Mehika (Jukatan)

 • Termin: 25.4. - 5.5.2025
 • Trajanje potovanja: 11 dni
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.980 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta od ca 800 eur/os naprej (pri zgodnji potrditvi)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za vas smo pripravili odkrivanje najlepšega dela Mehike – polotoka Jukatan z enim od čudes sveta znamenito Chichen Itzo, čarovniškim Uxmalom, odkrivanjem džungle, skrivnostnim biserom Calakmulom, krasno laguno Bacalar in kopanjem na peščenih plažah karibskega morja. Dodatno boste lahko uživali v odlični mehiški hrani in kvalitetnem vodenju, ki je ključno za ta del sveta. Mehika je ena naših najljubših držav za potovanje.  

Program je aktiven in namenjen popotnikom po duši saj je precej vožnje. 

Zakaj z nami na Jukatan (Mehiko):

 • Cenotes – kopanje in raziskovanje podzemnih jam.
 • Chichen Itza – glavno arheološko najdišče Majev (tudi glavna znamenitost Mehike, eno od novih 7 čudes sveta).
 • Merida – lepo kolonialno mesto s prijetnim vzdušjem.
 • Uxmal – s svojo impozantno Čarovnikovo piramido (Unesco).
 • Celestun - s flamingi, laguno in mangrovami.
 • Calakmul – odkrivanje mističnega arheološkega najdišča sredi največje džungle Mehike.
 • Bacalar – krasna laguna sedmerih barv.
 • Karibska obala – idealen kraj za sproščen dopust na koncu.
 • Uživanje na peščeni plaži in toplem karibskem morju.

Program po dnevih, 11 dni 

H – spanje v preverjenih popotniških hotelih 3* v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom.
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

1. dan, prevoz do bližnjega letališča in let proti Mehiki, predviden je večerni prihod v Cancun. Prevoz do hotela. Spanje Cancun (H, Z)

2. dan, si bomo najprej pogledali dve zanimivi kraški jami imenovani cenotes. Maji so te jame uporabljali za prav poseben namen. Je kdo za kopanje? Sledi ogled najslavnejših majevskih ruševin Chichen Itza (Unesco), enega od novih čudes sveta, kjer vas bo navdušila piramida El Castillo, ki je simbol majevske kulture. Spanje okolica Chitzen Itze (H, Z)

3. dan, zapeljali se bomo do Celestuna (Pink Flamingo Sanctuary), kjer nas bodo lahko na turi s čolnom navduševali rožnati flamingi (nimajo urnika), zanimiva barva vode v laguni ter drevesa mangrove. Okopamo se v Mehiškem zalivu in se popoldan zapeljemo do kolonialne Meride, kjer nas bo lahko navdušil lep zgodovinski center (glavni trg, katedrala, guvern. palača ...). V primeru poznega prihoda si jo pogledamo naslednje jutro. Spanje Merida (H,Z)

4. dan, dopoldan bomo odkrivali sveti majevski kraj - Uxmal, s posebno energijo. Biser Uxmal je eno najpomembnejših arheoloških najdišč Latinske Amerike (Unesco) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Potem pa se zapeljemo še do enega bisera, mesta Campeche, ki je bilo v preteklosti eno najpomembnejših pristanišč in stalno na udaru piratov. Zato ima mesto še danes lepo ohranjeno obzidje in posebno arhitekturo (Unesco), ki jo boste odkrivali na sprehodu po mestu. Spanje Campeche (H, Z)

5. dan, čas za kopanje v Mehiškem zalivu, popoldan pa nas čaka vožnja preko osrednjega Jukatana po neturistični cesti, vse do okolice Xpujila. Spanje Xpujil oz. okolica (H, Z)

6. dan, gremo na celodnevni izlet v skrivnostni Calakmul, kjer se boste lahko počutili kot v filmu Indiana Jones. Raziskovali bomo džunglo s posebno floro in favno ter eno najbolj fascinantnih majevskih arheoloških najdišč. Nekoč je tukaj živelo kar 50.000 ljudi in na vrhuncu moči je bil Calakmul velik rival bolj znanemu Tikalu. Poseben dan za ljubitelje fotografije in raziskovalce po duši. Spanje Xpujil oz. okolica (H, Z)

7. dan, nas čaka vožnja do Bacalarja, ki je raj za ljubitelje narave. Tukaj bomo na turi s čolnom odkrivali lepo laguno Bacalar – jezero sedmerih barv. Idealen kraj za sprostitev in kopanje v kristalno čisti vodi. Nadaljujemo naprej do prijetnega mesta Tuluma, kamor pridemo zvečer. Spanje Tulum, (H, Z)

8. dan, zjutraj obiščemo zadnjo majevsko znamenitost, ostanke majevskega mesta Tulum – ki leži na idilični lokaciji ob peščeni plaži. Potem pa se zapeljemo do okolice Cancuna, kjer imamo prosto popoldan za uživanje na peščeni plaži in kopanje v toplem karibskem morju. Je kdo za koktejl? Spanje okolica Cancuna(H, Z)

9. dan, prost dan, ki ga bomo izkoristili za uživanje na peščeni plaži in kopanje. Spanje okolica Cancuna (H, Z)

10. dan, prosto vse do krajšega transferja do letališča Cancun in let proti domu (Z)

11. dans številnimi lepimi spomini boste prišli domov.

