Peru, Bolivija in Čile za popotnike

Termin: 18.7. - 11.8.2024 in 17.7. - 10.8.2025
Trajanje potovanja: 25 dni 
Skupina: min. 10 - maks. 20 popotnikov 
Cena: 3.780 eur/os (25 dni Peru, Bolivija in Čile) pri 14 osebah (cena za leto 2025 bomo naknadno spremenili) + let. karta od 1.100 eur/os naprej z vključenim dodatnim notranjim letom in prtljago 
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651 
E-mailuros.ravbar@gmail.com 
www.facebook.com/ravbarpotovanja 

Potovanje je zelo aktivno in namenjeno pravim popotnikom po duši.

Potovanje bo vodil Alex, ki originalno prihaja iz Peruja in je španščina njegov materin jezik (je slovenski vodnik z licenco GZS, ki govori tekoče slovensko). Garantiramo, da boste z njim doživeli potovanje na poseben način. 

Od pacifiške obale do andskih vršacev, preko puščav do džungle in surrealistične (nezemeljske) pokrajine Salar Uyunija je to potovanje presežkov. Potovanje je namenjeno popotnikom, ki želijo doživeti najlepša čudesa Peruja, Bolivije in Čila. 

V Peruju vas čakajo: zanimiva prestolnica Lima, otočje Ballestas (za vse ljubitelje živali), linije v Nasci, peščene sipine in oaza, lepa Arequipa, kanjon Colca s kondorji, inkovski Cusco s posebno okolico (Sveta dolina), glavna znamenitost J. Amerike Machu Picchu, jezero Titicaca s pristnim stikom z domačini, plavajočimi otoki in otokoma Taquile in Amantani. Sledi odkrivanje najlepših delov Bolivije: ogled skrivnostnega Tiwanakuja, najvišje glavno mesto La Paz, spust s kolesi proti džungli, vzpon na 5.421 metrov visoko goro Chacaltayo in odkrivanje unikatnega Salar Uyunija, kjer se boste lahko prestavili "na drug planet" poln posebnih prizorov (laguna s flamingi, gejzirji, kaktusi in neskončna bela kulisa), za konec pa še severni Čile s puščavo Atakama in fascinantno Lunino dolino ter San Pedrom de Atacama. 

Best of PERU, BOLIVIJA in ČILE, program po dnevih Lima (Peru) – Ballestas – Huacachina – Nazca - Arequipa – kanjon Colca – Cusco - Sveta dolina – Machu Picchu - Puno – jezero Titicaca – vstop v Bolivijo - Tiwanaku - La Paz – gora Chacaltaya –Uyuni – laguna Colorada – laguna Verde – vstop v Čile - Atacama – Valle de Luna - San Pedro de Atacama – Calama - Santiago 

Večinoma boste imeli ves čas privatne prevoze (privaten avtobus). 

Namestitve so v preizkušenih popotniških hotelih (hostlih) v dvoposteljnih sobah (večinoma so ranga 3*), 5x se spi v večposteljni sobi (2 - 6 oseb), 3x nočni avtobus (od tega 2x udobni cama bus)

Vključeno: Z - zajtrk, K - kosilo, V - večerja. V ceni imate vključenih kar 29 obrokov (18x zajtrk, 6x kosilo in 5x večerja)

Program po dnevih:

1. dan - let proti Limi, prestolnici Peruja (obroki na letalu)

2. dan - jutranji prihod in dopoldanski ogled Lime, nekdanjega najbogatejšega mesta Južne Amerike. Na zanimivem sprehodu po kolonialnem centru bomo podrobneje spoznali glavni trg mesta (Plaza Mayor), ob katerem se bohotijo pomembne zgradbe kot so vladna palača, mestna hiša, nadškofova rezidenca in mestna katedrala, zadnje počivališče konkvistadorja in ustanovitelja mesta Francisca Pizzara. Med raziskovanjem bomo obiskali tudi enega izmed najbolj znanih muzejev Larco. Sledi vožnja do Paracasa, spanje Paracas (hotel 3*) v 1/2 sobi, 

