Kolumbija

Kolumbija – skriti biser Južne Amerike

Termin: 13. - 27.1.2024
Trajanje potovanja: 15 dni 
Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
Cena: 1.750 eur/os pri 15 osebah + let. karta z tremi notranjimi leti od ca 1.000 eur/os naprej 
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651
E-mail: uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru. 

Smo eni prvih, ki smo organizirali potovanje v Kolumbijo in v tem delu sveta smo kot doma. 

Iz ankete: "Bilo je nepozabno. Če sem čez leto imela pomisleke glede potovanja, danes lahko rečem le, da sem vesela, da sem poslušala srce in vseeno odpotovala v Kolumbijo. Bilo je najlepše darilo za 30. rojstni dan."
Maja 

V Kolumbiji smo preživeli pet mesecev in raziskovali njene skrite kotičke, potem pa sem organizirali šest uspešno izpeljanih potovanj. Kolumbija ne samo, da je varna (predeli po katerih boste potovali), ampak je dežela, ki je nekaj posebnega zaradi lepe narave in domačinov polnih življenja. 

Če ste popotniki po duši smo prepričani, da vas bo Kolumbija navdušila. Po deželi se vozimo s privatnim vozilom (avtobus ...), koristimo tri notranje lete, saj so razdalje velike, spite pa v prijetnih popotniških hotelih (večinoma 3*) in tudi dvakrat na tipični haciendi, ki jo imamo za nas.

Zakaj z nami v Kolumbijo?

 • ker boste spoznali gostoljubne domačine, kjer je ples del njihovega vsakdana,
 • odkrivali boste najlepša kolonialna mesta (Kartagena - Unesco, Salento ...), 
 • spali boste v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (spanje na tipični haciendi v idilični pokrajini), 
 • ker boste lahko doživeli številne aktivnosti (hoja med palmami, kopanje v blatnem vulkanu, ki pomlajuje ...), 
 • ker se boste lahko naplesali na Chiva busu (posebna izkušnja), 
 • ker boste raziskovali džunglo, eksotično pokrajino s palmami na višini preko 2.500 m, ležali na peščenih plažah in se namakali v toplem Karibskem morju, 
 • ker boste spoznali najbolj avtentičen del dežele - Zono Cafetero, s pridelavo kave in pristnimi domačini (duša Kolumbije),
 • ker skoraj ves čas potujete s privatnim avtobusom, pomeni, da bo več časa namenjeno pravemu odkrivanju dežele (in ne čakanju na avtobusnih postajah).

PROGRAM POTOVANJA:

H - spanje v preverjenih popotniških hotelih (večinoma 3*) po dve osebi na sobo z vključenim zajtrkom
H* - spanje na tipični haciendi po dve osebi na sobo z vključenim zajtrkom
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan, let iz bližnjih letališč (npr. Benetke) in večerni prihod v Bogoto, prestolnico Kolumbije. Transfer do hotela. Spanje Bogota, H (obroki na letalu)

2. danogled glavnih znamenitosti Bogote: poseben muzej zlata, La Candelaria – kolonialni del, Plaza Bolivar, obiskali bomo muzej Botera in se povzpeli z vzpenjačo več kot 3.000 m visoko, od koder je najlepši pogled na Bogoto ... Vsak večer v mestih boste lahko dodatno izkoristili za odkrivanje nočnega življenja. Spanje Bogota, H (Z)

3. dan, vožnja do letališča in jutranji let do Pereire. Sledi transfer do najlepšega malega mesta (po našem mnenju) v Kolumbiji, kolonialnega Salenta, ki slovi po svojih barvitih stavbah. Mogoče odigramo biljard z domačini, poslušamo glasbo na ulici, uživamo v sprehodu ali pa nakupujemo spominke, saj je raj za nakupe. Spanje Salento, H (Z) 

4. dan, zjutraj se bomo zapeljali do bližnje Valle de Cocoračudovite pokrajine polne palm (na višini preko 2.500 m), kjer bomo hodili po idilični pokrajini in si na koncu lahko za nagrado privoščili odlično lokalno postrv. Potem se bomo zapeljali do naše idilične haciende, ki leži v regiji, kjer pridelujejo kavo (Zona Cafetera). Gre za enega najbolj pristnih in tipičnih predelov Kolumbije, ki je duša dežele. Spanje na haciendi, H* (Z)

5. dan, nas čaka seznanjanje s celotnim procesom pridelave kave in uživanje na haciendi (bazen ...) oz. odkrivanje lepe okolice ter druženje z prijetnimi domačini. Eden od vrhuncev potovanja. Spanje na haciendi, H* (Z)

6. dan, zgoden štart in daljši privaten transfer s foto postanki do Medellina, ki ga imenujejo tudi "mesto večne pomladi". Zvečer nas po želji čaka ples v zona Rosi, kjer se dogaja. Spanje Medellin, H (Z)

