Galapagos (križarjenje)

Za zaključene skupine lahko potovanje organiziramo kadarkoli. 

Na Galapagosu vas bo narava navdušila in pustila brez besed. 

Smo specialisti za Ekvador katerega odkrivamo že od leta 2002.

Galapaško otočje je resnično nekaj posebnega, zaradi svoje izoliranosti in posebnega živalstva. Lahko se boste družili z orjaškimi želvami (po katerih se otočje imenuje), morskimi levi, galapaškimi pingvini, kopenskimi in morskimi legvanami, številnimi pticami, rakovicami, delfini in drugimi živalskimi vrstami, ki jih ne boste videli nikjer drugje na svetu. Na izletih z ladjo boste lahko občudovali ognjenike, pokrajino oblikovano iz lave ter lepe peščene plaže. Počutili se boste kot sredi dokumentarnega filma. Po naših izkušnjah ni možno nikjer drugje na svetu imeti toliko bližnjih srečanj z živalmi kot tukaj.

Za ogled Galapagosa sta dve možnosti:

1. locirani ste v hotelu na otoku Santa Cruz, ki služi kot baza za odkrivanje okoliških otokov (vsak dan delate izlet z ladjico na drug otok) - cenejša opcija;
2. ob prihodu na Galapagos se nastanite v kabini na ladji in imate križarjenje po Galapaških otokih (od 4 - 8 dnevno križarjenje) - dražja opcija;

Primer programa, ko ste locirani na otoku Santa Cruz:

1. dan: let do Quita, glavnega mesta Ekvadorja in spanje v prijetnem predelu mesta, predviden je večerni prihod (možnost dodatnega dneva za ogled Quita oz. ekvatorja - Mitad del Munda)

2. dan: polet na Galapagos in odkrivanje Galapaškega otočja, najprej boste obiskali Ranch Permisio, kjer boste videli orjaške želve v naravnem okolju in lavine tunele, sledi vožnja do Puerto Ayore in obisk Darwinovega raziskovalnega centra, spanje Santa Cruz

3 - 4 - 5. dan: naslednje dni boste na celodnevnih izletih po sosednjih otokih odkrivali posebne živalske in rastlinske vrste in lepo vulkansko pokrajino. Lahko se boste družili z morskimi levi, galapaškimi pingvini, kopenskimi in morskimi legvanami, številnimi eksotičnimi pticami, rakovicami in številnimi drugimi živalskimi vrstami, ki jih ne boste videli nikjer drugje na svetu. Na izletih z ladjo boste lahko občudovali ognjenike, pokrajino oblikovano iz lave ter lepe peščene plaže. Naredili boste tri enodnevne izlete na tri čudovite otoke: Bartolome (najlepše fotografije iz Galapagosa so posnete od tukaj; snorklanje s pingvini), North Seymour in Plazas, spanje Santa Cruz (nočitev z zajtrkom, malica je vključena v ceno izletov)

6. dan: je namenjen za odkrivanje Santa Cruza. Približno 45 minut hoje vas čaka (opcijsko s čolnom) do ene najlepših plaž na Galapagosu - Tortuga beach, ki je dobila ime po želvah, ki na njej ležejo jajca, sledi kopanje na peščeni plaži in raziskovanje okolice, ki kar kliče po odkrivanju, spanje Puerto Ayora (nočitev z zajtrkom)

7. dan: prosto do odhoda na letališče Baltra. Sledi polet proti domu (obroki na letalu) 

8. dan: prihod domov

Za križarjenje po Galapagosu obstaja veliko ladij, ki so v različnih cenovnih okvirih in z različnimi programi, ki se jih morajo točno držati. Tako da se, odvisno od časa trajanja križarjenja, obišče še ostale otoke npr. Santa Fe, Española, Floreana, Isabela, Santiago ... 