3. dan – zjutraj si boste pogledali na turi otoke Ballestas, ki jih imenujejo tudi mali Galapagos. Na svoj račun boste prišli vsi ljubitelji živali. Skalnati otoki so mala oaza, znani po številnih obokih in jamah, kjer boste na turi s čolnom lahko občudovali morske leve, posebne vrste ptičev (kormorani, Inca tern ...) in celo pingvine. V Ici si boste pogledali zanimiv lokalni muzej. Sledi obisk vinarne, kjer boste lahko poskusili perujski alkohol "pisco", ki ga naredijo iz grozdja, popoldan pa boste uživali v pravi puščavi. Odkrivali boste oazo sredi peščenih sipin - Huacachino, uživali na vožnji z buggyji (posebno doživetje) in deskanju po sipinah. Sledi vožnja s privatnim avtobusom do Nazce, spanje v Nazci (hotel 3*) v 1/2 sobi; Vključen zajtrk (Z)

4. dan – imeli boste možnost videti slavne črte iz Nazce na opcijskem poletu z letalom. Tej nenavadni geoglifi so glavna atrakcija obalne regije. Črte naj bi ustvarile 3 različne predinkovske kulture, ljudstvo Paracas (900-200 pr.n.št.), civilizacija Nazca (200 pr.n.št. – 600 n.š.) in Huari (630 n.š.). Te velikanske podobe, živalskih, človeških in geometrijskih oblik se nahajajo na območju velikem več kot 320 km2 med Nazco in reko Ingenio. Skrivnostne slike še danes burijo duhove, kdo jih je v resnici ustvaril. Sledi ogled zanimivega pokopališča mumij Chauchilla in ogled unikatnega sistema podzemnega vodovoda za namakanje, ki so ga razvili prebivalci Nazce pred 2000 leti. Sledi prosto za samostojno odkrivanje Nazce. Zvečer se vkrcamo na avtobus (cama bus kar zagotavlja udoben sedež in spanec) in se vozimo preko puščave proti Arequipi. Vključen zajtrk (Z)

5. dan – jutranji prihod v Arequipo, ki leži pod vulkanom Misti. Potem sledi panoramska vožnja (lepe terase)  do neturističnih predelov od koder izhaja vaš vodnik Alex. Tukaj boste imeli pristno druženje z domačini in šamanom, ki bo izvedel darovanje Pachamami. Posebna izkušnja za vse, ki želite resnično doživeti Peru. Sledi vrnitev v Arequipo. Spanje Arequipa (hotel 3*) v 1/2 sobi

6. dan – zjutraj vas čaka vožnja po sanjavi samotni pokrajini. Mimo gorskih jezer, včasih polnih ptic se boste dvignili na visoko planoto, z lamami in alpakami, kjer boste prečili visok prelaz, od koder so lepi pogledi na okoliške vulkane. Ta dan vas na panoramski vožnji do kanjona Colca čakajo tudi pogledi na rodovitne doline, obrise vulkanov in šarmantne andske vasice, kjer prebivalci živijo kot nekoč. Dan zaključite v kraju Cabanaconde oz. okolici. Spanju v hostlu oz. hotelu v 1/2 sobi; Vključen zajtrk (Z)

7. dan – kanjon Colca, za katerega pravijo, da je dvakrat globlji kot Veliki kanjon (Grand Canyon) nudi dih jemajoče poglede, vas pa čaka po zajtrku hoja navzdol (ca tri ure) v sam kanjon vse do oaze Sangalle, kjer nas čaka lepa okolica in uživanje v bazenu. Spanje v lokalni nastanitvi (običajno po 4 v sobi); Dodatno imate vključen zajtrk ter kosilo in večerjo v kanjonu (Z, K, V)

8. dan – zelo zgodnji vzpon na vrh (možnost vzpona z mulami), potem pa se gre do točke Cruz del Condor, kjer je najboljši kraj za opazovanje veličastnih kondorjev (upoštevajte, da nimajo urnika, čeprav smo jih do sedaj še vedno videli). Sledi vožnja mimo slikovitih vasic do Chivaya (kjer se skopamo v termalnem bazenu) in vrnitev v Arequipo. Spanje Arequipa (hotel 3*) v 1/2 sobi; Vključen zajtrk (Z)

