ayora (nočitev z zajtrkom), H (Z)

15., 16. in 17. dan: Naslednje dni bomo na celodnevnih izletih po sosednjih otokih odkrivali posebne živalske in rastlinske vrste ter lepo skoraj nezemeljsko vulkansko pokrajino. Lahko se boste družili z morskimi levi, galapaškimi pingvini, kopenskimi in morskimi legvani, številnimi pticami, rakovicami ter številnimi drugimi živalskimi vrstami, ki jih ne boste videli nikjer drugje na svetu. Na izletih z ladjo boste lahko občudovali ognjenike, pokrajino oblikovano iz lave ter lepe peščene plaže (snorkljanje). Naredili boste tri enodnevne izlete na tri čudovite otoke: Bartolome (najlepše fotografije iz Galapagosa so posnete od tukaj), North Seymour in Plazas. Spanje Puerto Aroya (nočitev z zajtrkom, kosilo je vključeno v ceno izletov), H (Z, K).

 1. dan: Dodaten dan za Galapagos, kjer bo vsak prišel na svoj račun. Lahko greste po svoje ali pa se sprehodite z vodnikom do ene najlepših plaž na Galapagosu - Tortuga Beach, ki je dobila ime po želvah, ki na njej ležejo jajca. Dodatno lahko z našim vodnikom obiščemo tudi čudovit naravni bazen Las Grietas oziroma Darwinovo raziskovalno postajo. Spanje Puerto Ayora (nočitev z zajtrkom), H (Z)
 1. dan: Prevoz na letališče Baltra in polet proti domu (obroki na letalu).
 1. dan: Polni lepih vtisov boste prileteli domov.

CENA: 3.290 €/os pri 14 osebah + let. karta od 1.250 €/os naprej pri zgodnji potrditvi (z vključenimi dodatnimi leti na/iz Galapagosa) – 20 dnevno potovanje (z vključenim Galapagosem) 
14 dnevno potovanje brez Galapagosa = paket 2.295 €/os. + let. karta od 900 €/os naprej 
Doplačilo za manjšo skupino 12 – 13 oseb 150 €/os. 50 €/os popusta, če ste že potovali z nami.  

CENA VKLJUČUJE PRAKTIČNO VSE STROŠKE - 14 dnevno potovanje:

 • 9x namestitev v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 3x spanje v popotniškem lodgu v Amazoniji v dvoposteljnih sobah, 2x spanje na haciendi v dvoposteljnih sobah,
 • vse zajtrke po programu in dodatno 3x polni penzion (Amazonija - park Cuyabeno),
 • 4 dnevno turo Cuyabeno (Amazonija) z polnim penzionom in vsemi aktivnostmi,
 • vstopnine (ogled farme metuljev, Mitad del Mundo, muzej Intinian, Quito Bazilika del Voto in cerkev la Compania, terme Papallacta, šaman in indijanska vas, slap Pailon del Diablo in termalni vrelec Banos),
 • dodatnega vodnika ornitologa v Mindu,
 • vse vstopnine v narodne parke (Cuyabeno, Cotopaxi) in vstopnina za vulkan Quilotoa,
 • vse prevoze po programu s privatnim avtobusom (vozilom),
 • lokalne vodnike,
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.

Cena ne vključuje: dodatne hrane in osebnih stroškov, eventuelnega prevoza na/iz letališče (bo urejen za skupino), dodatnih aktivnosti (canopy ca 25$, najem mul Quilotoa ca 8$, dodatne aktivnosti Banos) in napitnin. Če je karkoli kar ni pod cena vključuje. 

6 - DNEVNO PODALJŠANJE NA GALAPAGOS VKLJUČUJE (20 dnevno potovanje):

 • 5x namestitev v preverjenem popotniškem hotelu v dvoposteljni sobi z zajtrkom,
 • let. karto, ki vključuje notranja leta Guayaquil – Galapagos in Galapagos – Guayaquil,
 • trajekt Baltra – Santa Cruz – Baltra,
 • vse prevoze po programu, 
 • celodnevni izlet z ladjo na otok Bartolome (velja za najlepši pogled na Galapagosu; za mnoge najlepši izlet na Galapagosu) z vključenim kosilom,
 • celodnevni izlet z ladjo na otok North Seymour z vključenim kosilom,
 • celodnevni izlet z ladjo na otok Plazas z vključenim kosilom,
 • ogled parka Rancha Permisio (orjaške želve v naravnem okolju) in lavinega tunela,
 • lokalnega vodnika na izletih ter dodatno prvi dan,
 • strokovno vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje: vstopnine za narodni park Galapagos 100$ in transit card 20$ (ki se plača v gotovini na licu mesta), nekaj obrokov in osebnih izdatkov, napitnin. Če je karkoli kar ni pod cena vključuje. 

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje (z doplačilom za višino nad 3.000 metri) oz. zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača let. karto in potem še 500 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.   

Galapaško otočje sestavlja prek 50 vulkanskih otokov na površini 4.500 kv. km. Na otočju je biolog Charles Darwin na odpravi z ladjo Beagle leta 1835 preučeval nenavadno in edinstveno živalstvo in svoja spoznanja vključil v evolucijsko teorijo v knjigi Nastanek vrst. Obiskali boste naslednje otoke Santa Cruz, Bartolome, North Seymour in Plazas. 

Bartolomé – je vulkanski otok velik le 1.2 km², ampak z najlepšimi pogledi na Galapagosu. Z razgledne točke boste občudovali številne otoke, strjeno lavo, vulkane, čudovite plaže in celo podvodni krater. Sledi kopanje na čudoviti peščeni plaži in snorkljanje okoli znamenite skale Pinnacle Rock. Tam boste lahko snorkljali s pingvini (velikimi 30-40 cm), morskimi levi in celo nenevarnimi morskimi psi.

