Peru – doživeto potovanje

Termin: 16.6. - 2.7. in 18.10. - 3.11.2024
Trajanje potovanja: 17 dni
Skupina: min. 10 - maks. 20 popotnikov
Cena: 2.480 eur/os pri 15 osebah + let karta od 1.050 eur/os, ki vključuje notranji let Cusco Lima (ob zgodnji prijavi)
Info: Uroš Ravbar
Gsm: 031 684 651
E-mail: uros.ravbar@gmail.com
Web: www.ravbar.org 
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem popotovanju v prečudovito deželo Peru, bogato s starodavnimi kraji in mistiko. Obiskali bomo mnogo energijsko močnih in svetih krajev, kot npr. Machu Picchu, Moray, Pisac, jezero Titicaca z otokom Taquile ...

Peru je ena naših najljubših držav in brez konkurence v Južni Ameriki po kulturno zgodovinskih znamenitostih. Potovanje v Peru smo organizirali že ogromnokrat in ga odlično poznamo.

Vodnik bo Alex, ki originalno prihaja iz Peruja (govori pa tekoče slovensko saj je licenciran slovenski vodnik pri GZS). Potovanje z Alexom po Peruju je zares posebno doživetje in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

V junijskem terminu boste lahko doživeli praznovanje Inti Raymi na pristen način z domačini.  

Program po dnevih

Namestitve so v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih (večinoma 3*) v dvoposteljnih sobah, 1x nočni avtobus (na pol spalnik), 1x pri domačinih v 1/2 sobi.
Vključeno Z - zajtrk, K - kosilo, V – večerja

1. dan, let proti Limi

2. dan, Lima – vožnja do Chinche oz. Paracasa

Predviden je jutranji prihod v Limo in vožnja do Chinche oz. Paracasa, kjer si odpočijemo. Spanje Chincha oz. Paracas 

3. dan, Otoki Ballestas, obisk oaze sredi sipin Huacachine, vožnja do Nazce

Zjutraj si boste pogledali na turi otoke Ballestas, ki jih imenujejo tudi mali Galapagos. Na svoj račun boste prišli vsi ljubitelji živali. Skalnati otoki so mala oaza, znani po številnih obokih in jamah, kjer boste na turi s čolnom lahko občudovali morske leve, posebne vrste ptičev (kormorani, Inca tern ...) in celo pingvine. Po obisku vinarne, kjer boste lahko poskusili perujski alkohol pisco, ki ga naredijo iz grozdja boste popoldan uživali v pravi puščavi. Odkrivali boste oazo sredi peščenih sipin - Huacachino, uživali na vožnji z buggyji in deskanju po sipinah ali pa samo uživali v pogledu na morje sipin. Sledi vožnja do Nazce, spanje v Nazci (Z)

4. dan, slavne črte iz Nazca, nočna vožnja proti Arequipi

Imeli boste možnost videti slavne črte iz Nazce na opcijskem poletu z letalom. Tej nenavadni geoglifi so glavna atrakcija obalne regije. Črte naj bi ustvarile 3 različne predinkovske kulture, ljudstvo Paracas (900-200 pr.n.št.), civilizacija Nazca (200 pr.n.št. – 600 n.š.) in Huari (630 n.š.). Te velikanske podobe, živalskih, človeških in geometrijskih oblik se nahajajo na območju velikem več kot 320 km2 med Nazco in reko Ingenio. Skrivnostne slike še danes burijo duhove, kdo jih je v resnici ustvaril. Sledi ogled zanimivega pokopališča mumij Chauchilla in ogled unikatnega sistema podzemnega vodovoda za namakanje, ki so ga razvili prebivalci Nazce pred 2000 leti. Sledi prosto za samostojno odkrivanje Nazce. Zvečer se vkrcate na avtobus (cama bus kar zagotavlja udoben sedež in dober spanec) in se vozite preko puščave proti Arequipi. (Z)

5. dan, Arequipa 

Zbudimo se v lepem mestu Arequipa, ki leži pod vulkanom Misti in predstavlja začetek Andov. Dopoldan bomo obiskali tržnico in si pogledali čudovit glavni trg, popoldan pa bo prosto oz. čas da se aklimatiziramo. Spanje Arequipa 

6. dan, Arequipa (oktober) oz. praznovanje Inti Raymi v neturističnih krajih (junij)