9. dan - je namenjen odkrivanju Arequipe, ki velja za najlepše mesto v deželi s svojimi belimi kolonialnimi stavbami iz lokalnega vulkanskega kamna. Občudovali boste tudi bele baročne cerkve in lep glavni trg Plaza de Armas. Nato pa si boste ogledali poseben samostan Santa Catalina (Sveta Katarina), da boste videli, kako so v španskih časih živele nune v Peruju. Mesto slovi tudi po dobri hrani katero boste z veseljem poskusili. Popoldan bo čas tudi za samostojno odkrivanje. Zvečer pa imate nočni avtobus do Cusca (cama bus kar zagotavlja udoben sedež in spanec). Vključen zajtrk (Z)

10. dan – jutranji prihod v Cusco, ki je nekdanje središče velikanskega Inkovskega imperija in čudovito mesto je višek vsakega potovanja po Peruju. Mesto, ki so ga nekateri imenujejo tudi »popek sveta« ima bogato duhovno in zgodovinsko dediščino (Unesco). Pogledali si boste glavni trg, tržnico San Pedro ter slikovit predel San Blas kjer mrgoli kolonialnih stavb in galerij. Ker pa mesto leži na višini 3.400 metrov je popoldan bolj namenjen počitku oz. boste lahko dodatno raziskovali zanimivo mesto oz. imeli možnost nakupa lepih spominkov. Spanje Cusco (hotel 3*) v 1/2 sobi

11. dan - dan bomo začeli z ogledom fascinantnega Saqsaywaman-a (Unesco) in jutranjo meditacijo (po želji) ob megalitskih kamnitih zidovih, ki so bili postavljeni z neverjetno natančnostjo. Imajo ga za drugi Stonehenge, samo da so kamni, ki sestavljajo mogočno obzidje dolgo 400 metrov, tukaj mnogo večji in bolj natančni rezani. Sledi ogled Coricanche, starega inkovskega sončnega templja, ki je zdaj samostan Santo Domingo. Poem pa bo čas za dodatno odkrivanje Cusca z vašim vodnikom Alexom (na licu mesta bo podal predloge glede na skupino). Spanje Cusco (hotel 3*) v 1/2 sobi; Vključen zajtrk (Z)

12. dan – odpeljali se boste do posebne Valle Sagrado oziroma Svete doline. Najprej bo ogled posebnega Chinchera in obisk oltarja Zemlje, kjer je posebna energija. Sledi postanek pri solinah v Marasu in ogled Moraya, inkovskega kraja s krožnimi terasami, ki so ustvarjale neverjetne pogoje in mikro klimo za rast veliko vrst zelenjave in rastlin. Sledi vožnja do Ollantaytamba, kjer vas čaka še ena impresivna trdnjava, ki je služila tudi kot tempelj. Na vrhu teras je bil ceremonialni center, hkrati pa je kraj pomemben tudi zato, ker so tukaj Inki izbojevali eno največjih zmag nad španskimi kolonializatorji. Po 200 prehojenih stopnicah vam bo jasno zakaj oz. se boste spraševali, kako so lahko Inki sem spravili vse te ogromne kamne. Sledi še ogled bližnjih kamnitih ulic zanimivega mesteca. Nočitev v kraju Ollantaytambo oz. okolici v hostlu/hotelu v 1/2 sobi; Vključen zajtrk (Z)

13. dan – dopoldan nas čaka panoramska vožnja do prelaza Abra Malaga (foto postanki - pogledi na Ande) in naprej do Sante Marije, ki leži v džungli 1.200 metrov visoko. Tam po kosilu začnemo ca tri urni treking po agrokulturnem delu Peruja (s pogledi na plantažo koke in kave pa nasadov sadja od manga, papaje, pasionke, avokadov ...). Spanje v lokalni nastanitvi v večposteljni sobi (2 - 6 oseb); Vključeno zajtrk, kosilo in večerja (Z, K, V)

VAŽNO: Če kdo ne bi hodil (treking)  se da urediti prevoz med lokacijami (na to nas prej opozorite, da vam lahko svetujemo). 

