Kolumbija

Kolumbija – skriti biser Južne Amerike

Termin: 14. - 28.8.2021  
Trajanje potovanja: 15 dni 
Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
Cena: 1.650 eur/os + let. karta z tremi notranjimi leti ca 900 eur/os 
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651
E-mail: uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru. 

Smo eni prvih, ki smo organizirali potovanje v Kolumbijo in v tem delu sveta smo kot doma.

Iz ankete: "Bilo je nepozabno. Če sem čez leto imela pomisleke glede potovanja, danes lahko rečem le, da sem vesela, da sem poslušala srce in vseeno odpotovala v Kolumbijo. Bilo je najlepše darilo za 30. rojstni dan."
Maja 

V Kolumbiji smo preživeli pet mesecev in raziskovali njene skrite kotičke, potem pa sem organizirali štiri uspešno izpeljana potovanja. Kolumbija ne samo, da je varna (predeli po katerih boste potovali), ampak je dežela, ki je nekaj posebnega zaradi lepe narave in domačinov polnih življenja. 

Če ste popotniki po duši smo prepričani, da vas bo Kolumbija navdušila. Po deželi se vozimo s privatnim vozilom (avtobus ...), koristimo tri notranje lete, saj so razdalje velike, spite pa v prijetnih popotniških hotelih in tudi dvakrat na tipični haciendi.

Zakaj z nami v Kolumbijo?

 • ker boste doživeli pristen stik z gostoljubnimi domačini, kjer je ples del njihovega vsakdana,
 • odkrivali boste najlepša kolonialna mesta (Kartagena - Unesco, Salento ...), 
 • spali boste v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (spanje na haciendi v idilični pokrajini), 
 • ker boste lahko doživeli številne aktivnosti (jahanje oz. hoja med palmami, spuščanje po vrvi - zip lining, odkrivanje posebne jame, kopanje v blatnem vulkanu, ki pomlajuje ...), 
 • ker se boste lahko naplesali (poleg Kube je to država z največ plesa po naših izkušnjah), 
 • ker boste raziskovali džunglo, eksotično pokrajino s palmami na višini preko 2.500 m, ležali na peščenih plažah in se namakali v toplem Karibskem morju, 
 • ker boste spoznali najbolj avtentičen del dežele - Zono Cafetero, s pridelavo kave in pristnimi domačini,
 • ker večino časa potujete z privatnim avtobusom, pomeni, da bo več časa namenjeno pravemu odkrivanju dežele (in ne čakanju na avtobusnih postajah).

PROGRAM POTOVANJA:

H - spanje v preverjenih popotniških hotelih po dve osebi na sobo z vključenim zajtrkom
H* - spanje na tipični haciendi po dve osebi na sobo z vključenim zajtrkom
K  - spanje v šotoru s podlogo (po dve osebi na šotor) - oprema je vključena (zajtrk je vključen)
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan, let iz bližnjih letališč (npr. Benetke) in večerni prihod v Bogoto, prestolnico Kolumbije. Transfer do hotela. Spanje Bogota, H (obroki na letalu)

2. dan, celodnevni ogled glavnih znamenitosti Bogote: poseben muzej zlata, La Candelaria – kolonialni del, Plaza Bolivar, obiskali bomo muzej Botera in se povzpeli z vzpenjačo več kot 3.000 m visoko, od koder je najlepši pogled na Bogoto ... Vsak večer v mestih boste lahko dodatno izkoristili za odkrivanje nočnega življenja in ples. Spanje Bogota, H (Z)

3. dan, vožnja do letališča in jutranji let do Pereire. Sledi transfer do Santa Rosa de Cabal, ki je termalni center v zelo lepem okolju, kjer vas čaka pravo uživanje. Sledi vožnja do prijetnega majhnega kolonialnega mesteca Salento (raj za nakupe in sprehode po okolici). Spanje Salento, H (Z) 

