Nov program Madeira in otok Porto Santo

Pozdravljeni,

z navdušenjem naznanjamo objavo novega programa potovanja po MADEIRI in otoku Porto Santu, s prvim odhodom že 25.2.2022. Veliko truda, volje in finančnih sredstev je bilo vloženega v pripravo tega programa. Nastal je povsem drugačen program potovanja od konkurenčnih. Za ta namen smo na daljni otok poslali dva izkušena vodnika z dolgim stažem vodenja, ki sta raziskala in snovala našo veliko novost za leto 2022. Po videnem in napisanem, vodnika že napovedujeta našo novo letošnjo uspešnico.

Na kratko o posebnostih prihajajočega potovanja:
• skupina velika do max. 15 oseb,
• potujemo s kombiji, na otoku Porto Santos pa še z najetimi vozili in kolesi,
• veliko bo stika z naravo (čakajo vas raznoliki sprehodi, gorski treking, treking po vulkanskih nanosih in treking po levadah).
• nočimo v udobnih hotelih 4*,
• potovalni dnevi so daljši od konkurenčnih in tudi potovanje samo je daljše, skupaj 10 dni,
• vodnika obljubljata vrhunec potovanja na otoku Porto Santo. Le kaj sta tam našla?
• cena potovanja je zelo ugodna in v ceni je skoraj vse vključeno.

Prvi vtisi, ki so očarali naša vodnika
Oaza sredi oceana, tako barvita, tako zelena, tako črna in osupljivo zlata, obkrožena z modrino Atlantskega oceana. Otoki so navduševali hrabre pomorščake (Kolumb), številne drzne popotnike in raziskovalce (Darwin) saj imajo vse: veličastne vrhove, globoke doline in kanjone, ohlajeno lavo, ki je ustvarila čudovite naravne bazene, barve neštetih rož, pomirjujočo zeleno tropskega gozda, »mediteranske« borovce, osupljive plaže in čudovite zlate puščave. Sprehodili se bomo ob številnih levadah, osvojili najvišje vrhove in se spustili v odmaknjene faže, kjer rastejo sladkorni trs, banane in številno eksotično sadje. Spoznali bomo prestolnico, raziskovali barvite ribiške vasice in se ustavljali na čudovitih razglediščih. Seveda se bomo razvajali z odlično kulinariko, ob kateri bomo degustirali znana vina, rum in pa najbolj znano pijačo Madeire – poncho. Počeli bomo vse to in še več. Pa ne na hitro, ampak z dušo in tempom otoka. Tako kot si Madeira zasluži.

Visokogorski treking 

Že takoj na začetku, od presenečenja samega, ostanem brez sape. Kmalu srce zaigra in prikliče dušo na avanturo. Skočim v gojzarje in ogrnem softshell. Avantura, prihajam naproti. Neverjetni razgledi strmo pod visokimi in prepadnimi stenami s pogledi na razbrazdane ostre stožčaste vrhove osrednjega dela otoka, na grebene in ozke urejene poti, ki deloma prehajajo skozi v vulkansko kamnino prebite predore, me polnijo z energijo in navdihom. Želim si, da se ta planinska avantura nikoli ne konča. Na koncu, ko že pomislim, da se je čudež končal, sledi festival odprtih razgledov na venec golih vršacev na eni in obsežna zimzelena gorata pobočja na drugi strani, ki se strmo spuščajo v modri razpenjeni Atlantik. Dragi moji, to je dan za pomniti, to je dan za živeti. Strogo priporočamo!

Porto Santo

Če je Madeira otok cvetja, levad, neštetih slapov, visokih gora, redkih črnih plaž, številnih cestnih predorov ... je Porto Santo njeno popolno nasprotje in potovalna nadgradnja. Tukaj prevladujejo dolge zlate peščene plaže, turkizne barve morja, prava puščava in stepska pokrajina v nižinah ter gozdovi borovcev v višinah. Otok je slabo turistično raziskan, mene so očarali dramatični klifi z razgledi na okoliške otočke in čeri, vijuganje med puščavo, zeleno pokrajino in hribovitimi gozdovi, vmes pa cvetoče travniške rastline. Celoten otok je biološki rezervat, ki je pod zaščito Unesca. Ni naključje, da je Kolumb tukaj preživel nekaj let svojega življenja, preden je odkril Novi svet, in da je prav tukaj dal oženiti svojo hčerko za lokalnega veljaka. Porto Santo mi predstavlja vrhunec potovanja in široko paleto doživetij. Otok ima to, česar Madeira nima, svoj čar in umirjenost. Zato že komaj čakam, da ga ponovno obiščem. (Vtisa vodnika Senada Osmanaja)

O levadah 

To je dejansko sprehod ob življenjskih žilah tega atlantskega raja, ki segajo v vse njegove kotičke in mu pomagajo živeti. Po njih se pretakajo sokovi banan, ki bodo še zrastle, sladkor sladkornega trsa, ki bo še pognal, barve neštetih rož, ki bodo še zacvetele, aroma ruma, ki ga bodo še proizvedli … Po njih se pretaka življenje, in to že stoletja. Sprehod ob njih je sprehod skozi zgodovino otoškega življenja in skozi številne življenjske zgodbe. Levade so trden dokaz neuklonljivosti in iznajdljivosti prebivalcev otoka. Vijejo se nad slikovitimi klifi, skozi čudovite gozdove, bujno vegetacijo, skrivnostne predore in ustvarjajo neštete čarobne slapove. Voda daje in je življenje, navdihuje, sprošča … In prav to doživljam, ko se sprehajam ob teh odmaknjenih kanalih. Na kratko rečem temu popolna čarovnija in sprostitev. (Vtis vodnika Jureta Podobnika)

Kliknite na povezavo za več informacij o naši prihodnji uspešnici potovanju po Madeiri in otoku Porto Santu. Aktivna MADEIRA in zlati PORTO SANTO - odličen program (popotniški in prvinski). Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.
Pa lep sončen dan vam želim in vse dobro.
Uroš Ravbar

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media