14. dan - na vas čaka poseben dan - treking proti Machu Picchuju po starodavni inkovski poti (ca 6,5 ur hoje). Pot vas bo vodila mimo plantaž, lokalnih vasic in po inkovskih stezah do posebne žičnice preko reke (tarabite) in naprej do toplih vrelcev, kjer vas čaka prevoz do hidroelektrarne od koder se začne zadnji del hoje po džungli (ob železnici) do Aguas Calientes (Vroči vrelci), ki služi za izhodišče za obisk Macchu Picchuja. Spanje v hostlu/hotelu v 1/2 sobi; Vključen zajtrk in kosilo (Z, K)

15. dan – navsezgodaj vas čaka krajša vožnja do Machu Picchuja, ki so ga odkrili šele leta 1911. Skrivnostni Machu Picchu imenujejo tudi Izgubljeno mesto Inkov, kjer so odlično ohranjene predkolumbovske inkovske razvaline na višini 2.350 m. Gre za najveličastnejši kraj Južne Amerike. Dopoldan boste preživljali na ruševinah inkovskega mesta katerega imenujejo tudi Kristalno mesto, Mavrično mesto, Mesto Kondorja in Kolibrija, Mesto Miru in Mesto Luči. Poti in stezice vas bodo vodile mimo različnih krajev Moči. Tukaj boste imeli čas, da se v miru povežete s templji in energijo tega svetega kraja. Peš se bomo sprehodili nazaj do Aguas Calientesa in se z vlakom zapeljali nazaj do Ollantaytamba in naprej z avtobusom do Cusca, spanje Cusco v hotelu 3* v 1/2 sobi

16. dan – prost dan za razvajanje v Cuscu (ki je idealen kraj za take stvari) oz. se bo za aktivne po duši lahko organiziral opcijski celodnevni izlet do živopisane mavrične gore Rainbow Mountain. Na tej turi se lahko vidi tudi znameniti inkovski most - Qeswachaka bridge, ki je pod UnescomSpanje Cusco v hotelu (3*) v 1/2 sobi; Vključen zajtrk (Z).

17. dan - po zajtrku vas čaka panoramska vožnja s foto postanki po Altiplanu (visoki andski planoti) vse do Puna, folklorne prestolnice Peruja, spanje v Puno (hotel 3*) v 1/2 sobi; Vključen zajtrk (Z)

18. dan – poseben dan za odkrivanje krasnega, s 3.800 m najvišjega plovnega jezera na svetu (vsaj tako trdijo domačini), Titicace, ki je izredno pomembna v andski mitologiji, saj sta se iz teh sijočih modrih globin jezera rodila prva dva otroka Sonca: Manco Capac in Mama Ocllo, ustanovitelja mogočnega Tihuantinsuyo imperija. Tudi inkovska legenda pravi, da so prvi Inki prišli iz jezera. Ta dan boste resnično uživali v stiku z domačini, spoznavali njihovo kulturo (obrti, obleke, običaje…) in se prepustili njihovemu načinu življenja. Najprej se bomo zapeljali do Uros Indijancev, ki živijo na plavajočih otočkih (zgrajenih iz trsja), kjer se boste zapeljali z njihovim tipičnim čolnom "balso". Potem se ustavimo na idiličnem otoku Taquile, kjer živi pristna Kečua skupnost, ki še dandanes nosi zanimiva tradicionalna oblačila. Sledi vožnja na otok Amantani, kjer se boste družili z domačini (posebna izkušnja) in vpijali energijo tega posebnega otoka. Čas bo tudi za sprehod po otoku in uživanje v sončnem zahodu. Spanje na otoku Amantani pri domačinih po 2-4 v sobi; Vključeno zajtrk, kosilo in večerja (Z, K, V) 

Dodatno: na vrhu hriba ob sončnem zahodu se boste lahko povezali z energijo jezera Titikaka, ki predstavlja izvor ženske energije tega planeta.