4. dan, zjutraj se bomo zapeljali do bližnje Valle de Cocoračudovite pokrajine polne palm (na višini preko 2.500 m), kjer bomo jahali (doplačilo) oz. hodili po idilični pokrajini in si na koncu za nagrado privoščili odlično lokalno postrv. Potem si bomo pogledali zanimivi botanični vrt Jardin Botanico del Quindio (za ljubitelje flore, metuljev ...) ter se zapeljali do naše idilične haciende, ki leži v regiji, kjer pridelujejo kavo (Zona Cafetera). Gre za enega najbolj pristnih in tipičnih predelov Kolumbije. Spanje na haciendi, H* (Z)

5. dan, nas čaka seznanjanje s celotnim procesom pridelave kave in uživanje na haciendi (bazen ...) oz. odkrivanje lepe okolice ter druženje z prijetnimi domačini (mogoče odigramo nogometno tekmo). Spanje na haciendi, H* (Z)

6. dan, daljši privaten transfer s foto postanki mimo Medellina vse do tipičnega mesteca Guatape (eno najlepših malih mest Kolumbije z odlično lokacijo ob jezeru). Spanje Guatape, H (Z)

7. dan, odkrivanje lepega mesta in vzpon na 200 metrski monolit El Penol, od koder je krasen pogled. Potem pa se bomo zapeljali do parka Rio Claro, kjer se bomo znašli sredi lepe narave. Na nas čaka hoja po džungli in odkrivanje kraške jame (za raziskovalce po duši), v jami se boste spuščali kot po toboganu, notri pa živi tudi ptič guacharo. Spanje Rio Claro, H (Z, V)

8. dan, čas za uživanje v lepi naravi. Dodatno boste lahko opcijsko poizkusili tudi canopy – zip lining (adrenalinski spusti po jeklenici preko reke) oz. spuščanje z zračnicami po reki. Pozno popoldanski prihod v Medellin, ki ga imenujejo tudi "mesto večne pomladi". Zvečer nas čaka ples v zona Rosi, kjer se dogaja ob večerih, saj mesto slovi po nočnem življenju. Spanje Medellin, H (Z)

9. dan, odkrivanje glavnih znamenitosti Medellina: z metrojem bomo odkrivali glavni trg, Boterove umetnine, z gondolo se zapeljali nad favelo ... , potem pa sledi vožnja do letališča ter večerni let do Kartagene. Sledi transfer do hotela v Kartageni. Spanje Kartagena, H (Z) 

10. danogled prelepega mesta Kartagena (UNESCO); Kartageno imajo za najlepše kolonialno mesto in vsi romantiki boste prišli na svoj račun. Pogledali si boste zgodovinski center in potem še največjo utrdbo, ki so jo kdajkoli zgradili Španci: Castillo San Felipe de Barajas (s številnimi podzemnimi tuneli) od koder je lep pogled na mesto. Popoldan boste imeli tudi nekaj časa za samostojno odkrivanje. Lahko se boste zapeljali s kočijo ali pa uživali na Chiva busu, kjer se pleše. Zvečer pa lahko spet gremo odkrivat nočno življenje in plesat. Spanje Kartagena, H (Z)  

11. dan, zjutraj se bomo zapeljali do malega vulkana El Totumo, kjer nas čaka kopanje v zdravilnem blatu (pravijo, da pomlajuje), sledi vožnja do Sante Marte (krajši ogled centra mesta), spanje Santa Marta, H (Z)

12. dan, zjutraj nas čaka vožnja do našega resorta z lepo peščeno plažo, ki leži tik ob narodnem parku Tayrona. Na nas čaka zaslužen dopust na karibski obali. Spanje v resortu ob parku Tayrona, K (Z); spimo v šotorih – po dve osebi na šotor - oprema je vključena 

13. dan, se bo organiziral izlet v narodni park Tayrona (pet minut vožnje do vstopa v park), kjer boste lahko šli na treking po parku (lepa narava) in se kopali na lepih plažah. Lahko se najame tudi konje (namesto da hodite). Sledi vrnitev do vašega resorta. Lahko pa imate prost dan za uživanje na vaši peščeni plaži. Spanje v resortu ob parku Tayrona, K (Z); spimo v šotorih – po dve osebi na šotor - oprema je vključena 

14. dan, prosto za uživanje na peščeni plaži do odhoda na letališče. Sledi prevoz v Santa Marto in popoldanski let proti Bogoti. Sledi nočni let proti domu. (Z)

15. dan, polni novih vtisov boste prišli domov. 