7. danodkrivanje glavnih znamenitosti Medellina: z metrojem bomo odkrivali glavni trgBoterove umetnine, z gondolo se zapeljali nad prenovljeno favelo ... in imeli dodaten čas za odkrivanje zanimivega mesta. Zvečer nas čaka ples v zona Rosi, kjer se dogaja ob večerih, saj mesto slovi po nočnem življenju. Spanje Medellin, H (Z)

8. dan, zapeljemo se do mesteca Guatape, ki je eno najlepših malih mest Kolumbije in leži ob jezeru. Povzpeli se bomo tudi na 200 metrski monolit El Penol, od koder je krasen pogled. Spanje Guatape, H (Z)

9. dan, Dopoldan dodaten čas za uživanje v lepi pokrajini Guatapeja. Sledi vožnja do letališča Medellin ter večerni let do Kartagene. Transfer do hotela v Kartageni. Spanje Kartagena, H (Z) 

10. danogled prelepega mesta Kartagena (UNESCO); Kartageno imajo za najlepše kolonialno mesto (na svetu) in vsi romantiki boste prišli na svoj račun. Pogledali si boste zgodovinski center in potem še največjo utrdbo, ki so jo kdajkoli zgradili Španci: Castillo San Felipe de Barajas (s številnimi podzemnimi tuneli) od koder je lep pogled na mesto. Popoldan boste imeli tudi nekaj časa za samostojno odkrivanje (lahko se boste tudi zapeljali s kočijo). Zvečer pa vedno gremo plesat v poseben Chiva bus, kjer imamo lahko nepozabno zabavo. Spanje Kartagena, H (Z)  

11. danzjutraj se bomo zapeljali do malega vulkana El Totumo, kjer nas najprej čaka kopanje v zdravilnem blatu (pravijo, da pomlajuje). Sledi vožnja mimo Sante Marte do skritega bisera Kolumbije - Mince, ki leži v čudoviti naravi. Na poti se bomo sprehodili do Modre lagune (Blue lagoon) z lepimi naravnimi bazeni. Je kdo za osvežilno kopanje? Potem pa se bomo sprehodili po mali vasici Minca, ki leži na obrobju gorske verige Sierra Nevada in slovi kot raj za popotnike po duši. Spanje Minca, H (Z)

12. dan, Minca je idealen kraj za vse ljubitelje narave in ptic. Zagotovo nas čakajo kolibriji na sprehodu po okolici in odkrivanje džungle na sprehodu do slapov Marinka, kjer nas čaka spet osvežujoče kopanje. Obiskali bomo tudi plantažo kakava in se posladkali. Potem pa se zapeljemo v smeri parka Tayrona, kjer nas čaka hotel blizu peščene plaže. Spanje vhodno od parka Tayrona, H (Z) 

13. dan, prost dan za uživanje na peščeni plaži in zaslužen dopust na karibski obali. Po želji se lahko organizira (opcijski) izlet v narodni park Tayrona. Spanje Palomino oz. okolica, H (Z)   

14. dan, prosto do odhoda na letališče. Sledi prevoz v Santa Marto in let proti Bogoti. Sledi nočni let proti domu. (Z)

15. dan, polni novih vtisov boste prišli domov. 

Cena: 1.750 eur/os pri 15 osebah + let. karta z tremi notranjimi leti od ca 1.000 eur/os naprej 

V primeru manjše skupine (10 - 14 oseb) je doplačilu 140 eur/os. Vsi, ki ste že potovali z nami imate 50 eur/os popusta. 

V ceno je vključeno:

 • spanje v preverjenih prijetnih popotniških hotelih (večinoma 3*) v dvoposteljnih sobah, 2x spanje na tipični haciendi v dvoposteljnih sobah, 
 • vsi zajtrki, 
 • najem privatnega vozila (avtobus ...) za našo skupino za vse glavne transferje,
 • vstopnina v muzej zlata, Boterov muzej, El Penol, trdnjavo San Felipe, Totumo vulkan, 
 • voden ogled plantaže kave in kakava,
 • privat vožnja do Valle de Cocora z vključeno vstopnino in lokalnim vodnikom, 
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacija potovanja. 

V ceni ni vključeno: eventuelni prevoz na letališče (bo organiziran), dodatna hrana, pijača, osebni stroški (opcijske aktivnosti); ca 60 eur/os bomo krili na licu mesta (za napitnine, vzpenjača Monserrat in Chiva bus). Če je karkoli kar ni pod cena vključuje. 

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in je lahko nižji ali višji in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Po želji se lahko uredi podaljšanje - pet dnevni treking Ciudad Perdida (Izgubljeno mesto). Potrebno je javiti ob prijavi (vodenje v španščini). 