19. dan – po zajtrku se poslovimo od prijetnih domačinov in se z ladjico zapeljemo nazaj na celino. Tam si pogledamo mistični portal Aramu Muru, ki je po lokalni legendi portal v duhovni svet oz. celo svet Bogov.  Sledi prečenje meje Peru – Bolivija in postanek za ogled skrivnostnega Tiwanakuja (ene izmed glavnih znamenitosti Bolivije). Tiwanaku je bil prestolnica pred inkovske civilizacije med leti 500 – 900 (ohranili so se ostanki templja, skrivnostne gravure, Sončna vrata, Pumapunku …). Inki so imeli Tiwanaku kot mesto ustvarjenja njihovega boga Virakoče. Prihod v La Paz, glavno mesto Bolivije, ki je najvišja prestolnica sveta (leži med 3.500 – 4.000 metri). Spanje La Paz (hotel 3*) v 1/2 sobi; Vključen zajtrk (Z)

20. dan – dan bo namenjen samostojnem odkrivanju La Paza (oz. počitku) oz. opcijskemu spustu s kolesi po znameniti panoramski  »Cesti smrti« (pogledi na andske gore vse do džungle - priporočamo saj gre za pravo doživetje). Zanimiva cesta je zdaj namenjena kolesarjem, ime pa je dobila, ko je po njej še potekal reden promet (s tovornjaki). Pozno popoldan vrnitev v La Paz. Spanje La Paz (hotel 3*) v 1/2 sobi; Vključen zajtrk (Z)

21. dan – zjutraj vas čaka vožnja visoko v Ande skoraj na vrh gore Chacaltayo – kar do višine 4.900 metrov s pogledi na Ande. Sledi tehnično nezahteven vzpon na vrh gore visoke 5.421 metrov (kdor bo želel in v kolikor bodo razmere dovoljevale) oz. le do zavetišča pod vrhom. Ta dan boste podirali višinske rekorde. Sledi vrnitev v La Paz in ogled glavnih znamenitosti glavnega mesta (glavni trg, katedrala, predsedniška palača, ...). Sledi nočni avtobus do Uyunija. Vključen zajtrk (Z)

22. dan - jutranji prihod v Uyuni, kjer se naložite v jeepe (maks. 5 oseb na jeep) in začnete z novo avanturo. Najprej se ustavite pri pokopališču vlakov in pri hotelu iz soli, potem pa se zapeljete do posebnega otočka Isla Incahuasi, ki leži sredi 10.000 kv. kilometrov bele soli. Občutek je kot bi se prestavili na drug planet. Sledi odkrivanje okolice, ki ima poseben ekosistem (občudovali boste več metrske kaktuse). Povzpeli se boste na otok in uživali v prekrasnem razgledu na belo kuliso v daljavi. Spanje je predvideno v lokalni vasici. Spanje v preprostih več posteljnih sobah (ponavadi po 6 v sobi); Vključeno je kosilo in večerja (K, V)

23. dan – ta dan boste na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji fotografije. Čaka vas vožnja preko puščave Siloli. Med vožnjo boste lahko opazovali posebne formacije skal in prihod v laguno Colorada. Gre za posebno slano jezero rdečkaste barve, zaradi vsebnosti mineralov in alg. Ob jezeru boste lahko občudovali številne flaminge, ki skupaj z laguno kreirajo posebno kuliso. Spanje v preprostih več posteljnih sobah (ponavadi po 6 v sobi); Vključeno je zajtrk, kosilo in večerja (Z, K, V)

Dodatno: V primeru nepredvidljivih vremenskih okoliščin si pridružujemo pravico do ustrezne korekcije programa. 

