Mehika

 • Termina: 20.1. - 4.2. in 17.2. - 3.3.2024
 • Trajanje potovanja: 16 dni
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 2.120 eur/os pri številu 14 oseb + let. karta od ca 770 eur/os naprej (pri zgodnji prijavi)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru. 

Na koncu je dodatno 2x spanje v hotelu ob peščeni plaži v okolici Cancuna. 

Za vas smo pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike: s čudesi sveta Chichen Itzo, unikatnim Palenqujem, čarovniškim Uxmalom, mogočnim Teotihuacanom in zapoteškim Monte Albanom, pa odkrivanje džungle v Yaxchilanu, slikoviti Agua Azul, Indijanci v San Cristobalu, kanjon Sumidero in kopanje na peščeni plaži.

Program je skrbno pripravljen in za nas resnično Best of Mehika, vendar je namenjen popotnikom po duši, saj so razdalje velike, dodatno pa boste dva dni odkrivali neturistične (pristne) predele in se lahko počutili kot Indiana Jones.  

Dodatno boste lahko uživali v dobri mehiški hrani in kvalitetnem vodenju, ki je ključno za ta del sveta. Tako da boste lahko ne samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko, eno naših najljubših držav za potovanje.  

Program po dnevih, 16 dni 

H – spanje v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah
D – 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja,  
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan - let proti Mehiki. Predviden je večerni prihod v glavno mesto. Če boste imeli voljo boste lahko že prvo noč lahko uživali v nočnem vzdušju Mexico cityja; spanje Mexico City, H (obroki na letalu)

2. dan – najprej si boste pogledali osrednji trg Zocalo, mestno katedralo (ena največjih na svetu) in Nacionalno palačo, kjer boste občudovali freske mehiške zgodovine umetnika Diega Rivere. Sledi ogled ostankov azteškega templja (od zunaj) in poseben antropološki muzej s svojo zbirko predkolumbovskih kultur. Popoldan pa se zapeljete do Unescovega Xochimilca, kjer boste uživali v vožnji z barvitimi ladjicami. Je kdo za petje mariachijev? Zvečer pa se lahko gre spet ven. Spanje Mexico City, H (Z)  

3. dan – boste začeli z Guadalupejemglavnim romarskim centrom Latinske Amerike, ki ima za domačine poseben pomen. Sledi ogled mogočnega Teotihuacana (največje mesto predkolumbovske Amerike), ki vas bo navdušil s svojima piramidama Sonca (druga največja na svetu) in Meseca ter svojimi svetišči. Sledi vožnja do Pueble s svojim zanimivim kolonialnim starim delom mesta (krajši sprehod po glavnem trgu), spanje Puebla, H (Z)

4. dan – dopoldan se boste vozili po zanimivi pokrajini vse do Oaxace, v čigar neposredni bližini na vrhu hriba leži najpomembnejši center Zapotekov, Monte Alban (ogled). Popoldan pa vas čaka ogled enega najbolj prijetnih mest Mehike, kolonialne Oaxace (od glavnega trga, kolonialnih stavb, katedrale ...). Spanje Oaxaca, H (Z)

5. dan – najprej se boste ustavili pri ca 2.000 let starem drevesu v Tuli (pravijo da gre za največjo in najstarejšo cipreso na svetu). Potem vam bodo razložili vse o pridelavi tradicionalne pijače mezcal (ki jo kuhajo iz agave), katero boste tudi poskusili. Sledi vožnja do mesta Salina Cruz. Spanje Salina Cruz oz. okolica H (Z)

6. dan - vožnja do kanjona El Sumidero. V dve urni vožnji z večjim čolnom boste uživali ob pogledih na globok kanjon, zanimive geološke formacije, bogato rastlinstvo in lahko tudi kakega krokodila. Sledi vožnja do indijanskega mesta, San Cristobal de las Casas. Nastanitev H (Z)

7. dan – dopoldan boste odkrivali tradicionalno vasico San Juan Chamula (stik z domačini - Indijanci). Spoznali boste lokalne običaje in poskušali lokalno hrano. Popoldan pa si boste pogledali kolonialni San Cristobal de Las Casas (sprehod po indijanski tržnici, glavni trg s cerkvijo, zanimivi domačini ...), spanje San Cristobal de Las Casas, H (Z) 