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Vodnik na turi: Alex Fernandez oz. Damjan Glinšek,  profesionalna vodnika z licenco GZS in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • KAKO POTUJEMO? Kolumbijo raziskujemo z privatnim vozilom (avtobus ...) – odvisno od velikosti skupine. Imamo tri notranje lete: Bogota – Pereira, Medellin - Kartagena in Santa Marta – Bogota. 
 • NASTANITEV: Spi se v preverjenih prijetnih popotniških hotelih (večinoma 3*) v dvoposteljnih sobah, 2x spanje na tipični haciendi v dvoposteljnih sobah.
 • HRANA: V ceni imate vse zajtrke. Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra je morska hrana na karibskem delu države. Čeprav so Kolumbijci navdušeni jedci mesa, je potovanje primerno tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli, ki je popotnik po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20.
 • VREME: Januarja in marca je v Kolumbiji suho obdobje in je to eden najboljših terminov za potovanje v ta del sveta. Tudi avgust je ponavadi dober mesec za potovanje. Temperature bodo poletne (razen v Bogoti, ki leži na višini 2.600 metrov bo lahko malo hladneje). Karibsko morje je v tem času toplo za kopanje. 
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Kolumbija se je v zadnjih dvajsetih letih zelo spremenila. Varnost je presenetljivo visoka, nevarni so lahko le še odmaknjeni predeli, kamor pa mi itak ne gremo. Kriminala je zanemarljivo malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. Hkrati se bomo gibali samo po turističnih področjih.
 • SPOMINKI: Kolumbija ima kar nekaj lepih spominkov (lesene figure, smaragdi ...).
 • VIZUM: Slovenci za obisk Kolumbije ne potrebujemo vize.

Ali ste vedeli: 

 • Kolumbijci slovijo kot eni najbolj srečnih ljudi na svetovni lestvici.
 • Kolumbija je dežela, kjer se je rodil mit o Eldoradu (zlatem kraljestvu).

Nekaj vtisov naših potnikov iz prejšnjih potovanj po Kolumbiji:

Ocena potovanja: 10
Vodnik Aleks je najboljši vodnik vseh vodnikov, ki jih poznam. Odlično povezuje vse člane skupine, se maksimalno trudi za reševanje vseh nepredvidenih situacij in nam daje občutek spoštovanja in angažmaja za naše zadovoljstvo na potovanju.
Najlepše na potovanju je čudovita narava - palme, sadje, plantaže in prijazni ljudje. Pohvalila bi tudi izbor nastanitev. 
Lep pozdrav,
Martina in Boris

Ocena potovanja: 10; nikoli si nebi predstavljala, da bo Kolumbija tako varna ter razvita dežela ... da o ljudeh in njihovi prijaznosti ter gostoljubju sploh ne govorimo. Iskreno menim, da je Alex izreden vodič za južno Ameriko in je vsem našim željam ustregel ter nam postregel z veliko informacijami.
Daša

Ocena potovanja: 9
Kolumbija je bila točno to, kar sva si želela za poletno potovanje – sproščeno počitniška s popotniškim pridihom. 
Navdušila naju je njena raznolikost – tako v pokrajini kot v ljudeh. Ko prideš iz svežih, toplo srčnih Andov v vroče, vlažne in zelo živahne Karibe, se ti odpre čisto drug svet. Nepopisno nama je bila všeč divja narava in neskončno zelenje, pa seveda “kolumbijska ravnica”
Ocena vodnika Alexa: 10 – boljši ne bi mogel biti. 
Njegovo poznavanje kulture in ljudi nam je odprlo marsikatera vrata in nam dalo marsikatero dodatno informacijo. Oba sva bila zelo navdušena nad njegovo srčnostjo, odločnostjo, zabavnostjo in fenomenalnim občutkom za vodenje skupine. Skratka top of the top
Maja in Gregor 

Prijetno sem bil presenečen kako je dežela lepa, čista, varna in mogoče so mi bili najbolj všeč sami Kolumbijci, ljudje čistega srca, narejeni za smeh, ples, muziko, zmeraj pripravljeni pomagati, ljudje tako enostavni, nekomplicirani in srečni....
Vodnik Alex je bil odličen, zabaven, iznajdljiv, razgledan, sposoben za prave odločitve v pravem trenutku. Srčno upam da se ne bomo srečali samo na naslednjih potovanjih ampak da bomo ostali prijatelji tudi v Sloveniji. Mislim da je za vašo agencijo pravo odkritje. Obdržite ga, prosim.....
Jaroslav

Greste z nami v Kolumbijo, skriti biser Južne Amerike? Pohitite z obiskom, preden jo odkrijejo drugi popotniki. 

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2023 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media