North Seymour je vulkanski otok, ki je bil formiran, ko se je dvignila lava. Na otoku je velika populacija “blue footed boobijev” - najbolj prepoznavnih ptic na Galapagosu, ki so znane po svojem plesu ter ogromni populaciji “frigate birds” - napihovalcev (samci s svojim napihovanjem privabljajo samice). Po otoku vodi peš pot, ki kar kliče po raziskovanju. 

Plazas je poseben kraj, kjer živijo tako morski in kopenski legvani (edino tukaj). Hkrati je tam bivališče številnih vrst ptic (red billed tropicbirds, swalow-tailed gulls, galapagos hawk, finches …). Očara pa tudi zaradi posebne vegetacije, kjer uspevajo visoki kaktusi. Najlepši pogledi so iz vrha klifa, kjer je bivališče nešteto ptic. Seveda ne manjkajo tudi morski levi. Pokrajina na otoku je zelo lepa.

Pomembno: V primeru, da ob potrditvi skupine ne bo več možno izpeljati izlete na vse tri predvidene otoke (Bartolome, North Seymour in Plazas) vam bomo v takem primeru organizirali alternativni izlet npr. na otok Isabella oz. Floreano (do zdaj se to še ni zgodilo). Na otočju Galapagos vedno bolj omejujejo obisk turistov, zato se vsako leto zvišujejo cene izletov. 

V kolikor želite vam lahko uredimo podaljšanje na Galapagosu (je potrebno navesti ob prijavi). 

Vodnik na turi: Alex Fernandez  oz. Klavdij Lukežič oz. Damjan Glinšek oz. Peter Eržen. Vsi so profesionalni vodniki z licenco GZS. Prepričani smo, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

Kako potujemo? Ekvador raziskujemo z privatnim avtobusom in vsemi drugimi prevoznimi sredstvi (ladja, lesena piroga ...). Dodatno koristimo povratna leta Guayaquil - Galapagos, Galapagos - Quito/Guayaquil.
Nastanitev: Spi se v preverjenih popotniških hotelih (v okolici Latacunge 2x spanje na haciendi) in 3x v prijetnem popotniškem lodgu v parku Cuyabeno (Amazonija).
Hrana: Jedli bomo v lokalnih restavracijah in v hotelih, kjer bomo nameščeni. Poskusili bomo različno tipično hrano.
Zahtevnost poti: Potovanje je aktivno in primerno za popotnike po duši. 
Število oseb: min. 10 – maks. 20.

Vreme: V Ekvadorju se vreme spreminja glede na območje v katerem se nahajate. April je eden najboljših mesecev za obisk Galapagosa, saj je takrat topleje kot v preostalem delu leta. Tudi konec novembra je primeren mesec za obisk (voda na Galapagosu je konec novembra malo hladnejša za kopanje kot aprila).
Zdravje: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
Varnost: Kriminala je malo po turističnih predelih, kjer bomo potovali. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino.
Spominki: Ekvador ima ogromno lepih in poceni spominkov.
Vizum: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize.

Nekaj vtisov potnikov iz potovanja Ekvador in Galapagos:

Ocena potovanja: ocena je čista 10 Ekvador je resnično dežela, ki jo moraš videt. Ponuja toliko raznolikosti, da jih je težko opisati. Skratka super potovanje in organizacija. Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Vse in vsak dan posebej – češnja na vrhu trte pa je Galapagos.
Maja

Ocena potovanja (1-10): ODLIČNO (10) - vključno z vodiči iz Ekvadorja - sami sončki, vsak po svoje je prispeval s pojavo/osebnostjo, znanjem, odnosom (ponos in senzualnost) do  države in narave, sam program glede na velikost države dobro zastavljen (čeprav so želje posameznika po več užitka na morju in manj trpljenja pri vzponih) meni je bilo super in samo to šteje.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista desetka - Vodič z velikim V, pomembna mu je cela skupina ne posamezniki, poln energije, pozitiven. Želim si, da bi bili vsi vodiči takšni (vsaj na mojih bodočih potovanjih :)), kar je utopično pričakovati. Vsak dan posebej je bilo doživetje zase (vtise še zbiram), niti daljše vožnje niso bile problematične, težko se je odločiti med utrinki iz džungle ali tržnice v Otavalu, stiki z domačini, ali ob pogledu na vrhove vulkanov, ampak vedno zmaga kot pravi Peter planet Galapagos - občutki na otokih so res fenomenalni.
Smiljana

Ocena potovanja (1-10): 10. Potovanje je aktivno, pokriva pisan Ekvador z vsemi posebnostmi od tropskega gozda, Andov do planeta Galapagos. Brez takega vodnika tudi ocena ne bila najboljša. Peter je zavzet, pozoren, načitan, strokoven, odličen motivator, ki vliva zaupanje in vzpodbuja pozornost. Tudi včasih neprijetne ali nepotrebne stvari naredi z mero humorja in mimogrede. Nikoli mu ni nič odveč in takega vodnika si vsak popotnik lahko le želi.
Miran 

Ocena potovanja (1-10): vsekakor 10+
Vodnik Klavdij je izreden vodnik, ima znanje in veščine dela z ljudmi. Vsebinsko zanimivo potovanje je izoblikoval v krasno dogodivščino.
Vsak predel Ekvadorja ima svoje nepozabne posebnosti, nobenega predela ne bi želela izpustiti, potovanje ima enostavno tri vrhove (Amazonijo, Ande in Galapagos).
Viktorija

Greste z nami v Ekvador in Galapagos?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media