Predlagam da nas kontaktirate, da najdemo za vas primerno ladjo glede na željen termin. Ker smo sami že bili na križarjenju (in hkrati dodatno odkrivali Santa Cruz) vam bomo znali dobro svetovati. Že vrsto let organiziramo tudi naša potovanja s slovenskim vodenjem po Ekvadorju in Galapagosu, ki je naša uspešnica. 

Galapaško otočje sestavlja preko 50 vulkanskih otokov na površini 4.500 kv. km. Na otočju je biolog Charles Darwin na odpravi z ladjo Beagle leta 1835 preučeval nenavadno in edinstveno živalstvo in svoja spoznanja vključil v evolucijsko teorijo v knjigi Nastanek vrst. 

Bartolomé – je vulkanski otok velik le 1.2 km², ampak z najlepšimi pogledi na Galapagosu. Z razgledne točke boste občudovali številne otoke, strjeno lavo, vulkane, čudovite plaže in celo podvodni krater. Sledi kopanje na čudoviti peščeni plaži in snorklanje okoli znamenite skale Pinnacle Rock. Tam boste lahko snorklali s pingvini (velikimi 30-40 cm), morskimi levi in celo nenevarnimi morskimi psi.

North Seymour je vulkanski otok, ki je bil formiran, ko se je dvignila lava. Na otoku je velika populacija “blue footed boobijev” - najbolj prepoznavnih ptic na Galapagosu, ki so znane po svojem plesu ter ogromni populaciji “frigate birds” - napihovalcev (samci s svojim napihovanjem privabljajo samice). Po otoku vodi peš pot, ki kar kliče po raziskovanju. 

Plazas je poseben kraj, kjer živijo tako morski in kopenski legvani (edino tukaj). Hkrati je tam bivališče številnih vrst ptic (red billed tropicbirds, swalow-tailed gulls, galapagos hawk, finches …). Očara pa tudi zaradi posebne vegetacije, kjer uspevajo visoki kaktusi. Najlepši pogledi so iz vrha klifa, kjer je bivališče nešteto ptic. Seveda ne manjkajo tudi morski levi. Pokrajina na otoku je zelo lepa.

Pomembno: V primeru, da ob potrditvi ne bo več možno izpeljati izlete na vse tri predvidene otoke (Bartolome, North Seymour in Plazas) vam bomo v takem primeru organizirali alternativne izlete npr. na otok Isabella oz. Floreano. Na otočju Galapagos vedno bolj omejujejo obisk turistov, zato se vsako leto zvišujejo cene izletov ter notranjih letov in svetujemo čimprejšnji obisk.

SPLOŠNE INFORMACIJE:

  • Zahtevnost poti: Potovanje je primerno za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
  • Zdravje: Več na www.zdravinapot.si in www.nijz.si (vse info glede covid). Na prvem mestu je vaše zdravje in varnost in naredili bomo vse, da boste lahko potovali varno in sproščeno. 
  • Varnost: Varnost je visoka. Kriminala je zanemarljivo malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino.
  • Spominki: Galapagos ima veliko lepih spominkov.  
  • Vizum: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize.

Nekaj vtisov naših potnikov iz potovanj po Galapagosu:

Ocena potovanja (1-10): 10 – potovanje je bilo odlično
Vsa pričakovanja so bila izpolnjena in nimam pripomb. Odlična je bila tudi nastanitev v Pt. Ayoro. Program križarjenja pa je sploh odličen – vodič (Milton) je bil zelo kvaliteten, storitve na ladjici pa tudi OK.
Tatjana

Ocena potovanja: 10. Dežela je pravi raj za ljubitelje krasne narave in živali, ki sem jih do zdaj videla le v dokumentarcih. Katja

Ekvador je resnično dežela, ki jo moraš videt. Ponuja toliko raznolikosti, da jih je težko opisati. Skratka super potovanje in organizacija. Češnja na vrhu trte pa je Galapagos. Maja

Greste v naši organizaciji odkrivat Galapagos?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Ravbar Potovanja d.o.o., Smrečnikova 15, 8000 Novo mesto

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2024 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media