Vzhod ZDA z New Yorkom

 • Termin: 16. - 26.5.2025
 • Trajanje potovanja: 11 dni
 • Skupina: min. 10 - maks. 20 popotnikov
 • Cena: 1.690 €/os pri 14 osebah + letalska karta od ca 700 eur/os naprej 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje je primerno tudi za aktivne družine. 

»Idealno potovanje za prvo pot izven Evrope!«  

Na vas čakajo vrhunci vzhodnega dela ZDA: od zgodovinske Philadelphije, kjer je bila razglašena neodvisnost ZDA do zanimivih Amišev, ki še zdaj živijo tradicionalno življenje, glavnega mesta Washingtona z Belo hišo in številnimi znamenitostmi, do čudeža narave Niagarskih slapov in zanimivega Toronta (Kanada). Vrhunec pa bo odkrivanje New Yorka (od kipa svobode do stolpnic Manhattna, Times Squara, 5 avenije, Empire state buildinga, Sohoja, Central parka …). Program je bogat, tako da boste videli in doživeli glavne stvari tega dela ZDA.

Spanje je v preverjenih hotelih (spanje je predvideno le na 4 različnih lokacijah kar pomeni manj selitev in bolj udobno potovanje): Philadelphia 2x, Washington 2x, Niagara falls 2x in New York 3x.

Specifika potovanja: potujemo z najetimi avti in pričakuje se od potnikov, da bodo tudi šoferji (potrebujemo 2 šoferja na avto, da se lahko sploh izpelje program). Do zdaj se je še vedno našla rešitev (oz. smo osebe, ki ne vozijo dali v avto k vodniku). 

Program:

1. dan, let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča do Philadelphije (predviden prihod pozno popoldan oz. zvečer), dvig večjih in prostornih avtov in vožnja do hotela in počitek. Spanje Philadelphia

2. dan, celodnevni ogled Philadelphije, kjer je bila 4. julija 1776 razglašena neodvisnost trinajstih ameriških držav. Pogledali si boste staro mestno jedro z ogledom Liberty Bella (zvon Svobode) in Independence Halla (dvorane Neodvisnosti) - v primeru pravočasne potrditve skupine. Sledi ogled Betsy Ross House (ženska, ki je sešila prvo zastavo ZDA). Sprehodili se boste tudi po Elfreth’s Alley (najstarejša non stop naseljena ulica v ZDA), mimo mestne hiše do muzeja umetnosti, kjer so znamenite stopnice po katerih je tekel Silvester Stallone v filmu Rocky. V bližini je tudi kip Rockyju Balboi. Spanje Philadelphia  

3. dan, vožnja do Lancastra (ca 1,5 h), kjer boste obiskali Amish Farm & House. Gre za muzej na prostem, kjer boste spoznali življenje tradicionalnih Amišev. Sledi vožnja do Washingtona, glavnega mesta ZDA (ca 3 h), kjer se boste zapeljali do znamenitega pokopališča Arlington, kjer je Kennedyjev grob  (z vrha pokopališča se vidi Pentagon - sedež obrambnega ministrstva). Spanje Washington 

4. dan, dopoldan si boste pogledali glavne znamenitosti mesta: od Bele hiše (od zunaj), Capitol Hill, Lincoln Memorial, spomenik G. Washingtonu, memoriali različnim vojnam … Popoldan pa si boste pogledali izredno zanimiv muzej Aero and Space museum. Gre za letalski in vesoljski muzej, kjer vas čaka na ogled največja zbirka letal in vesoljskih naprav na svetu (od letala bratov Wright, do Lindberghovega, ki je prvo preletelo Atlantik do vesoljskih plovil in modula Apolla …). Sledi še krajši ogled American History Museuma (zgodovinski muzej) oz. boste lahko imeli čas za  samostojen ogled ostalih zanimivih muzejev (npr. muzej posvečen indijancem ...). Spanje Washington

5. dan, vožnja do Niagara falls (ca 7 h) in prečenje meje v Kanado, sledi vožnja z ladjico do čudovitih slapov Niagara falls – eno od čudes sveta (v primeru prepoznega prihoda se gre z ladjico naslednji dan zjutraj), spanje Niagara falls (kanadska stran)

6. dan, vožnja do Toronta (ca 1,5 h vožnje) in ogled tega zanimivega mesta: CN Tower, ulica Younge, ki velja za najdaljšo v Kanadi, mesta hiša in opcijsko za ljubitelje hokeja (Hall of Fame) ... Sledi vrnitev do Niagara falls (kanadska stran) 

7. dan, vožnja do New Yorka (ca 8 ur), na poti se bomo ustavili na svetovno znani vojaški akademiji West Point. Potem pa v mesto New York, kamor pripeljemo zvečer. Hkrati se bo ta dan vrnilo avte, saj si je lažje ogledovati New York z javnimi prevoznimi sredstvi. 