Junija bomo lahko doživeli pristno praznovanje namenjeno soncu Inti Raymi v neturističnih predelih. Zapeljali se bomo po panoramski vožnji (lepe terase) do predelov od koder izhaja vaš vodnik Alex. V Andih se praznuje na zimski solsticij 21.6. andsko novo leto (Inti Raymi) cel dan od sončnega vzhoda do zahoda. Ta dan bomo na pravem mestu ob pravem času. Imeli boste pristno druženje z domačini in šamanom, ki bo izvedel darovanje Pachamami. Posebna izkušnja za vse, ki želite resnično doživeti Peru. Sledi vrnitev v Arequipo. Oktobra bo ta dan čas za dodatno odkrivanje kolonialne Arequipe oz. se lahko izvede opcijski izlet v neturistične predele in druženje z domačini in šamanom. Spanje Arequipa 

7. dan, Kanjon Colca

Zjutraj vas čaka vožnja po sanjavi samotni pokrajini. Mimo gorskih jezer, včasih polnih ptic se boste dvignili na visoko planoto, polno lam in alpak, kjer boste prečili visok prelaz, od koder so posebni pogledi na okoliške vulkane. Ta dan vas na panoramski vožnji do kanjona Colca čakajo pogledi tudi na rodovitne doline, obrise vulkanov in šarmantne andske vasice, kjer prebivalci živijo kot nekoč. Obiščemo tudi naravne vrelce La Calera, kjer se namočimo v vulkansko vodo. Spanje v okolici Chivaya (Z)

8. dan, Kondorji in vožnja do Puna

Kanjon Colca, za katerega pravijo, da je dvakrat globlji kot Veliki kanjon (Grand Canyon) nudi dih jemajoče poglede, sledi vožnja do točke Cruz del Condor, kjer je najboljši kraj za opazovanje veličastnih kondorjev (upoštevajte, da nimajo urnika, čeprav smo jih do sedaj še vedno videli). Sledi vožnja vse do Puna. Spanje Puno (Z)

9. dan, Jezero Titicaca z plavajoči otoki in otok Taquile 

Sledi odkrivanje krasnega, s 3.800 m najvišjega plovnega jezera na svetu (vsaj tako trdijo domačini), Titicace, ki je izredno pomembno v andski mitologiji, saj sta se iz teh sijočih modrih globin jezera rodila prva dva otroka Sonca: Manco Capac in Mama Ocllo, ustanovitelja mogočnega Tihuantinsuyo imperija. Tudi inkovska legenda pravi, da so prvi Inki prišli iz jezera. Ta dan boste lahko uživali v stiku z domačini, spoznavali njihovo kulturo (obleke, običaje…) in se prepustili njihovemu načinu življenja. Najprej si bomo ogledali plavajoče otoke, kjer živijo Uros Indijanci. Domačini živijo kar na otočkih zgrajenih iz trsja, ki raste v plitvinah jezera. Potem pa se prestavimo na idilični otok Taquile, kjer nas čaka pristna Kečua skupnost, ki še dandanes nosi zanimiva tradicionalna oblačila. Potem se zapeljemo do pristanišča Titilaca, kjer se nastanimo pri domačinih (pristen stik). Spanje Titilaca oz. okolica (po 2 v sobi pri domačinih); (Z, K, V) 

10. dan, Aramu Muru, Quenuani in tempelj plodnosti (Fertility temple - Chucuito),

Po zajtrku si bomo pogledali mistični portal Aramu Muru, ki je po lokalni legendi portal v duhovni svet oz. celo svet Bogov. Potem boste šli še do megalitskega Quenuanija in do temlja Plodnosti (Fertility temple Chucuito). Sledi panoramska vožnja po Atitlanu (visoki andski planoti) do Sicuanija. Spanje Sicuani (Z)

11. dan, Rainbow mountain in vožnja do Cusca  

Vozili se bomo po lepi naravi - videli in občutili bomo lahko moč gora in duhov gora (Apus). Dodatno bo eden izmed vrhunec hoja do Mavrične gore (Rainbow mountain), ki slovi po svojih barvah. Dodatno si bomo pogledali znameniti inkovski most iz vrvi Q'eswachaka (Unesco). Potem se bomo zapeljali do Cusca, ki je nekdanje središče velikanskega Inkovskega imperija in čudovito mesto je višek vsakega potovanja po Peruju. Mesto, ki so ga nekateri imenujejo tudi »popek sveta« ima bogato duhovno in zgodovinsko dediščino (Unesco). Spanje Cusco (Z)