Cena: 1.980 eur eur/os pri številu 15 oseb + let. karta od ca 800 eur/osebo naprej z vključeno prtljago in taksami (pri zgodnji potrditvi)
Doplačilo za manjšo skupino 12 – 14 oseb 140 €/os. 50 €/os popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje (ogromno):

 • namestitve v prijetnih popotniških hotelih 3* v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • vse privatne prevoze po programu (Mercedes Sprinter oz. manjši avtobus odvisno od velikosti skupine), 
 • vse vstopnine po programu (cenotes, Chichen Itza, majevski Uxmal, Calakmul, Tulum ruins),
 • izlet z čolnom – Celestun (flamingi),
 • izlet s čolnom po laguni Bacalar,
 • celodnevni izlet v arheološko najdišče Calakmul,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: dodatne hrane, osebnih izdatkov in opcijskih aktivnosti, napitnin, prevoza na/iz letališča (bo organiziran za skupino). Če je karkoli kar ni pod cena vključuje.

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 do 2.5 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi. 

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po zoom srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena velja pri menjalnem tečaju 1$ = 0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Predviden vodnik: Alex Fernandez oz. Damjan Glinšek oz. Meri Praprotnik (slovenski profesionalni vodniki z licenco GZS). Mehiko (Jukatan) odlično poznajo in se tam počutijo kot doma (kar je ključnega pomena), tako da smo prepričani, da boste zadovoljni z vodenjem in organizacijo. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujemo? Potujete s privatnim vozilom samo za našo skupino (npr. Mercedes sprinter oz. manjši avtobus odvisno od velikosti skupine).
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih 3* v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom.
 • Hrana: Vključeni so vsi zajtrki. Jedli boste v preizkušenih lokalnih restavracijah. Okušanje lokalne hrane je doživetje, saj mehiška hrana slovi kot zelo dobra. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za popotnike po duši saj gre za aktivno potovanje, kjer je precej vožnje.  
 • Število oseb:  10 – maks. 20
 • Vreme: Od decembra do konec marca je idealno za obisk Mehike (Jukatana). Morje bo prijetno toplo za kopanje. Mehika je aktualna praktično preko celega leta.
 • Zdravje: Več na zdravinapot.si in www.nijz.si. Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • Varnost: Po turističnih predelih, kjer boste potovali je kriminala malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino. 
 • Spominki: Mehika ima veliko lepih spominkov (maske, leseni spominki, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk Mehike ne potrebujemo vize.

Nekaj vtisov popotnikov iz potovanja po Mehiki:

Spoštovani,
na našo žalost smo se vrnili v Slovenijo. Z največjim veseljem bi podaljšali bivanje v Mehiki s skupino in Damjanom. Potovanje je bilo odlično, prekrasna dežela , s prekrasno zgodovino, ljudmi in hrano ter pijačo. Nadvse smo uživali. Rada bi se pohvalila Damjana in se mu še enkrat zahvalila za njegovo vodenje po Jukatanu. Ima ogromno znanja, ki ga primerno podaja, vpleta in vključuje v vodenje. Arheološka najdbišča Majev so bila zato prava poslastica.
Veselimo se naslednjega potovanja v prihodnjem letu.
Emina, Alen&Tit

Ocena potovanja (1-10): 10,potovanje je potekalo tako kot je bilo načrtovano, vtisi o deželi so nepozabni, ravno prav informacij podanih na prijeten način, polno užitkov v mehiški hrani.....
Kako ste zadovoljni z vodnikom Alexom? Odličen vodnik, ki zna predstaviti deželo in je pozoren in pripravljen pomagati. Vedno poskrbi tudi za dobro hrano ob pravem času ...
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Značilnosti in posebnosti nove dežele, krasen vodič, skupina, ki je res delovala kot družina, kot da sem vse že dolgo poznala ...
Vesna

Hvala za čudovito potovanje. Veliko videli, se dobro imeli, spoznali nove prijatelje ..... malo avanturizma, veliko neokrnjene narave .... stran od masovnega turizma .... to je potovanje po naši meri. Hvala tudi Alexu za vodenje, občutek varnosti in zabavne debate. 
Milan, Vita in Urška

Ocena potovanja (1-10): S potovanjem sem bil zelo zadovoljen. Ocenim ga lahko s čisto desetko. Nastanitve, program in vodič - vse je bilo odlično. 
Preživel sem popolna dva tedna. Vodnik Damjan je prava enciklopedija in poka od znanja. Ves čas potovanja sem se zraven njega počutil varno in brez skrbi. Zna poskrbeti za vse potnike in se vsakem posebej posveti. Tudi v “prostem” času je vedno na voljo in pripravljen na zabavo. Najlepše je bilo odkrivanje novih kultur, narava  in kulinarika.
Boštjan

Greste z nami v Mehiko (Jukatan)? 

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media