Cena: 1.650 eur/osebo pri 14 potnikih + let. karta, ki vključuje tri notranje lete ca 900 eur 

V primeru manjše skupine (10 - 13 oseb) je doplačilu 130 eur/os. Vsi, ki ste že potovali z nami imate 50 eur/os popusta. 

V ceno je vključeno:

 • spanje v preverjenih prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 2x spanje na tipični haciendi v dvoposteljnih sobah, 2x spanje v šotoru v resortu ob parku Tayrona (oprema je vključena),
 • vsi zajtrki ter dodatna večerja v parku Rio Claro,
 • najem privatnega vozila (avtobus ...) za našo skupino za daljše transferje,
 • vstopnina v muzej zlata, Boterov muzej, voden ogled plantaže kave, trdnjavo San Felipe, narodni park Tayrona,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacija potovanja. 

V ceni ni vključeno: eventuelni prevoz na letališče (bo organiziran), dodatna hrana, pijača, osebni stroški in napitnine; ca 80 eur/os bomo krili na licu mesta iz skupne blagajne (lokalni prevozi po mestih, nekatere vstopnine: Totumo vulkan, El Penol, vzpenjača Monserrat, Rio Claro, jahanje konj, Jardin Botanico ...).

Po želji se lahko na koncu uredi podaljšanje - pet dnevni treking Ciudad Perdida (Izgubljeno mesto). Potrebno je javit ob prijavi. 

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Vodnik na turi: Alex Fernandez,  profesionalni vodnik z licenco GZS, ki Kolumbijo odlično pozna in smo prepričani, da boste z vodenjem zadovoljni. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • KAKO POTUJEMO? Kolumbijo raziskujemo z privatnim vozilom (avtobus ...) – odvisno od velikosti skupine. Imamo tri notranje lete: Bogota – Pereira, Medellin - Kartagena in Santa Marta – Bogota. 
 • NASTANITEV: Spi se v preverjenih prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, na koncu spimo v resortu, kjer 2x kampiramo po dve osebi na šotor (opremo zagotovijo).
 • HRANA: V ceni imate vse zajtrke in večerjo v parku Rio Claro. Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra je morska hrana na karibskem delu države. Čeprav so Kolumbijci navdušeni jedci mesa, je potovanje primerno tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli, ki je popotnik po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20.
 • VREME: Februarja, marca in avgusta je v Kolumbiji suho obdobje in je to eden najboljših terminov za potovanje v ta del sveta. Temperature bodo poletne (razen v Bogoti, ki leži na višini 2.600 metrov bo lahko malo hladneje). Karibsko morje je v tem času toplo za kopanje. 
 • ZDRAVJE: Ni potrebno nobeno obvezno cepljenje pri vstopu. Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Kolumbija se je v zadnjih dvajsetih letih zelo spremenila. Varnost je presenetljivo visoka, nevarni so lahko le še odmaknjeni predeli, kamor pa mi itak ne gremo. Kriminala je zanemarljivo malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. Hkrati se bomo gibali samo po turističnih področjih.
 • SPOMINKI: Kolumbija ima kar nekaj lepih spominkov (lesene figure, smaragdi ...).
 • VIZUM: Slovenci za obisk Kolumbije ne potrebujemo vize.

Ali ste vedeli: 

 • Kolumbijci slovijo kot eni najbolj srečnih ljudi na svetovni lestvici.
 • Kolumbija je dežela, kjer se je rodil mit o Eldoradu (zlatem kraljestvu).