8., 9. in 10. dan, sledi ogledovanje glavnih znamenitosti New Yorka (slovenski vodnik bo z vami skrbel, da boste mesto maksimalno videli in doživeli). Koristilo se bo metroje oz. hop on hop off avtobus (kjer imate možnost videti ogromno različnih postaj in se na njih zadržati kolikor dolgo bi si želeli). S trajektom boste šli okoli obeh otočkov tako Ellis Islanda kot Liberty Islanda, kjer je kip svobode ter imeli pogled na spodnji Manhattan in nebotičnike. V samem mestu boste šli na Empire State Building (super razgled iz najvišje stavbe v ZDA), potem vas čaka odkrivanje 5th Avenue (trgovine – raj za nakupovanje). Pa ogled Wall Streeta in NYC Stock Exchange (borze), pa nekdanji Ground Zero (kjer sta stala dvojčka), to je vse v spodnjem delu Manhattna. Sprehodili se boste tudi po Central Parku in Strawberry Fields, kjer so ubili Johna Lennona. Seveda ne bo manjkal ogled znamenitega Times squara. Z avtobusom pa se boste lahko zapeljali tudi v predele umetniškega Sohoja, Little Italy, China Town, Greenwich village, Brooklyn most … Predviden je večerni let proti domu 10. dan potovanja.

11. dan, prihod domov   

Cena: 1.690 eur/os pri številu 14 oseb + letalska karta z vsemi taksami od ca 700 eur/os naprej 

Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 120 eur/os. 50 eur popusta, če ste že potovali z nami 

V ceno je vključeno:

 • vse namestitve v dvoposteljnih sobah (9x spanje v preizkušenih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah – kjer bo možno boste imeli v ceni zajtrk), 
 • vse lokalne takse, 
 • najem prostornih in udobnih vozil z vključenimi zavarovanji,
 • ogled muzejev v Washingtonu, 
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,  
 • organizacija potovanja.

V ceni ni vključeno: gorivo, parkirnine in cestnine (plačevanje na licu mesta ca 90 eur/os), hrana (večinoma bo zajtrk že vključen), ca 170 eur/os za stroške, ki se plačujejo na licu mesta (za ostale vstopnine, oglede, ladjico Niagara, prevoze npr. New York), prevoz na/iz letališče (bo urejen), stroški prijave ESTA (21$), osebni izdatki.

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Vodnik na potovanju: Jure Podobnik. Profesionalni vodnik z licenco GZS, ki Zda odlično pozna in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFO

 • KAKO POTUJETE: Z večjimi in udobnimi avti. Predvideno je 4-5 oseb v avtu. Vožnja po ZDA je enostavna in nestresna (več šoferjev). Za najem avtov je potrebna ena kreditna kartica udeleženca na vsak najet avto (Visa ali Mastercard). Pred potovanjem (ca 1 mesec prej) se na zoom srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih. Pričakuje se od potnikov, da bodo tudi šoferji (2 šoferja na avto), da se lahko sploh izpelje program. 
 • NASTANITEV: V preizkušenih hotelih v dvoposteljnih sobah, tako da je potovanje primerno za kogarkoli. 
 • HRANA: V mestih lokalne restavracije (večinoma bo zajtrk vključen) oz. vam bo vodnik vedno pomagal najti najbolj primerno možnost prehranjevanja. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje po ZDA in Kanadi je enostavno in brez stresa.   
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20 potnikov.
 • VREME: Klima je podobna kot pri nas.
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si  in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.  
 • VARNOST: ZDA in Kanada sta relativno varni državi (turistični predeli), kot povsod pa morate biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: ZDA imajo precej lepih spominkov. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter debetno kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih.
 • VIZUM: Slovenci za ZDA ne potrebujemo vize (razen, če niste potovali po 2011 po nekaterih državah kot so Iran, Jemen, Libijo, Sirijo, Sudan, Irak, Somalija ... oz. po letu 2021 v Kubo), se pa moramo najaviti preko elektronske prijave vsaj 72 ur pred prihodom (ESTA), strošek je ca 21$.  

Nekaj komentarjev iz prejšnjih potovanj po Zda:

Ocena potovanja (1-10): 9. Ocena 9 samo zato, da se boste še naprej trudili odlično izpeljati potovanja. 
Kako ste zadovoljni z vodnikom: 10+
Rok

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10. Zahvala organizatorju, vodniku in vsem potnikom za svoj delček v čudovitem mozaiku.... 
Za mano je še eno nepozabno potovanje po Ameriki, ki je bilo nad pričakovanji. Odlična skupina, vzdušje, razmere, program,... Po takem potovanju se je kar težko spet privaditi na realno življenje :) 
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Ocena 10+. Jure je vodnik s srcem in dušo. Pozitiven, nasmejan, profesionalen, potrpežljiv, dobro pripravljen....vedno se potrudi, da nam je v skupini lepo, prisluhne našim željam in program izpelje maksimalno dobro. 

Tina 

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Jure je zelo dober vodnik, ima “žilico”, srce vodnika. :)
Vsak del naše poti je imel svoj čar. Čudoviti so bili pogledi iz razglednih stolpov v Torontu, New Yorku in Niagari, dotaknil se me je obisk pri Amiših, ogled muzeja Aero and Space museum v Washingtonu in rojstno dnevna torta na Times square.
Marta

Greste z nami odkrivat vzhodni del ZDA?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media