24. dan – zgodaj zjutraj bomo prečili puščavo Salvatorja Dalija in si pogledali gejzirje in vroče vrelce Polques. Sledi postanek pri zeleni laguni Verde, slanem jezeru ob vznožju vulkana Licancabur (višina 4.300 m). Potem prečimo bolivijsko čilsko mejo in se zapeljemo do simpatičnega mesta - San Pedra de Atacam-ePozno popoldan sledi odkrivanje enega najlepših delov puščave Atacama (najbolj suh predel na svetu) fotogenične Valle de Luna s svojimi posebnimi formacijami skal, kjer pričakamo sončni zahod. Možno pa je opcijsko urediti podaljšanje na astronomsko turo (saj ta del sveta slovi kot najboljši predel za opazovanje neba in se ponaša z ogromno teleskopi). Spanje v hostlu San Pedro de Atacama v 1/2 sobi; Vključen je zajtrk (Z)

25. dan – prosto do prevoza na letališče Calama in let do Santiaga in naprej proti domu kamor se pride 26. dan potovanja (možno da bo potrebno zaradi letalskih povezav še enkrat prespati v Santiagu – v takem primeru, bomo urediti podaljšanje v Santiagu (doplačilo) in se pride domov 27. dan potovanja). Obroki na letalu.   

Cena: 3.780 eur/os (25 dni Peru, Bolivija in Čile) + let. karta od 1.100 eur/os z vključenim dodatnim notranjim letom in prtljago 
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 150 eur/osebo. Popust 50 eur za vse, ki ste z nami že potovali.

Cena vključuje (25 - dnevni program): 

 • namestitve so v preizkušenih popotniških hotelih (hostlih) v dvoposteljnih sobah (večinoma so ranga 3*), 5x se spi v večposteljni sobi (2 - 6 oseb), 3x nočni avtobus (od tega 2x luksuzni cama bus), 
 • vključenih imate kar 29 obrokov (18x zajtrk, 6x kosilo in 5x večerja),
 • vse prevoze z avtobusom po programu (skoraj ves čas privaten avtobus le za našo skupino, le nekaj rednih linij), 
 • vse prevoze s čolni, ladjami, vlakom in jeepi po programu,
 • ogled Lime in La Paza z vstopninami po programu, 
 • ogled Svete doline (Chinchero, Moray, Maras, trdnjava Ollantaytambo),
 • ogled Sacsayhumana - Cusco,
 • 2 dnevno turo Inca jungle z ogledom Machu Picchuja (prevozi, dovoljenja, vstopnina in ogled Machu Picchu, vlak do Ollantaytamba in avtobus do Cusca, namestitve, dodatni transferji, prevoz z "tarabito" preko reke),
 • vse vključeno na izletu po jezeru Titicaca – otoka Taquile in Amantani ter plavajoči otoki Uros (prevozi, ogledi in vstopnine, namestitev pri domačinih, hrana),
 • vse vključeno na tridnevni turi Salar Uyuni (jeepi, vstopnine, ogledi, namestitve, 2x polni penzion), 
 • turo na goro Chacaltaya (5.421 m),
 • ogled predinkovskega Tiwanakuja,
 • vstopnine po programu (Lima, Ballestas, oaza Huacachina, obisk vinarne, muzej Ica, vožnja z buggijem, deskanje po sipinah, pokopališče mumij in podzemni vodovod, samostan Santa Catalina, kanjon Colca s kondorji, terme Chivay, Qoricancha, Aramu Muru, ogled Valle de Luna v Čilu),  
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.

Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran), nekaj opcijskih aktivnosti (Rainbow mountain, let Nazca, kolo po »Cesti smrti« …), ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnine (ca 80 eur za celo potovanje). Če je še karkoli kar ni pod cena vključuje. 

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno: na koncu potovanja vam lahko uredimo samostojno podaljšanje na Velikonočni otok. Lahko vam uredimo Coris zavarovanje (z doplačilom za višino nad 3.000 metri) oz. zavarovanje rizika odpovedi.

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na turi: Alex Fernandez (profesionalni  slovenski vodnik z licenco GZS). Alex je tukaj praktično doma in bo potovanje pod njegovim vodenjem še toliko bolj doživeto. Prepričani smo, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo.   