12. dan, Saqsaywaman in Sveta dolina z Morayem, Marasom in Ollantaytambom

Dan bomo zgodaj začeli z ogledom fascinantnega Saqsaywaman-a (Unesco) in jutranjo meditacijo (po želji) ob megalitskih kamnitih zidovih, ki so bili postavljeni z neverjetno natančnostjo. Imajo ga za drugi Stonehenge, samo da so kamni, ki sestavljajo mogočno obzidje dolgo 400 metrov, tukaj mnogo večji in bolj natančni rezani. Potem pa bomo odkrivali posebno "Sveto dolino", kjer si bomo pogledali Moray, inkovski kraj s krožnimi terasami, ki so ustvarjale neverjetne pogoje in mikro klimo za rast veliko vrst zelenjave in rastlin. Sledi sprehod po fotogeničnih solinah v Marasu ter vožnja do Ollantaytamba, kjer si pogledamo impresivno trdnjavo, ki je služila tudi kot tempelj. Na vrhu teras je bil ceremonialni center, hkrati pa je kraj pomemben tudi za to, ker so tukaj Inki izbojevali eno največjih zmag nad španskimi kolonializatorji. Spanje Ollantaytambo (Z)

13. dan, Machu Picchu

S prvi jutranjim vlakom se zapeljemo do mesta Aguas Calientes in od tam z avtobusom do bližnjega Machu Picchuja, ki so ga odkrili šele leta 1911. Skrivnostni Machu Picchu imenujejo tudi Izgubljeno mesto Inkov, kjer so odlično ohranjene predkolumbovske inkovske razvaline na višini 2.350 m. Gre za najveličastnejši kraj Južne Amerike. Dopoldan boste preživljali na ruševinah inkovskega mesta katerega imenujejo tudi Kristalno mesto, Mavrično mesto, Mesto Kondorja in Kolibrija, Mesto Miru in Mesto Luči. Poti in stezice vas bodo vodile mimo različnih krajev Moči. Tukaj boste imeli čas, da se v miru povežete s templji in energijo tega svetega kraja. Sledi vrnitev do Ollantaytamba in naprej z avtobusom do Cusca. Spanje Cusco (Z).

14. dan, Cusco

Prost dan za dodatno odkrivanje čudovitega mesta Cusca. Sledi raziskovanje zanimivega mesta (možnost nakupov lepih spominkov, odkrivanje slikovitega predela San Blas, kjer mrgoli kolonialnih stavb, galerij ...). Spanje Cusco (Z)

15. dan, Notranji let Cusco – Lima in ogled glavnega mesta

Dopoldan nas čaka notranji let Cusco – Lima. Popoldan pa si bomo pogledali glavno mesto Peruja, Limo. Na zanimivem sprehodu po kolonialnem centru boste podrobneje spoznali zlasti glavni trg mesta (Plaza Mayor), ob katerem se bohotijo pomembne zgradbe kot so vladna palača, mestna hiša in mestna katedrala, zadnje počivališče konkvistadorja in ustanovitelja mesta Francisca Pizarra. Potem si pogledamo še zanimiv muzej Larco Herrera. Spanje Lima (Z) 

16. dan, Let proti domu  

Zjutraj imamo prevoz do letališča in polni vtisov poletimo proti domu.

17. dan, Prihod domov

Cena: 2.480 eur/os pri 15 osebah + let. karta od 1.050 eur/os naprej, ki vključuje notranji let Cusco Lima, vse takse in doplačilo za prtljago (ob zgodnji prijavi)

Doplačilo za manjšo skupino (12 - 14 oseb) 140 eur/os. Doplačilo za praznovanje Inti Raymi (privaten prevoz in obred) 50 eur/osebo. Popust 50 eur/os za vse, ki ste z nami že potovali. 

Cena vključuje:

 • namestitve so v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenimi zajtrki (le na Titilaci se 1x spi pri domačinih po 2 v sobi);
 • 1x nočni cama bus (na pol spalnik) do Arequipe;
 • prevoze z privatnim avtobusom po programu (privaten prevoz; razen 1x);
 • vse prevoze s čolni in ladjami (otoki Ballestas in jezero Titicaca), tudi privaten prevoz;
 • vlak Aguas Calientes do Ollantaytamba (povratni prevoz);
 • lokalne vodnike na vseh lokacijah, kjer imamo oglede;
 • hrana – vključeni so vsi zajtrki (razen 1x, ko je nočni avtobus), 1x kosilo in 1x večerja pri domačinih;
 • ogled Lime in muzeja Larco Herrera;
 • vse takse in vstopnine ter aktivnosti po programu (otoki Ballestas, oaza Huacachina, vožnja z buggijem in deskanje po sipinah, obisk vinarne - pisco, Nazca - pokopališče mumij Chauchilla in akvedukt Cantalloc, kanjon Colca s kondorji, naravni vrelci La Calera, Aramu muru, tempelj plodnosti Chucuito, Saqsaywaman, ogled Svete doline s Marasom in Morayem, trdnjava Ollantaytambo, vstopnina Machu Picchu);
 • izlet Mavrična gora (Rainbow mountain) in inkovski most iz vrvi Q'eswachaka;
 • vse vključeno na enodnevnem izletu po jezeru Titicaca – otok Taquile in plavajoči otoki Uros (prevozi, ogledi, vstopnine in kosilo);
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS;
 • organizacijo.

