Mehika (Jukatan)

 • Termini: 18. - 28.2., 17. - 27.3. in 22.4. - 2.5. (prvi maj) in 22.10. - 1.11.2021
 • Trajanje potovanja: 11 dni
 • Skupina: min. 6 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.440 eur/os pri številu 14 oseb + let. karta od ca 600 eur/os naprej (pri zgodnji potrditvi)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine oz. individualne potnike kadarkoli oz. po dogovoru.

Za vas smo pripravili odkrivanje najlepšega dela Mehike – polotoka Jukatan z enim od čudes sveta znamenito Chichen Itzo, čarovniškim Uxmalom, odkrivanjem džungle, skrivnostnim biserom Calakmulom, krasno laguno Bacalar in kopanjem na peščenih plažah karibskega morja. Dodatno boste lahko uživali v odlični mehiški hrani in kvalitetnem vodenju, ki je ključno za ta del sveta. Mehika je ena naših najljubših držav za potovanje.  

Važno – vaši hoteli 3* imajo varnostne protokole, tako da ni nobenih problemov glede zdravja. Dodatno bomo imeli svoje privatno vozilo.  

Zakaj z nami na Jukatan (Mehiko):

 • Sodelujemo s krasno lokalno agencijo, ki poskrbi, da stvari delujejo.
 • Cenotes – kopanje in raziskovanje podzemnih jam.
 • Chichen Itza – glavno arheološko najdišče Majev (tudi glavna znamenitost Mehike, eno od novih 7 čudes sveta).
 • Merida – lepo kolonialno mesto s prijetnim vzdušjem.
 • Uxmal – s svojo impozantno Čarovnikovo piramido (Unesco).
 • Celestun - s flamingi, laguno in mangrovami.
 • Calakmul – odkrivanje mističnega arheološkega najdišča sredi največje džungle Mehike.
 • Bacalar – krasna laguna sedmerih barv.
 • Karibska obala – idealen kraj za sproščen dopust na koncu.
 • Uživanje na peščeni plaži in toplem karibskem morju turkizne barve.

Program po dnevih, 11 dni 

H – spanje v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom.
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

1. dan, prevoz do bližnjega letališča in let proti Mehiki, predviden je večerni prihod v Cancun. Prevoz do hotela. Spanje Cancun (H, Z)

2. dan, si bomo najprej pogledali dve zanimivi kraški jami imenovani cenotes. Maji so te jame uporabljali za prav poseben namen. Je kdo za kopanje? Sledi ogled najslavnejših majevskih ruševin Chichen Itza (Unesco), enega od novih čudes sveta, kjer vas bo navdušila piramida El Castillo, ki je simbol majevske kulture. Spanje okolica Chitzen Itze (H, Z)

3. dan, zapeljali se bomo do Celestuna (Pink Flamingo Sanctuary), kjer nas bodo lahko na turi s čolnom navduševali rožnati flamingi (nimajo urnika), zanimiva barva vode v laguni ter drevesa mangrove. Okopamo se v Mehiškem zalivu in se popoldan zapeljemo do kolonialne Meride, kjer nas navduši lep zgodovinski center (glavni trg, katedrala, guvern. palača ...). V primeru poznega prihoda si jo pogledamo naslednje jutro. Spanje Merida (H,Z)

4. dan, dopoldan bomo odkrivali sveti majevski kraj - Uxmal, s posebno energijo. Biser Uxmal je eno najpomembnejših arheoloških najdišč Latinske Amerike (Unesco) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Potem pa se zapeljemo še do enega bisera, mesta Campeche, ki je bilo v preteklosti eno najpomembnejših pristanišč in stalno na udaru piratov. Zato ima mesto še danes lepo ohranjeno obzidje in posebno arhitekturo (Unesco), ki jo boste odkrivali na sprehodu po mestu. Spanje Campeche (H, Z)

5. dan, nas čaka ca 5 urna vožnja preko osrednjega Jukatana po neturistični cesti, vse do okolice Xpujila, kjer bomo imeli čas za uživanje v bazenu prijetnega hotela oz. bo prosto, da si napolnimo baterije. Spanje Xpujil oz. okolica (H, Z)

6. dan, gremo na celodnevni izlet v skrivnostni Calakmul, kjer se boste počutili kot v filmu Indiana Jones. Raziskovali bomo džunglo s posebno floro in favno ter eno najbolj fascinantnih majevskih arheoloških najdišč. Nekoč je tukaj živelo kar 50.000 ljudi in na vrhuncu moči je bil Calakmul velik rival bolj znanemu Tikalu. Poseben dan za ljubitelje fotografije in raziskovalce po duši. Spanje Xpujil oz. okolica (H, Z)

7. dan, nas čaka vožnja do Bacalarja, ki je raj za ljubitelje narave. Tukaj bomo na turi s čolnom odkrivali zelo lepo laguno Bacalar – jezero sedmerih barv. Idealen kraj za sprostitev in kopanje v kristalno čisti vodi. Nadaljujemo naprej do prijetnega mesta Tuluma, kamor pridemo zvečer. Spanje v mestecu Tulum (dobrih 5 min. vožnje do plaže), (H, Z)