8. dan – ta dan bo precej slikovite vožnje vse do slapov azurne barve, Agua Azul, kjer si boste lahko privoščili sproščujočo kopel (v primeru lepega vremena), sledi ogled slapu Misul Ha (kjer so snemali film Predator), popoldan pa vas čaka ogled posebnega majevskega mesta Palenqueja, ki leži v lepem okolju sredi džungle (eno najpomembnejših najdišč), spanje Palenque H (Z)

9. dan - naslednja dva dni boste odkrivali neturistične predele, ki so namenjeni popotnikom po duši. Podali se boste proti meji z Gvatemalo, kjer boste najprej odkrivali arheološko najdišče Bonampak, ki slovi po svojih gravurah in freskah. Kasneje sledi vožnja do tradicionalne skupnosti Lacanja, kjer boste bivali. Sledi prosti čas za počitek (ali pa dodatno spoznavanje njihovega življenja) oz. za avanturistične po duši odkrivanje prave džungle. Spanje v preprosti dvoposteljni sobi. D (Z, V)

Dodatno: če bi vam bil prenaporen program lahko uredimo, da ostanete 9. in 10. dan v resortu z bazenom v Palenqeju, kjer imate dodatno dva dni počitka oz. se vam lahko uredi samostojno odkrivanje Palenqueja ter okolice z lokalnim vodnikom. Na to nas opozorite pri prijavi. 

10. dan -  pa se boste lahko počutili kot v filmu Indiana Jones, ko se boste peljali po reki do izoliranega mističnega najdišča Yaxchilan, kjer boste lahko vpijali energijo tega mesta. Popoldan se vrnemo nazaj do mesta Palenque. Spanje Palenque H (Z)  

11. dan – vožnja proti Campecheja, kjer se bomo lahko na poti skopali še v Mehiškem zalivu. Sledi ogled Campecheja, ki je bilo v preteklosti eno najpomembnejših pristanišč in stalno na udaru piratov. Zato ima mesto ohranjeno posebno arhitekturo (Unesco), ki jo boste odkrivali na sprehodu po mestu. Spanje Campeche. H (Z)

12. dan - vožnja do svetega majevskega kraja - Uxmal, ki ima posebno energijo. Biser Uxmal je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (Unesco) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Sledi vožnja do kolonialne Meride in ogled glavnih znamenitosti tega prijetnega mesta. Spanje Merida, H (Z)

13. dan – zjutraj se zapeljemo do najslavnejših majevskih ruševin Chichen Itza (Unesco), eno od novih čudes sveta, kjer vas bo navdušila piramida El Castillo. Sledi postanek za kopanje v zanimivi kraški jami (cenote) in vožnja do peščene karibske obale. Spanje ob morju v hotelu v okolici Cancuna, H (Z) 

14. dan – prost dan, ki ga lahko izkoristite za kopanje na peščeni plaži in toplem karibskem morju. Spanje ob morju v hotelu, H (Z). 

15. dan – prosto za uživanje na peščeni plaži vse do krajšega transferja do letališča Cancun in let proti domu (Z, obroki na letalu)

16.   dan - s številnimi lepimi spomini boste prišli domov

Cena: 2.120 eur/os pri številu 14 oseb + let. karta ca 770 eur/os z vključeno takso in doplačilom za prtljago (v primeru zgodnje potrditve potovanja)

Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 140 €/os. 50 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje:

 • namestitve z zajtrkom v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja, na koncu spanje z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4* ob morju,
 • dvo dnevno turo Yaxchilan in Bonampak z vsemi vstopninami in taksami (dodatno vključena večerja),
 • vse prevoze po programu (z privatnim vozilom - npr. Mercedes Sprinter oz. avtobus v primeru večje skupine) in vse stroške lokalnega voznika, 
 • vse vstopnine in ture po programu (majevsko mesto Uxmal, najdišči Yaxchilan in Bonampak, Monte Alban, ogled proizvodnje in degustacija metzala, tura San Juan Chamula),
 • lokalnega vodnika v Mexico cityju,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.

Cena ne vključuje le: ostalih vstopnin in lokalnih vodnikov na najdiščih (ca 80 eur), dodatne hrane in osebnih izdatkov, napitnin (50 eur), prevoza na/iz letališča (bo organiziran za skupino), 

Napitnina za slovenskega vodnika (tour leader) – če ste zadovoljni z vodenjem vašega vodnika, ga je lepo nagraditi na koncu potovanja (priporočilo napitnine je 2 eur/dan vodenja; znesek zavisi od vas in vašem zadovoljstvu in sami se odločite, če ga želite pustiti).