Nekaj vtisov naših potnikov iz prejšnjih potovanj po Kolumbiji:

Ocena potovanja: 9
Kolumbija je bila točno to, kar sva si želela za poletno potovanje – sproščeno počitniška s popotniškim pridihom. 
Navdušila naju je njena raznolikost – tako v pokrajini kot v ljudeh. Ko prideš iz svežih, toplo srčnih Andov v vroče, vlažne in zelo živahne Karibe, se ti odpre čisto drug svet. Nepopisno nama je bila všeč divja narava in neskončno zelenje, pa seveda “kolumbijska ravnica”
Ocena vodnika Alexa: 10 – boljši ne bi mogel biti. 
Njegovo poznavanje kulture in ljudi nam je odprlo marsikatera vrata in nam dalo marsikatero dodatno informacijo. Oba sva bila zelo navdušena nad njegovo srčnostjo, odločnostjo, zabavnostjo in fenomenalnim občutkom za vodenje skupine. Skratka top of the top
Maja in Gregor 

Prijetno sem bil presenečen kako je dežela lepa, čista, varna in mogoče so mi bili najbolj všeč sami Kolumbijci, ljudje čistega srca, narejeni za smeh, ples, muziko, zmeraj pripravljeni pomagati, ljudje tako enostavni, nekomplicirani in srečni....
Vodnik Alex je bil odličen, zabaven, iznajdljiv, razgledan, sposoben za prave odločitve v pravem trenutku. Srčno upam da se ne bomo srečali samo na naslednjih potovanjih ampak da bomo ostali prijatelji tudi v Sloveniji. Mislim da je za vašo agencijo pravo odkritje. Obdržite ga, prosim.....
Jaroslav

Ocena potovanja (1-10): 9
Staša je super vodnica; profesionalka, vedno dobro razpoložena in za žur. Prijetna in sproščena, znala nas je motivirati, ko je nam zmanjkovalo energije, razveseljevala nas je s svojo dobro voljo in sproščenostjo, podala veliko informacij o deželi in njihovih ljudeh. Zelo natančno je vodila zapiske o stroških in argumentirano vse pojasnila, ko so bila vprašanja glede skupne blagajne in porabe denarja. Objektivno nam je predstavila svoje mnenje in nas pustila, da smo se odločili tudi po svoje. Izredno pozitivna in odločno za reševanje težav in ne iskanje le teh.
Program je tako zelo pester in doživi se tako veliko Kolumbije, da bi težko izpostavila kaj točno določenega, zagotovo pa bodo svojstven pečat pustili; Bogota s svojimi umetniškimi grafiti, Rio Claro zaradi pristnega stika z naravo in canopy, Medellin zaradi velikega umetnika Botera in njegovih del, vzdušje v tango baru in zabava v mestu, nepozabni treking s konji po dolini voščenih palm, romantična Kartagena in seveda treking do izgubljenega mesta, ki je naporen za telo in hkrati tako zelo sproščujoč za misli. Srečanje z indijanci je posebno doživetje, čeprav sva si želela, da bi turisti manj posegali v njihovo zasebnost. Kolumbijci so res neverjetno sproščeni in prijazni, izredno dobri plesalci, ki jih je veselje gledati in se od njih učiti.
Nina

Ocena potovanja: 9 - potovanje je izredno, Kolumbija je dežela, ki se ti usede v srce, glavo in še kam po telesu... Navdušili so me ljudje, njihova glasba, dobra volja, lepota...
Vodenje: Izredno. Alex je vodič od glave do pete. Rojen, da poskrbi za nas popotnike. Upam, da bo razveseljeval še mnoge slovenske skupine po Južni Ameriki.
Bernarda

Pohitite z obiskom, preden jo odkrijejo drugi popotniki. 

Greste z nami v Kolumbijo, skriti biser Južne Amerike?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2021 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media