Cena ne vključuje le: let Nazca lines oz. opcijski izlet (6. dan), ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin (ca 60 eur). Če je še karkoli kar ni pod cena vključuje. 

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača letalsko karto in potem še 400 eur/osebo akontacije. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o.  

Vodnik na turi: Alex Fernandez (profesionalni slovenski vodnik z licenco GZS). Alex je tukaj praktično doma in bo potovanje pod njegovim vodenjem še toliko bolj doživeto. Prepričani smo, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo.  

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z avtobusom (privatni prevozi samo za našo skupino, samo 1x z drugimi v avtobusu – nočni cama bus), z vlakom (Machu Picchu), s čolni (Islas Ballestas) oz. barko (Titicaca).  
 • NASTANITEV: namestitve so v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (razen na Titilaci se 1x spi pri domačinih v 1/2 sobi), 1x nočni avtobus (na pol spalnik).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote v lokalnih restavracijah. V ceni so zajtrki (razen 1x) in 1x kosilo na jezeru Titicaca.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši. Ker so razdalje velike bo kar nekaj vožnje (avtobus). Zaradi višine potovanje ni primerno za osebe, ki imajo težave s srcem.   
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20. 
 • VREME: Junij je odličen mesec za obisk Peruja (pričakujemo stabilno vreme). Oktobra je bolj nestabilno vreme ampak še vedno v redu za potovanje po Peruju.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Peru za vstop ne zahteva certifikata o cepljenju za rumeno mrzlico (v primeru, da se prileti iz Evrope). Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • VARNOST: Peru je turistična država in varna za potovanje, kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari.  
 • SPOMINKI: Peru ima precej možnosti za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov zelo veliko (sploh izdelki iz volne ...). 
 • VIZUM: Ni potreben.   
 

Nekaj vtisov naših potnikov iz potovanja po Peruju:

Naše potovanje v Peru je bilo čista desetka. Oba z možem sva bila izjemno zadovoljna. Sam program je vrhunsko zastavljen. To je bilo potovanje mojega življenja. Izjemno moram pohvaliti vašega vodnika Alexa, ki je osebnost, kakršne še nisem doživela... Srčen, prijazen, z izjemnim znanjem in velik človek ...

Vse je potekalo kot po maslu. Všeč so nama bili tudi hoteli. Izjemno pa sem bila navdušena nad šamanom, ki je bil velika dodana vrednost potovanju. Hvala Agenciji Ravbar za to izjemno potovanje, ki nam je dalo mnogo več, kot smo sploh lahko pričakovali...
Alenka

Pozdravljen Uroš,
vse je bilo čista desetka! Alex je res profesionalec, vsaka mu čast, tudi povezava z agencijo v Peruju, častivredno!!! Hvala za vse in upam da se še kdaj pridružim;)))
LP Darja

Ocena potovanja (1-10): Potovanje je preseglo vsa moja pričakovanja, zato ga lahko ocenim le z 10. To je bila doživeta pustolovščina, še posebno druženje z domačini, ko res lahko začutiš, kako dejansko živijo.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Alex si zasluži 10+. To je dejansko človek z veliko začetnico, ki nam je bil na razpolago vsak dan, vseh 24 ur. Vseh 16 nas je znal povezati, da smo delovali kot ena velika družina. Na potovanju nam je predal ogromno svojega znanja.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Druženje z domačini iz vasi, iz katere prihaja Alex, spoznavanje njihovega načina življenja.
Mija

Ocena potovanja (1-10): 10+, potovanje je preseglo vsa moja pričakovanja, saj smo doživeli in videli veliko več, kot se bere v programu.
Kako ste zadovoljni z vodnikom: Alex je resnično »dodana vrednost« že tako dobrega programa, saj nam je pomagal spoznati in doživeti tisti pristni Peru. Odličen vodnik, človek s srcem, ki je postal naš prijatelj. Hvala ti Alex za vse!
Mojca

Odkrijte lepoto in moči svetih mest na tem popotovanju. Meditirali boste lahko na posebnih mestih. Izkusili boste čarobnost perujske narave, hodili boste po stopinjah starodavnih Inkov in dihali mistični zrak svetih andskih gora. Peru je trenutno eden največjih kulturnih in duhovnih centrov na našem planetu. Pridružite se nam in postanite del svetih obredov in osebne in globalne transformacije zavesti, ki se nam odpira. 

Greste z nami v mistični Peru?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

 
 

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media