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi. 

Z izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto na potovanju. Ko je potovanje zagotovljeno (min. 10 prijavljenih) se plača 400 eur/osebo akontacije ter letalsko karto. Preostanek plačila se plača ca en mesec pred odhodom oz. se vse plačuje po srečanju udeležencev potovanja z organizatorjem in vodnikom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur. Organizator potovanja je Ravbar Potovanja d.o.o. 

Predviden vodnik: Damjan Glinšek ali Alex Fernandez, profesionalna vodnika z licenco GZS, ki Mehiko odlično poznata in se tam počutita kot doma (kar je ključnega pomena). Z njima ne boste samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujemo? Potujete s privatnim vozilom samo za našo skupino (npr. Mercedes Sprinter oz. avtobus v primeru večje skupine).
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja. Na koncu 2x spanje v hotelu 4* ob morju. 
 • Hrana: Vključeni so vsi zajtrki oz. na turi Yaxchilan in Bonampak je dodatno v ceni ena večerja. Jedli boste v preizkušenih lokalnih restavracijah. Okušanje lokalne hrane je doživetje, saj mehiška hrana slovi kot zelo dobra. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za popotnike po duši. 
 • Število oseb: min. 10 – maks. 20
 • Vreme: Tako januar kot marec sta odlična termina za obisk Mehike. Morje bo prijetno toplo za kopanje.  
 • Zdravje: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno.
 • Varnost: Po predelih kjer boste potovali je kriminala malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino (sploh v večjih mestih npr. Mexico city). Isto je potrebno spoštovati pravila glede fotografiranja domačinov v Chiapasu (sploh San Juan Chamula). 
 • Spominki: Mehika ima veliko lepih spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, obsidian, srebro, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk Mehike ne potrebujemo vize.

Nekaj vtisov popotnikov iz naših prejšnjih potovanj po Mehiki:

Ocena potovanja (1-10): S potovanjem sem bil zelo zadovoljen. Ocenim ga lahko s čisto desetko. Nastanitve, program in vodič - vse je bilo odlično. Zaradi cestnih zapor je nekaj iz programa izpadlo, vendar gre za višjo silo. Preživel sem popolna dva tedna. Vodnik Damjan je prava enciklopedija in poka od znanja. Ves čas potovanja sem se zraven njega počutil varno in brez skrbi. Zna poskrbeti za vse potnike in se vsakem posebej posveti. Tudi v “prostem” času je vedno na voljo in pripravljen na zabavo. Najlepše je bilo odkrivanje novih kultur, narava  in kulinarika. Najbolj sem užival v pragozdu, saj je bil tam stik z domačini in naravo najbolj pristen. Boštjan

Ocena potovanja (1-10): 9 – Super potovanje v zabavni družbi po lepi zgodovinsko bogati pokrajini v stiku z ljudmi in živalmi. Vodnik je živa enciklopedija znanja predvsem o piramidah in zgodovini, tako da je bilo včasih malo težko slediti. Drugače pa zabaven, direkten, ustrežljiv in iznajdljiv. Najprej bi pohvalili celo skupino in se jim zahvalili za družbo. Poleg vseh piramid, čudovitih mest, prijaznih ljudi, eksotičnih živali in še lepše narave je bil najbolj zabavni del potovanja, ko se nam je v kanjonu pokvarilo prevozno sredstvo in daljši sprehod po jungli, ki se je na koncu zaradi obilice vode končal z zabavnim brodenjem po vodi in blatu, na koncu pa še kopanje v cenoti in seveda plaže v Tulumu. Jana, Luka, Martina in Darka

Ocena potovanja (1-10): 9. Ocena vodnika Damjana? Če je tudi ocena od 1-10, potem je najina ocena 11. Zelo prijazen, potrpežljiv, prilagodljiv, zabaven, poln znanja, takega vodnika bi si vsak želel. Najlepši je bil stik z domačini, spoznavanje njihovega načina življenja, podzemna jama, kanjon El Sumidero in seveda Chitzen Itza. Dragica in Bojan Janko 

Greste z nami v Mehiko? 

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media