SPLOŠNE INFO  

 • KAKO POTUJEMO? Z avtobusi (privatni prevozi samo za našo skupino, le nekaj rednih), z vlakom (Machu Picchu), s čolni (Islas Ballestas) oz. barko (Titicaca), jeepi (Salar Uyuni), s kolesi … 
 • NASTANITEV: spi v preizkušenih popotniških hotelih (hostlih) v dvoposteljnih sobah (večinoma so ranga 3*), 5x se spi v večposteljni sobi (2 - 6 oseb), 3x nočni avtobus (od tega 2x luksuzni cama bus).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. V ceni imate vključenih kar 29 obrokov (18x zajtrk, 6x kosilo in 5x večerja). 
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je aktivno in primerno za popotnike po duši, ki imajo normalno fizično kondicijo. Ker so razdalje velike, bo precej vožnje na avtobusih, ki so v Peruju kvalitetni, v Boliviji pa bolj zastareli. Zaradi višine, potovanje ni primerno za osebe, ki imajo težave s srcem. Program je pripravljen tako, da se boste na poti ustrezno aklimatizirali, kar je ključno za ta del sveta.  
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20. 
 • VREME: Julij in avgust je zelo primeren čas za obisk Peruja, Bolivije in Čila. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). Noči znajo biti hladne (sploh v Uyuniju). 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Peru za vstop ne zahteva certifikata o cepljenju za rumeno mrzlico (v primeru, da se prileti iz Evrope). Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno. 
 • VARNOST: Peru, Bolivija in Čile so varne države za potovanje (turistični predeli, kjer boste potovali), kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari.  
 • SPOMINKI: Vse tri države imajo dobre možnosti za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov zelo veliko (sploh izdelki iz volne ...). 
 • VIZUM: Ni potreben.   

 Nekaj vtisov naših potnikov iz potovanja po Peruju, Boliviji in Čilu:

Pozdravljeni, najprej lepa hvala za prekrasno potovanje, bilo je res čudovito in polno doživetij:)) 
Ocena potovanja: 10.
Potovanje je bilo takšno, kot sem si ga predstavljal – nabito polno doživetij, naravnih lepot, zgodovinskih krajev, zanimive hrane in pijače. Res nepozabno! Vodnik je bil odličen in prava prednost v primerjavi z drugimi agencijami, saj je poleg tega, da je Perujec, ki krasno govori slovensko, tudi zelo profesionalen in izkušen vodič.
Andrej

Ocena potovanja (1-10): 10++++
Mislim, da bi bilo potrebno za to potovanje uvesti novo lestvico, ker je 10 premalo....
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Alex je bil zelo ustrežljiv in prijazen, poln informacij. Na poti nismo imeli nobenih problemov, vse je teklo gladko. Če kaj ni štimalo, je Alex takoj uredil. Bili smo homogena skupina, ki se je tekom potovanja dejansko povezala v družino. To potovanje je tako natrpano (v pozitivnem smislu) z doživetji, kraji, občutki, da je težko izbrati samo eno stvar. Nastanitve so bile vse več kot super, zajtrki okusni. Mogoče bi kot najlepše izpostavila dejstvo, da se je skupina resnično povezala  in da nam je to prijateljstvo že tako lepa doživetja še polepšalo in poglobilo.
Barbara

Ocena potovanja (1-10): 10- Vse je potekalo v najlepšem redu; super organizacija in vodenje. Najlepša je bila raznovrstnost pokrajin (od Andov preko puščav do džungle).
Bruno

Ocena potovanja: 9. Odlično potovanje. Zanimiv, poln, atraktiven program. Veliko smo videli, doživeli, bili aktivni in še fajn smo se imeli.
Vodnik Tomaž: super odlično. Je enkraten vodnik. Dober organizator, veliko ve, strokoven, zelo sposoben. Uresniči tudi želje, ki niso v programu, tako, da smo bili s potovanjem lahko še bolj zadovoljni. Vse pohvale!
Poleg izbora The best of Peru in Bolivija (ne bi nič izpustila) tudi dobro vzdušje v skupini. Potovanje je bilo enkratno.
Alenka

Greste z nami na posebno potovanje po Peruju, Boliviji in Čilu?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media