8. dan, zjutraj obiščemo zadnjo majevsko znamenitost, ostanke majevskega mesta Tulum – ki leži na idilični lokaciji ob peščeni plaži, kjer se seveda tudi sami skopamo. Popoldan pa imamo prosto za uživanje na bližnji peščeni plaži in kopanje v toplem karibskem morju oz. so na voljo opcijske aktivnosti. Je kdo za koktejl? Spanje v mestu Tulum (dobrih 5 min. vožnje od plaže), (H, Z)

9. dan, še en prost dan, ki ga lahko izkoristite za uživanje na bližnji plaži in kopanje v turkiznem morju. Aktivni po duši boste imeli možnost kakšne opcijske aktivnosti, npr. odkrivanje in kopanje v cenotes (podzemnih jamah), adrenalinski park (zipline). Spanje v mestu Tulum (H, Z)

10. dan– prosto vse do transferja do letališča Cancun in popoldanski let proti domu (Z)

11. dan - s številnimi lepimi spomini boste prišli domov.

Cena:  1.440 eur eur/os pri številu 14 oseb + let. karta od ca 600 eur/osebo naprej z vključeno prtljago in taksami (pri zgodnji potrditvi)
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 130 €/os. Potovanje lahko ob doplačilu organiziramo tudi za manjšo skupino 6 - 9 oseb.
50 €/os popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje (ogromno):

 • namestitve v prijetnih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • vse privatne prevoze po programu (velikost avtobusa oz. Mercedes Sprinterja oz. podobnega bo odvisna od velikosti skupine), 
 • vse vstopnine po programu (cenotes, Chichen Itza, majevski Uxmal, Calakmul, Tulum ruins),
 • izlet z čolnom – Celestun (flamingi),
 • izlet s čolnom po laguni Bacalar,
 • celodnevni izlet v arheološko najdišče Calakmul,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: dodatne hrane, osebnih izdatkov in opcijskih aktivnosti (na koncu), napitnin, prevoza na/iz letališča (bo organiziran za skupino). Če je karkoli kar ni pod cena vključuje.

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi. 

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 6 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena velja pri menjalnem tečaju 1$ = 0,86 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Predviden vodnik: Damjan Glinšek ali Alex Fernandez ali Klavdij Lukežič Vsi omenjeni vodniki Mehiko (Jukatan) odlično poznajo in se tam počutijo kot doma (kar je ključnega pomena).  

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujemo? Potujete s privatnim vozilom samo za našo skupino (npr. avtobus /mini bus).
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih preizkušenih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom.
 • Hrana: Vključeni so vsi zajtrki. Jedli boste v preizkušenih lokalnih restavracijah. Okušanje lokalne hrane je doživetje, saj mehiška hrana slovi kot zelo dobra. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli, ki je popotnik po duši. 
 • Število oseb:  6 – maks. 20
 • Vreme: Od decembra do konec marca je idealno za obisk Mehike (Jukatana). Morje bo prijetno toplo za kopanje. Mehika je aktualna praktično preko celega leta.
 • Zdravje: Ni potrebno obvezno cepljenje. Več na zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • Varnost: Po predelih, kjer boste potovali je kriminala malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino. 
 • Spominki: Mehika ima veliko lepih spominkov (maske, leseni spominki, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk Mehike ne potrebujemo vize.

Nekaj vtisov popotnikov iz naših prejšnjih potovanj po Mehiki:

Spoštovani,
na našo žalost smo se vrnili v Slovenijo. Z največjim veseljem bi podaljšali bivanje v Mehiki s skupino in Damjanom. Potovanje je bilo odlično, prekrasna dežela , s prekrasno zgodovino, ljudmi in hrano ter pijačo. Nadvse smo uživali. Rada bi se pohvalila Damjana in se mu še enkrat zahvalila za njegovo vodenje po Jukatanu. Ima ogromno znanja, ki ga primerno podaja, vpleta in vključuje v vodenje. Arheološka najdbišča Majev so bila zato prava poslastica.
Veselimo se naslednjega potovanja v prihodnjem letu.
Emina, Alen&Tit

Sem se ravnokar vrnila iz Mehike z vašim Damjanom.
Naj še povem, da sem imela se fantastično!!! Lep pozdrav,
Brigita

Ocena potovanja (1-10): S potovanjem sem bil zelo zadovoljen. Ocenim ga lahko s čisto desetko. Nastanitve, program in vodič - vse je bilo odlično. 
Preživel sem popolna dva tedna. Vodnik Damjan je prava enciklopedija in poka od znanja. Ves čas potovanja sem se zraven njega počutil varno in brez skrbi. Zna poskrbeti za vse potnike in se vsakem posebej posveti. Tudi v “prostem” času je vedno na voljo in pripravljen na zabavo. Najlepše je bilo odkrivanje novih kultur, narava  in kulinarika.
Boštjan

Ocena potovanja (1-10): 9-10
Na celotnem potovanju sem zelo uživala. V kratkem času smo videli in doživeli veliko. V Mehiko se bom še z veseljem vrnila.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo! Damjan izjemno dobro pozna deželo, obvlada jezik, ustvari sproščeno vzdušje in preseneti s spontanostjo. Zna ostati miren tudi takrat, ko ne gre vse po načrtih.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Vožnja s čolni v Bacalarju in Celestunu. Kopanja in večerna druženja s skupino. Živali v džungli v Calakmulu.
Helena

Greste z nami v Mehiko (Jukatan)? 

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media